Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány mégse tudja majd...

A kormány mégse tudja majd itthon tartani az orvosokat, a hallgatói szerződéssel? (amit főként pont az orvosok miatt dolgoztak ki)

Figyelt kérdés

"Illúzió az orvosok röghöz kötése a Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint; erőszakkal nem, csak versenyképes fizetésekkel tarthatók itthon a diplomások - nyilatkozta a Világgazdaságnak.

Papp Magor a lap csütörtöki számában közölt interjúban úgy vélekedett: az orvosokból például már most akkora a hiány világszerte, hogy a tehetősebb országok ha kell, még a magyarországi képzésük költségét (mintegy 12 millió forint) is kifizetik, de elviszik őket.

Emlékeztetett arra: ha életbe lépne a diplomások röghöz kötése, az csupán a képzésüket most kezdőkre vonatkozna. Vagyis csak azokat érinti, akik hat év múlva akarnak esetleg külföldön munkát vállalni, így sem a már külföldre távozottakat nem ösztönzi hazatérésre, sem a jelenlegi orvostanhallgatókat arra, hogy átgondolják terveiket, és mindenképpen itthon képzeljék el az életüket."

[link]

2012. júl. 12. 10:51
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

"Csak ez az orvosok miatt lett kitalálva minden diákra, és pont ők bújnak ki belőle."

A többi is kimehet, csak az orvosoknak kifizetik.

Azt mégse csinálhatja a kormány, hogy rájuk kényszeríti. Bár a fidesztől ez is kitelik.

"vagy nem is tudnak felsőfokon németül/angolul."

AZ egyik cikkből kiemelt rész:

"Mint mondja: már a nyelvtudás sem elengedhetetlen feltétel a külföldi munkavállaláshoz, mert az első pár hónapos nyelvtanfolyamot is vállalják a fogadó országok. Pénzben pedig nem tud versenyezni egy hazai kórház. "

2012. júl. 12. 15:52
 12/18 anonim ***** válasza:

"A többi is kimehet, csak az orvosoknak kifizetik. "

Na jó de te is tudod mi a kifizetik és a kifizetem között a különbség.

2012. júl. 12. 15:59
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem az én gondom, hogy nincs orvos az országban! Én el akarok menni és kész! Nem az én bajom. Majd az ország megoldja. És nem vagyok rabszolga, hogy itt tarthasson!
2012. júl. 12. 16:15
 14/18 A kérdező kommentje:

"Na jó de te is tudod mi a kifizetik és a kifizetem között a különbség."

Már megint a szokásos irigység. Menj orvosnak és érted is fizetnek.

2012. júl. 12. 16:44
 15/18 anonim ***** válasza:
Én nekem nincs okom irigyelni, mert nem idén felvételizek. Akkor meggyek el amikor akarok. Ez csak egy reakció.
2012. júl. 12. 16:54
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Az orvosokat kiköll végre hajtani az országbul.
2012. júl. 15. 15:50
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Jó persze, mindenki tudja, hogy a legjobb megoldás minden problémára a fizetést emelni, de miből?! A magyar gazdaság kb a 70-es évek eleje egyensúlyoz a csőd szélén, nem kell itt elmúlt 20/8/4 évezni. Miből fizessünk? A) adóemelés B) ingyenes szolgáltatás megszűnése.

Amúgy a hálapénzből úgy élnek az orvosok mint Marci Hevesen, nem kell őket se sajnálni. Nyilván egy nulla a fizetésük a nyugatihoz képest, na de melyik szakmában nem töredéke a fizu a hollandhoz képest (hasra ütésből mondtam hollandot).

2012. júl. 15. 17:50
 18/18 A kérdező kommentje:

"Nyilván egy nulla a fizetésük a nyugatihoz képest, na de melyik szakmában nem töredéke a fizu a hollandhoz képes"

Mint írtuk az arányokat tekintve. Kint egy informatikus feleannyit keres mint egy orvos. Míg itthon 3X.

2012. júl. 15. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!