Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme van az előrehozott...

Mi értelme van az előrehozott érettségi megszüntetésének? (kivéve nyelv és informatika)

Figyelt kérdés

Ha valaki jó képseteségű egy adott tárgyból az miért ne érettségizhessen le belőle előbb, mint a többi. A kormány indoklása, hogy az érettségi egy jelképes dolog és nem szabad megcsinálni előbb mint a többi tantárgyat.

Számomra is könnyebbség egyel kevesebb tárgyra tanulni.

2012. jún. 10. 12:16
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

"Azért, mert akik 3.ban lerakták matekból, mert mondjuk faktosok azok behozhatatlan előnnyel indulnak azokkal szemben akiknek mindből akkor kell majd."

NA ez nagyon rossz indok. Most azért mert valaki olyan helyre jár ahol magasabb óraszámban tanulnak matematikát semmivel se másabb. Előnyből indul? Nem tudtam, hogy ez egy verseny. ÉS hogy többet tud másikra tanulni? Igen. Én is ezért csinálta. Senki nem gátolta meg a többit, hogy csinálja meg. Rajtam kívül még 4-5 megcsinálták. A többi szart bele. Azért mert valaki gyöngébb képességűbb ne akarjuk már a jobbat visszahúzni.

"Semmi, de a nyelveket, és az informatikát miért kivételnek írod? "

Mert ezek kivételek. Ne tőlem kérdezd miért, hanem Hoffmann-nál.

De az indokláson haltam be:

"„Nem szeretnénk, ha a diákok előrehozott érettségi vizsgákat tennének. Ennek számtalan oka van, a megszervezhetetlenségtől kezdve egészen odáig, hogy az érettséginek szimbolikus szerepe is van, tizennyolc éves korban lezár egy fontos időszakot”"

Ezek tényleg hülyék. Megszervezhetetlen? 1 feladatfüzettel kell többet nyomtatni. Jobban hiszem, hogy a 2 a nyerő. Mivel a KDNP elég erős a kormányon az oktatásban. És elég konzervatívak.

Csak azért nem akarnak olyat ami logikus és értelmes, mert akkor nem lesz szimbolikus. És ilyen állatok vannak hatalmon.

[link]

2012. jún. 10. 13:19
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A cél a nép lebutítása, hogy gondolkodni nem képes szavazógépekké váljunk. Nagyon örülök, hogy nekem még megadatott az előre hozott érettségi. Sokkal könnyebb volt az utolsó évben. Most, aki okos, el kell nyomni, nehogy kiemelkedjen. Kérdem én, hová vezet ez?
2012. jún. 10. 13:19
 13/20 anonim ***** válasza:

Bocs, úgy emlékeztem, hogy arra is ki akarták terjeszteni.

Egyébként úgy értettem a kérdésedet, hogy a nyelv és az informatika esetében nem zavarna, de eszerint csak félreértettem :)

2012. jún. 10. 13:31
 14/20 anonim ***** válasza:
70%

Lehet szidni az angolszász oktatási rendszert (USA , Kanada , Anglia , Ausztrália) de fényévekkel jobb mint a magyar.Ugyan nem ad nagy műveltséget de az életre nevel.Az USA-ban inkább segítik a tehetséges diákokat.Sőt nagyon ösztönözik hogy azt csinálja ami tehetséges.Beléjük "verik" az egot és az önbizalmat.

Nézzük hol tart az USA és hol Magyarország.

200 év alatt valami hatalmasat építettek.De mi 1000 év alatt fele akkora dolgot nem építettünk mint ők.

2012. jún. 10. 13:34
 15/20 anonim ***** válasza:
76%

Érdekes, eddig meg tudták szervezni éveken keresztül. Akkor most hirtelen miért nem megy?

Lehet anyagi oka is. Ugye csak az első érettségi van ingyen, a többiért már tízezreket kell fizetni. Ha mindenki egyszerre több tantárgyból készül, akkor kevesebb idejük jut egy tárgyra a diákoknak, ezért általánosságban rosszabb eredmények lesznek, tehát többen fognak újraérettségizni a következő évben, akik egyetemre szeretnének járni. Ez pedig plusz bevétel az államnak.

2012. jún. 10. 13:37
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Az az értelme, hogy a sok hülyegyereknek nehogymár könnyebb legyen valami. Hát hol tanulja meg a tisztességet, a hazaszeretetet, ha hat tárgy helyett csak négyből vizsgázik le egy évben??? Hát hogy élné ki akkor a frusztrációját Rózsa néni???
2012. jún. 10. 13:48
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogom fel hogy miért olyan emberek az oktatásról akiknek halvány lila fingjuk nincs róla.Például ott van ez a poszt-kommunista Hoffman Rózsa.Az a nő , komolyan mondom nem normális.

Minden tanár és professzor meg van rökönyödve ezek az oktatási változásokon.

2012. jún. 10. 13:54
 18/20 A kérdező kommentje:

"Egyébként úgy értettem a kérdésedet, hogy a nyelv "

Azt azért tisztázzuk, hogy idegen nyelv.

2012. jún. 10. 13:56
 19/20 anonim ***** válasza:
71%

ma 13:34

Az USA-t összehasonlítani Magyarországgal??? Már ne haragudj, de ez egy orbitális baromság :). Az USA önmagában majdnem akkora, mint egész Európa, a népessége több mint 30-szor akkora, mint Magyarországé. Az USA területe piszok gazdag az ásványkincsekben, és termőföldekben. Az USA területén 1812 óta nem volt nagyobb háború, nem volt német, nem volt szovjet megszállás s a többi.

2012. jún. 10. 14:14
 20/20 anonim ***** válasza:
75%
19-es az oké, hogy nem volt háború, de az oktatási rendszerük szerintem is jobb. Lehet butaamerikaizni is, de a tehetségnevelésüket a mai magyar oktatás megirígyelhetné. És szerinbtem az is jobb, hogy a diák válaszhat melyik tantárgyakat veszi fel. Aki akar valamit kezdeni az életével az ki fogja használni a lehetőséget. Ennek max az a hátránya, hogy szabarbárokat nevelnek.
2012. jún. 12. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!