Mást is megrémit ez a jobbik mozgalom?
"Néha ha időm engedi a neten keresgélek, és valahogy mindenhonnan a jobbik folyik, lassan már a vizcspból is."
A Jobbik a 15-25 évesek körében divatos most, ezért van tele az internet a jobbikkal. A baloldali sajtó és televízió szintén promoveálja a Jobbikot, mert a baloldal abban reménykedik, hogy így szalonképtelenné tudja tenni / meg tudja osztani a jobboldalt.
"Mi lesz az országgal, ha eluralkodik a jobbik?"
Várhatóan 7-8%-ot fognak elérnni a választáson. Ennyit szoktak az időközi választásokon is elérni (Pécs, május 10, Pécs, június 7/21, Csepel, január). Az EP-választáson nagyon sokan átszavaztak rájuk, elsősorban Morvaival szimpatizáló fideszesek.
"Valóban ők lennének a megoldás Magyarország számára?"
Természetesen nem.
(1) Gazdasági program - olyanja a jobbiknak nincs. Pontosabban jobb lenne, ha nem lenne, de sajnos van. Lényege, hogy el kell zárkózni a külkereskedelem és a külföldi tőke elől. Ez gyakorlatilag kizárná az országot a világgazdaság rendszeréből, és önellátó mezőgazdasági országgá változtatná az országot, mely fekete-afrikai életszínvonalon tengődne.
(2) Külpolitika - a Jobbik külpolitikájának lényege az oroszbarátság és Nyugat-ellenesség. Mondhatnám erre, hogy no comment. 1989 előtt megtapasztaltuk, milyen a Nyugattal szembenállni és Oroszországra tekinteni mint nagy testvérre.
(3) Belpolitika - a jobbikosok kedvenc "érve" az, hogy "a jobbik ki meri mondani, hogy cigánybűnözés vn". Szóval ki meri mondani. Nagy ügy. Ugyanis megoldása nincs rá, csak mindenféle ködös ötletek. Biztos szép dolog a csendőrség, de ha a Jobbik gazdasági programja hatására csádi életszínvonalra süllyedünk, akkor nem valószínű, hogy elég lesz a csendőrség bármire is.
A Jobbik jelenlegi formájában nem politikai mozgalom, hanem egy párt, amely ügyesen kihasználja, hogy a dühös és elkeseredett emberek hinni akarnak valamiben. Divat lett az utóbbi időkben "a politikusok"-at hibáztatni mindenért. Ez természetes, hiszen "a politikusok"-at a világon sehol sem tisztelik nagyon. A jobbikosok vakhite abban áll, hogy szerintük Zazrivecz ("Vona") Gábor politikus nem politikus, és a Jobbik nevű párt nem párt. Mihelyt a Jobbik bekerül a parlamentbe, be fogja bizonyítani, hogy semmit sem ér. Ugyanis a pártban összesen kb. 5-10 értelmes ember van, és ebből három most kiment Brüsszelbe. A Jobbiknak nincsenek szakértői, szakpolitikusai. Semmilyen a cigánygyűlöletnél bonyolultabb témához nem tudnak hozzászólni. Impotenciájuk egy-két év alatt nyilvánvalóvá válik, és akkor a mozgalom körüli jelenlegi lelkesedés valószínűleg lelohad.
"Sajnálom, én nem sajnálnám sem a golyót, sem a kötelet a mocskos orkoktól (a Dunát nem akarok szennyezni azzal, hogy belelövöldözzük ezeket)."
De azért te is sértésnek veszed, ha lenyilasoznak, ugye?
Gyilkos hajlamú kis nyomoronc vagy. Akárcsak a többi jobbikos haverod. Én bízom benne, hogy a magyarok többsége elképedve hallgatja a hozzád hasonló agresszív kis szarcsimbókok szövegeit, és nem dől be Zazrivecz Gabikának.
"Ezt annyira csipázom...a jelenleg kormányzó párt(ok), szó szerint kisemmizik az embereket, letettek az asztalra egy nagy rakás államadósságot, hülyeségekkel riogatnak bennünket, züllesztik az oktatást és a honvédséget"
És akkor a megoldás tényleg az, hogy fordítsunk hátat az EU-nak, zárjuk le az országot az import elől, nyaljuk ki Oroszország anyácskát, zavarjuk ki a külföldi cégeket és együnk füvet, mint az észak-koreaiak?
Mégis mit képzelsz? Végiggondoltad, hova vezet a jobbik programja? Vagy te is megbuggyantál, mint ugyanide írogató elvbarátod, aki szerint agyon kell lőni a cigányokat?
Ti betegek vagytok? Vagy csak valami provokátorok, viccmesterek?
"Én egy fiatal egyetemista lány vagyok, aki az elkövetkezendő 1-2 évben szeretett VOLNA kisbabát, de tudod, miért nem vállalhatok? Mert a mai helyzetben egyszerűen képtelenség olyan anyagi biztonságot teremteni, ami egy kisbaba számára szükséges."
Ha egyetemista vagy, akkor talán többet tudsz a gazdaságról, mint a Fradi B közép, ugye?
Csak tájékoztatásul: Zazrivecz apád le akarja zárni az országot az import előtt, és ki akarja űzni a külföldi tőkét. Önellátó mezőgazdasági országgá akarja változtatni Magyarországot. Érdekes lesz kisbabát szülnöd, miközben parkból gyűjtött füvön élsz, mint az észak-koreaiak, ha Zazriveczék őrült elképzelései megvalósulnak.
én sok mindennnel nem értek egyet, amit a jobbik akar és van olyan, amivel egyet értek.
szerintem nem árt, ha bejutnak a parlementbe, mert legalább felrázzák egy picit a többieket és talán azok is el kezdenek bizonyos dolgokon gondolkodni.
másrészt meg talán ők is észre veszik, hogy sokkal összetettebbek a dolgok, mint ahogy ezt ők most elképzelik.
az élet nem csak fekete és fehér, rengeteg szürke árnyalat lézetik.
magyarországon az a gond, hogy az emberek többsége fekete-fehérben gondolkodik, nem képes elismerni, ha egy hozza közel álló párt hüyleséget csinál vagy éppen egy hozzá nem annyira közel álló pártnak jó húzása van.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:21
Te nem unod még a hazudozást?
13:25-ös, engem egyáltalán nem zavar ha lenyilasozol, én nem akarok polkorrekt lenni, nemtagadom meg a nézeteimet! Amúgy nem vagyok jobbikos, egy egészen más mozgalomhoz kötődöm, de némi szimpátiával figyelem a Jobbikot is.
Nem tudom amúgy te milyen világban élsz? Nem így beszélnél, ha a 85 éves nagyanyádat megerőszakolja majd feldarabolja 3 cigány, ha az apádat agyonverik, úgy hogy lebénul, ha a tizenévesk lányaidat fejbe vágáják úgy h ottmarad, miután meggyalázták....hát gondolom, ezek után te sem azt mondanád, h "najó, bocsássunk akkor meg". Nem, ezek mind nem velem történtek meg, de számtalan más emberrel Mo.-n. Az nem válasz h "de nem az én dolgom", mert társadalomban élünk, közösségben, és az EMBERTÁRSAM-at segíteni fogom (és történetesen képzeld el akkor is, ha nem magyar, hanem szlovák, román, vagy akárnmi más, de tisztességesen élő ember); viszont a paraziták nekem nem embertársaim....A cigánykérdésre meg igenis van megoldás: kötelet nekik és kész. Az a legszomorúbb, hogy ha pár évtized múlva irgalmatlanul elszapaorodnak majd, és nem leszenk "rendes" környékek sem, akkor mindenki megtudja h milyenek is valójában. Még azok is, akik most annyira védik őket; ők ugyanúgy rá fognak cseszni, és nem hallják meg, ha mi előre szólunk, elvégre egy vidéki bunkó nyilasnak minek is hinni, nemigaz? Ugyanúgy a károsultjai lesztek ennek a dolognak, velünk együtt, ha nem cselekszünk időben, miért nem értitek meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!