Hogy alakulhat ujjá a Gárda?
Most akkor betiltották,feloszlatták vagy nem?
Vagy mi van itt?
Szerintem, ha a népnek igénye van rá, demokráciában miért kell ilyet tenni. Ha nem tetszik a szervezet akkor inkább kritikákkal kellett volna élni, szabályozni őket, és talán változott volna a viselkedésük.
Sok mindennel úgy van, hogy a tiltás éppen az ellenkezőjét erősítí. Tehát a hasonló nézeteket vallók méginkább erősödni fognak, szerintem.
Az rendben van, hogy "ha a nép igényli". De a Gárdának az a feladata, hogy megakadályozza a bűnözést, betartassa a törvényt. Ha az ügyészség talált kapaszkodót a gárda működésén, amely alapján a feloszlatását elrendelte, akkor kicsi furcsa, hogy egy törvényt betartatni szándékozó szervezet nem hajtja végre a törvény szavát.
Itt most nem az a kérdés, hogy "jogosan" oszlatták fel őket avagy sem. Ha nem jogos a feloszlatás, akkor is van törvényes módja annak, hogy kijárják az igazukat. (Persze tudom, hogy létezik korrupció stb...)
Amúgy - mint ahogy már egy-két helyen tették is - őrző-védő kft-vé alakulva simán művelhetik azt amit eddig tettek. Pl. egy Jobbik-rendezvényen a Jobbik egyszerű megbízási vagy vállalkozási szerződés keretében a Magyar Gárda Kft.-t kéri fel a rendezvény biztosítására... Így az egyenruha sem gond - hiszen önkényuralmi és tiltott jelképek nincsenek rajta, illetve akár legálisan még fegyvert is viselhetnek a cég alkalmazottai.
már sajnos újra is alakultak, Ma olvastam az origo cikkben, ott sorakoznak az emberek a képen azokban a gusztustalan egyenruhákban. kezdem átérezni milyen volt anno mikor "Hitelrék" tették ugyanezt. Bár nekem elvileg nincs félnivalóm tőlük, de mégis elrettent hogy ilyet hagynak.
és az a baj hogy egyre és egyre többen vannak, most már ott vannak a mindennapi életben és egyre többen. Erőszakosak, kötik az ebet a karóhoz, és ami a legfélelmetesebb, eltántoríthatatlanok...
27/L
"Nincs szükség egy félkatonai illegális erőszakszervezetre."
Ember, gondolkozz el azon, hogy milyen erőszakos cselekedete volt a gárdának! Ugye hogy semmilyen? Akkor miért írsz hülyeségeket?
Újjáalakulhat, hiszen egy másik szervezet lesz. Legfeljebb közel azonos tagokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!