HA valaki a Jobbikban zsidó és ezt titkolja akkor mennie kell? Miért kell tudnia a pártnak, hogy milyen származású?
"Forrásaink szerint a borsodi belviszály a párt vezetőségében is napirendre került, úgy tudjuk, az elnökség megosztott a Szegedi-ügyben. A párt egyik meghatározó politikusa szűk körben a napokban már hangoztatta, Szegedi nem lett volna soha országos alelnök vagy EP-képviselő, hogyha előre tudták volna zsidó származását.
Novák Előd országgyűlési képviselő, a Jobbik elnökségi tagja kedden a Facebookon ment neki párttársának, mondván, Szegedinek le kell mondania, mert „végighazudta az elmúlt másfél-két évet”. Az alelnök úgy véli, ha Szegedi Csanád nem mond le önként, akkor a Jobbik országos elnökségén a sor, hogy megmutassa: "különbek vagyunk-e ilyen téren a többi pártnál". „Vona Gábor belerángatása az ügybe teljesen igaztalan, bár ez is a baj Csanád hazugságspiráljával, hogy mások hitelessége is kockán forog” – írta bejegyzésében Novák Előd. A párt elnökére tett megjegyzése azzal kapcsolatos, hogy Ambrus Zoltán a Hír Tv-nek a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után azt mondta, két évvel ezelőtt nemcsak Szegedit, de Vonát is tájékoztatta a zsidó ősöket igazoló családfáról."
,,Tényleg zsidó és igen zavarta (miután megtudta akármikor is), hogy zsidó. Ezért titkolta!"
Azért titkolta, mert ugyanúgy általánosított, mint te. Mondom, nem ő az egyetlen zsidó a Jobbikban, csak épp ő nem merte felvállalni, mert előítéletes volt a ,,sajátjaival" szemben is, ebbe bukott bele. Elég furcsa is lehet neki, hogy nemrég kiderült a zsidó származása, aztán most az állítólagos ,,soviniszta-neonáci-antiszemita-fasiszta" jobbikosok nem a származása miatt cs.szegetik, hanem mert előre azt gondolta, hogy emiatt el fogják ítélni.
Megtaláltam közben a HVG-és cikket, bár ez még az előző ciklusra vonatkozik. Azóta még jobban keresnek az EP képviselők, mert 7000 EUR lett az adómentes alapdíjuk, az irodájuk fenntartására és egyebekre is kapnak még költségtérítésként havonta 10 ezreket, nagyrészt kamura.
15:06
"Azért titkolta, mert ugyanúgy általánosított, mint te."...
"jobbikosok nem a származása miatt cs.szegetik, hanem mert előre azt gondolta, hogy emiatt el fogják ítélni."
Azért a Jobbikkal szemben nem olyan nehéz általánosítani. De rendben van, tételezzük fel, hogy általánosítottam... Ám én csak egy kívülálló vagyok. Szegedi viszont belülről látta a pártot, tehát tudnia kellett (volna), hogy a Jobbik az NEM antiszemita-stb... párt (mint ahogy PR-olja magát). De mivel tudta, hogy a Jobbik antiszemita-stb... ezért titkolta. Be is igazolódott a félelme!
Vajh' Novák Előd (ill. a Jobbik) akkor is hisztizne, ha Szegedi történetesen nem a zsidó, hanem mondjuk pl. a szlovák (vagy akármilyen) származását titkolta volna? Ugye, hogy nem!
Na, kedves Sz1u, most igazán elgáncsoltad magad. Pont te szoktál leosztani mindenkit, ha a cigányokkal vagy bárkivel szemben általánosít. Neked viszont ugyebár szabad:
,,Azért a Jobbikkal szemben nem olyan nehéz általánosítani."
De ha valaki okkal fél a cigányoktól, mert tízszer meglopták, háromszor kirabolták és kétszer megverték, az szerinted csúnya rasszista, mert mind emberek vagyunk, és nem szabad általánosítani, ugye? Persze a Jobbikkal szemben nem nehéz, mert hát egymillió ember nyilván tökegyforma, ha jobbikos.
,,Ám én csak egy kívülálló vagyok."
A magyarok is kívülállók a cigányokhoz képest, szóval gyenge kifogás.
,,Vajh' Novák Előd (ill. a Jobbik) akkor is hisztizne, ha Szegedi történetesen nem a zsidó, hanem mondjuk pl. a szlovák (vagy akármilyen) származását titkolta volna? Ugye, hogy nem!"
Származástól függetlenül sértő, ha előre rasszistának nézik az embert. És a Jobbikban nem téma a származás, legyen szlovák, horvát, vagy bármi, amíg az illető 1. nem sértegeti a magyarságot, 2. nem tesz keresztbe neki. Nekem is van jobbikos ismerősöm, aki szlovák származású (több is), én tudom róluk, hogy azok, és ők sem titkolják. Egyszerűen nem téma ez nálunk, bennem pl. valószínűleg van szlovák és szerb vér is. De ha előre tartottak volna attól, hogy mit szólok hozzá, nekem sem esett volna jól.
17:51
"Na, kedves Sz1u, most igazán elgáncsoltad magad. Pont te szoktál leosztani mindenkit, ha a cigányokkal vagy bárkivel szemben általánosít. Neked viszont ugyebár szabad"
Oké! Csapdába húztál..., majdnem! Először is Te adta a számba, hogy általánosítottam.
Írtad: "Azért titkolta, mert ugyanúgy általánosított, mint te."
Erre írtam én, hogy: "De rendben van, tételezzük fel, hogy általánosítottam"
Ill. ezelőtt, hogy: "Azért a Jobbikkal szemben nem olyan nehéz általánosítani."
Ezt annyiban módosítanám, hogy nem csak úgy általánosságban mondható, hanem egyértelműen a Jobbik egy "náci-radikális-soviniszta-fasiszta-antiszemita-stb... párt". Amit bizonyít (no nem az idióta "programja"), hanem a mindennapi megnyilvánulásaik. Jelesül akár ez a Novák-Szegedi eset is...
A cigányság hasonlatod pedig nagyon, de nagyon rossz, mert a jobbikosságok választja az ember, a cigányságot (és vele együtt a kirekesztettséget) pedig nem. A Jobbikból bármikor ki lehet lépni, de a cigány pedig akkor sem kap munkát, ha esetleg tényleg akarna is. Rögtön hozzáteszem az unalomig ismételgetett kijelentést: tisztelet a kivételnek (mármint annak, aki munkát ad nekik).
"Származástól függetlenül sértő, ha előre rasszistának nézik az embert."
Egyetértek! De látnod kellene azt is, hogy a Jobbik művészetté fejlesztette a rasszistázást-holokamuzást-antiszemizést-stb...
"És a Jobbikban nem téma a származás, legyen szlovák, horvát, vagy bármi, amíg az illető 1. nem sértegeti a magyarságot, 2. nem tesz keresztbe neki."
Ugye most csak viccelsz? A Jobbikban nem téma a származás? Mondok Neked valamit: szinte más témájuk nincs is, csak a származás.
Úgy látszik Te szándékosan nem akarod megérteni, hogy egyáltalán nem az a fő problémájuk, hogy hazudott-e Szegedi (bár annak akarják beállítani), vagy sem. Az egyedüli ok az az, hogy ZSIDÓ! Te is írtad:
"Nekem is van jobbikos ismerősöm, aki szlovák származású (több is), én tudom róluk, hogy azok, és ők sem titkolják."
Hát persze, hogy nem titkolják. Miért titkolnák? Az kívül esik a cigány- és zsidógyűlöleten! Ezért is nem lett volna belőle probléma, ha Szegedi csak egy "egyszerű" tót, vagy szerb, vagy akármi lett volna, még ha titkolta is volna.
Képzeld el mi lett volna, ha odamegy Szegedi Novákhoz és azt mondja neki: Elődkém, ne haragudj, de tartozom egy vallomással, amit eddig én titkoltam: szerb vagyok. Erre Elődke hanyatt-homlok szaladt volna fészbúkolni, ugye? Ne nevettess már!
Hányszor kell még leírnom, hogy a Jobbikban más zsidók is vannak, akik nem is titkolják? Szerinted miért utálják a nyilasok, neonácik a Jobbikot (pl. az MNA tagsága)? Igen, pont azért, mert szerintük árulók, mivel zsidók is vannak köztük.
A cigányság hasonlatom teljesen jó. Ismerek dolgozó, normális cigányt, meg nem mondanád róla, hogy az. Nem azért, mert kifehéredett volna, kinézetre olyan, mint a többi, hanem mert szimplán nem ez jut eszedbe róla, amikor ránézel, ápolt, kulturált ember. A cigányságot tényleg nem választja az ember, de a cigány életformát igen! Ha nem így lenne, nem lennének olyan cigányok, akiknek már sikerült kitörniük és beilleszkedniük a társadalomba.
Egyébként elismerésem, kitűnően tudsz érvelni olyanok ellen, akiket nem is ismersz (de most komolyan). Kár, hogy nem igazán veszed figyelembe azt, amit az ellenfeled mond, ugyanis annak ellenére, hogy vázoltam a helyzetet, még mindig azt állítod, hogy Szegedi zsidó származása volt a probléma okozója, holott egyértelműen NEM.
,,Hát persze, hogy nem titkolják. Miért titkolnák? Az kívül esik a cigány- és zsidógyűlöleten! "
Újabb közhely. A jobbikosok nagy része a szlovákokat jobban, de legalábbis alaposabb okkal rühelli, mint a cigányokat vagy a zsidókat. Így vagyok ezzel én is, hiszen hivatalos felmérés szerint a szlovákok 75%-a egyetért a magyarellenes intézkedésekkel, és szerintük közterületen ,,nem illik" magyarul beszélni. Plusz erre rátesznek egy nagy lapáttal a személyes tapasztalataim is (mielőtt újból előre elítélnél, közlöm, hogy nem volt rajtam nagy-magyarországos póló, amikor ott voltam). Azért egy EU tagállam nemzettől bőven nem ezt várná az ember.
Visszakanyarodva az eredeti témához, az ember azt hinné, 100%-ig jobbikos vagy, annyira jól tudod helyettük, mit gondolnak. Kár, hogy a kb. 80 jobbikos ismerősömre végképp nem illenek az általad leírt gondolatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!