Mit szóltok hozzá, hogy a KSH megpróbálta szépíteni a negyedéves GDP adatokat?
Igen? Valami cikket tudsz erről adni?
Amúgy nem példa nélküli való, Gyurcsányék pl. nem engedték kiadatni időben a jelentéseket, mert a "pannon puma" nagyot ugrott - aztán be is mondta a "hazudtunk reggel, délben este" szöveget...
Egy link tényleg jól jönne. Amúgy nem lepne meg a dolog, nincs és nem is lesz soha olyan párt amelyik ne akarna ügyeskedni, ferdíteni dolgokon ha lenne rá lehetősége.
"aztán be is mondta a "hazudtunk reggel, délben este" szöveget..."
Bemondta de nem nekünk hanem a kedves kollégáknak zárt gyűlésen, aztán egy ismeretlen eljuttatta a hangfelvételt mindenhova.
'Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam.'
(Sir Winston Churchill)
Hát én nem hallottam semmi ilyesmiről.
Az, hogy az előzetesen közölt nyers adatok eltérnek a később közölt kiigazított adatokkal azzal semmi gond nincs. Az máshol is így történik a világban. De abban sincs semmi különös, hogy egyes adatok eltérnek. Más adatok jönnek ki a KSH-tól, más az EUstat-tól, más az oecd-től, más Londonból. Nézd meg csak itt nálunk is ahány nagy bank, annyiféle elemző központ, annyiféle eredmény. Hajszálra egyező eredmény nincs.
Egyébként pedig egy cseppet sem lepne meg, hogy ha mégis kiderülne, hogy valaki kézivezérléssel kijavította és módosította a statisztikát. Nem mi lennénk az elsők ezzel az euban. (Sőt, ha jól emlékszem nem is olyan rég, nálunk is volt már 4%os hiány amiről később kiderült, hogy majdnem odaver a 10%hoz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!