Nem döbbenetes ez az óbudai hajógyári-szigetes ügy?
Valahol a neten olvastam 1 hónapja egy elég meredek összeesküvés-elméletnek tűnő dolgot, hogy a Hajógyári-szigeten gyilkosságok történtek a rendőrség tudomásával. Erre fel a ma esti Krónikában is már arról van szó, hogy az ÖSSZES hajógyáris eltűnést vizsgálják. Mi folyik már ebben az országban?
Korábban volt:
Igaz hogy megöltek egy nőt a Hajógyári-szigeten?
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__27136..
3.
Csak a logikát nem értem a dolognak.
Ha van egy full bedrogozott gyerek, hívnak mentőt, meggyógyítják, esetleg meghal, attól én még ugyanúgy mennék oda bulizni.
Viszont ha van ott egy vagy több gyerek, aki titokzatos módon meghal, akkor viszont nem megyek oda szórakozni.
Nem az a lényeg itt, hogy te odamész-e legközelebb is, hanem az, hogy ha mentőt hívnak valakihez, akkor azt kockáztatják, hogy lebukik ez a maffiaszervezet. Mert a rendőrség azt biztosította, hogy ne legyen drograzzia ezeken a helyeken, illetve biztosította a drogok zavartalan és nyílt árusításának lehetőségét. De a mentősök és az egészségügyi ellátószervezet már nem voltak bevonva, és nekik kötelességük jelenteni, ha bűncselekmény gyanúját észlelik. Jó, persze valószínűleg ezt is el tudta volna tussolni a rendőrség, de az azért kockázatos, problémás, ha egy csomó illetéktelen személy is tudomást szerez ilyen konkrét bűncselekményekről. Ezért volt egyszerűbb kinyírni ezeket a szerencsétleneket.
Hogy ez miért nem riasztotta és riasztja el a közönséget? Mert ezt azért nehéz felfogni, hogy mi történik, a legtöbb ember hajlamos arra, hogy egyszerűen csak legyintsen, hogy nem vele történt, és vele biztos nem is fog, nem volt ezekről közvetlen tapasztalata. Meg hát kell egy bizonyos esetszám, a hír elterjedése, ami mostanra van még. És hát az nagy vonzerő bizonyos körben, hogy nyugodtan, kényelmesen lehet droghoz jutni, ezért még ha fel is fogja, hogy mi van, bevállalja ezt a kockázatot. Én biztos be nem tenném a lábam ilyen helyekre, és e gyerekemet is kézzel-lábbal visszatartanám, amíg lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!