Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólsz hozzá, hogy Orbán...

Mit szólsz hozzá, hogy Orbán Viktor most jött rá, hogy az állástalan diplomásokkal ma Dunát lehet rekeszteni Magyarországon, és ez sem neki nem jó, sem az országnak?

Figyelt kérdés
[link]

2012. jún. 26. 08:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Olyan egyszerű munkahelyeket teremteni. Csak érteni kellene hozzá.

[link]

2012. jún. 26. 13:13
 12/19 A kérdező kommentje:
Hogyan kell, ha olyan egyszerű?
2012. jún. 26. 13:40
 13/19 anonim ***** válasza:
72%
13:13 10% alatt már ott sem olyan egyszerű
2012. jún. 26. 13:52
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem csodálom, hogy most jött csak rá, Orbán nem egy lángész. Bár, az álláshirdetésekben én szinte csak diplomásoknak meghirdetetteket látok, szóval nem mondanám, hogy az általa követendő jövőnek tartott lezüllesztett közoktatásé, meg egy tál krumpliért robotoló nincstelen-kulturálatlan szakmunkásoké lenne a jövő.
2012. jún. 26. 19:11
 15/19 anonim ***** válasza:
62%

"Csináljunk belőlük repülőt,"

A repülőnek semmi haszna, viszont feláldozhatják magukat a szent ügy érdekében. Dunát rekesztünk velük, páran tarthatják a turbinákat, és kevesebb áramot kell importálnunk.

2012. jún. 26. 20:22
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Jellemző, hogy volt egy kérdés Orbán Viktorról, aztán már megint ott tartunk, hogy a szakmunkás fúj a diplomásra, és fordítva.

Miért kéne feláldozni magát a szent ügyért? Egyébként én is úgy tudom, hogy kevesebb a munkanélküli diplomás, mint a szakképzetlen. Ugyanis manapság már lassan a takarítónőnek is diploma kell. Szóval könnyebb vele elhelyezkedni, csak kérdés, hogy a szakmájában-e, és mennyiért.

Ha elegendő lenne a munkához az érettségi is, felesleges diplomásokat képezni. Túl sokba kerül az államnak, és a magánszemélynek is. Röhejnek tartom, hogy diplomával nettó 80-100 e Ft-ot lehet keresni.

2012. jún. 27. 10:08
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Sok álláshelyet teremteni valóban nehéz fél év alatt. De két év után már látszódni kéne. Legalább a struktúraváltásnak. De nem, az ellenkezője bizonyosodik folyamatosan. Az állástalan diplomások ügye több szempontból is nehéz. Valaki 17 éves korában kitalálja, mi legyen. Elvégzi és 23 évesen azért nem kap állást, mert egy kiszámíthatatlan gazdaságban már más a főcsapás. Közben lezüllesztik a felsőoktatást, így egyrészt egyre gyengébb oktatók oktatnak, másrészt a hallgatóság nem igazán érez motivációt a tanulásra. Könyveket lehetne írni azokról a trükkökről, hogyan szerezzünk diplomát tanulás nélkül. Gyakran 8-10 év alatt. Tessék körbenézni a HÖK vezetők, hány éve járnak egyetemre. Szinte mindegy milyenre, ha nem alakítottak ki politikai kapcsolatokat, a tudások nem sokat ér, nem kellenek sehová. A 90-es évek elején volt tanulás, mert a hallgatóság elhitte, hogy itt más világ lesz. Lett, de nem ilyenre gondoltak.

És a sok megkeseredett emberrel - aki azt hitte, lehet boldogulni tanulás nélkül - nehéz jó gazdaságot teremteni. Itt hat ez vissza az állásteremtés nehézségeire.

2012. jún. 27. 16:00
 18/19 anonim ***** válasza:

És te mit szólsz hozzá, hogy neki pont eza célja?

Mert cionista bábu azért. Jobbik!

2013. dec. 3. 09:03
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem, nemcsak a bölcsészek nem kellenek. De gyakorlatilag a mérnök és az orvoson kívül nem kell más. És azért ezen kívül van még egy-két diplomás szakma.

Én most pont azt látom, hogy fordul a trend. 10 éve még nem kellettél, ha nem volt tapasztalatod. Most meg szinte kizárólag olyan hirdetéseket látok, hogy pályakezdőket várnak. Sőt, most már sok helyen nem is elvárás a diploma, olyan helyekre, ahova ezelőtt pár éve még kellett. Hiába tudta volna valaki megcsinálni érettségivel is, elvárták, mert megtehették.

Csak most meg rájöttek, hogy 80.000 nettó nem elég egy diplomás embernek, így inkább a kezdőket vagy érettségizetteket várják.

Egyszerűen röhej az, hogy diplomás, tapasztalattal rendelkező, nyelveket beszélő embereknek gyakorlatilag a fővároson kívül nincs máshol munkalehetőség.

És tudom, tudom, ezerszer vitáztatok már azon, hogy a magyarok h.ülyék, mert nem mobilok. Ebbe most ne menjünk bele. De nem lakhat mindenki a fővárosban!

Orbánról meg ne beszéljünk.

1 millió munkahelyet ígért, ahhoz képest folyamatosan viszik ki az országból a munkát, mert állítólag a magyar munkaerő túl drága. Bár nem tudom mihez képest, mert a környező országokban mindenhol többet keresnek az emberek. Ja, csak a munka terhei világszínvonalon nálunk a legmagasabbak. Ezt is mondják már 20 éve, mégis csak emelni tudják a járulékokat, aztán meg csodálkoznak, hogy sok a feketemunka, meg nem hogy nem jönnek ide munkahelyet teremteni a külföldiek, de inkább a meglevőt is elviszik.

2013. dec. 3. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!