Miért olyan alacsony Magyarországon az átlag polgárnál a hétköznapi élethez szükséges általános pénzügyi, jogi és politikai tudás?
Engem nagyon zavar, hogy pl. egy banki alkalmazott kevesebbet tud a pénzügyi összefüggésekről vagy akár saját termékéről, mint én miután átolvastam.
Miért lehet az átlag polgárokat az üzletekben sok hülyeséggel beetetni? (pl. garancia ill, szavatosság tartós cikkeknél)
Ja... :[
És folytathatnánk : miért olyan tájékozatlanok a bolti eladók a boltjukban található termékek esetében?
(Halvány gőzük sincs, mit tud az általa eladandó készülék, melyik tud többet és melyik kevesebbet a másiknál, még azt sem tudja, mi van a boltban!)
Mondjuk azt, hogy a garanciális és szavatossági ügyekben tájékozatlanok az átlagos polgárok, azt kicsit sem csodálom, mert a sűrűn változó jogszabályokat még a boltokban sem tudják követni!
Mert itt már nem tudásra hanem kinézetre mennek!Minek tudjon valami is egy eladó az általa árult termékről,mikor szőke és kint van a dudája!
Ez szomorú,mert akinek van tudása azt nem veszik fel ilyen munkahelyre a idióta p...icsák miatt!
Az átlagpolgár megelégszik azzal,amit a kedvenc politikusa mond neki.Eszébe sem jut,hogy az esetleg nem igaz.Nem hallgat meg közgazdászokat,jobb és baloldaliakat egyformán,nem néz utána a jogi kérdéseknek a neten,hanem a többi hozzánem értőtől kér tanácsot.A politikával kapcsolatban sokan nem képesek reálisan gondolkozni.Leteszik a voksukat a legjobban szónokoló párt mellett,és eszükbe sem jut gondolkozni azon,hogy a programja megvalósítható-e vagy sem?Amíg a politikusaink olyanok,amilyenek,ez nem sokat fog változni.
Ami a bankokat meg a kereskedelmet illeti,ott az oktatás meg a munkahelyek a hibásak.
Aktív koromban én is bankban dolgoztam.Külön oktattak minket az ügyfelekkel való kapcsolattartásra.Ha nem tudtam egy kérdésre választ adni,akkor megkértem,hogy várjon,amíg küldöm egy a témában jártas kollégámat.Ha valaki nem így járt el,hamar lapátra tették.A kereskedőknek régen 50-60 évvel ezelőtt tudniuk kellett mindent az üzletben levő árúkról.Városunkban van egy-két olyan üzlet,ahol a főnök ma is nagy súlyt helyez erre.Ha vásárolni akarunk valamit,az eladók kimerítő tájokoztatást adnak és nem csak a legdrágább készüléket akarják rádsózni.Érdekes módon ezek az üzletek látogatottsága ma is elég magas,nem nagyon érezték meg a válságot.Talán már az iskolákban kellene némi tájokozottságra nevelni a gyerekeket?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Na igen, miért nem tanítják ezeket a dolgokat az iskolába?
A szavatosság és garancia nem változik gyakran, ez EU-s szinten egyforma. De nekem kell vitatkozni az osztályvezetővel, hogy egy fényképezőgépre nem 1 év, hanem 2? Mert hülye azért nem vagyok.
Alpavető %-számításra nem képes egy főiskolát végzett ember?
"... A szavatosság és garancia nem változik gyakran, ez EU-s szinten egyforma. De nekem kell vitatkozni az osztályvezetővel, hogy egy fényképezőgépre nem 1 év, hanem 2? ..."
Na, ezt rosszul tudod!
Éppen mostanában változott megint a szavatosság és garancia, ezt onnan tudom, mert webáruházakat kezelek és mindenütt át kellett írnom a jogszabályokat...
Már azután is változott, hogy az EU-hoz csatlakoztunk és átvettük az UNIÓS jogszabályokat.
Nem olyan régen változott az is, hogy pl. a fényképezőgépekre 1 év helyett 2 év lett a szavatosság, ezért tudja még a főnököd is a régi szabályt...
Nekünk pl. a webáruházakban kötelezően előírták, hogy a vásárláshoz és reklamációhoz kapcsolódó jogszabályokat közölnünk kell a Vevőkkel NAPRAKÉSZEN!!! (Aki akar az tájékozódhatna, de igazság szerint még azt sem olvassák el a Vevők, hogy "Futárszolgálattal nem szállítunk, kizűárólag postai úton továbbítjuk a megrendeléseket". Hiába írtam ki 10 helyre fluoreszkáló feliratokkal, 10 Vevőből 5 Vevő telefonon megkérdezi, hogy mikor jön a futár?) :-[
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!