Gyávaság, elmenekülni az országból egy jobb élet reményében?
Lehet hogy a pénz nem elég a boldogsághoz , de szerves része.A pénz fontos.
Erkölcs?Hazaszeretet?Szerinted lehet enni adni a gyerekeknek?Vagy be lehet vele fűteni?Nem.Jelen esetben a pénz fontosabb sokkal mint a hazaszeretet.
10-es, gondolom látod a 0%-ból, hogy mennyire értenek egyet veled, de azért még megragadnám az alkalmat hogy visszaszóljak.
igen, képzeld, sok embernek fontosak az anyagiak és a jó megélhetés, mert a hazaszeretetedből és a hatalmas nagy morális értékeidből nem tudod kifizetni a számlákat, és a kaját. hozzátenném, hogy egy mai fizetésből mégkevésbé.
semmi jogod nincs eldönteni, hogy ki magyar és ki nem, mert mindenki az, amíg annak vallja magát, éljen akár Németországban, akár az USÁ-ban, akár Trinidad és Tobagóban. kint is érezheted magad magyarnak, és a közhiedelemmel ellentétben, akik elmennek az országból, NEM Magyarországot, a magyarságot, vagy a magyar létet nem tudják elviselni, hanem az éhbért, amit diplomás emberek kezébe nyomnak nagylelkűen, az állandó politikai cirkuszokat, amik nem vezetnek sehova, és a folyamatos égetést külföldön, drága politikusaink által.
ha Neked ez így megfelel, hát nagyon sajnállak, de én nem fogom befogni a számat és csicskásként dolgozni ezeknek az elcseszett kormányoknak, csak mert magyar vagyok!
"én nem fogom befogni a számat és csicskásként dolgozni ezeknek az elcseszett kormányoknak, csak mert magyar vagyok!"
Igen, a németeknél nem kell dolgozni, csak visszapofázni, és öntik a nyakadba a pénzt. Erről híresek.
Olyan ostoba vagy mint a valagam szürkületkor! Ha nem orvosként vagy mérnökként mész ki (de ha mérnökkén akkor is 50%-ban), te leszel a balkáni csicska. A megbecsülést felejtsd el. Egy leszel az évi 2millió bevándorlóból, lengyel, román, bolgár, török között, aki nincstelenül kimegy és azt hiszi itt a Kánaán. Én mindenkit buzdítok, hogy menjen ki, próbáljon szerencsét. De aztán ne hazudozzon egy szobát bérelve, újságot hordva, meg take-away kávékat öntva az utcán, hogy mennyire megérte! Szar itthon is a helyzet, de amikor majd közlik a fizetésedet, nézd majd meg mennyi egy berlini lakás, és mennyit tudsz félretenni.
amit írsz csak akkor igaz, ha egy szál érettségivel (se!) vágsz neki a nagyvilágnak, és azt hiszed, hogy kint rögtön géniusz leszel és előtted hever a világ.
NEM!
senki nem állította, hogy odakint az ember nyakába öntik a pénzt, de OTT legalább normális fizetéssel honorálják a normális munkát. gondolom a török és bolgár bevándorlók nem mindegyike műszaki, vagy orvosi egyetemet végzett, szóval lehet, hogy nem rájuk kéne alapozni! de ha szerinted egy diplomás orvos, aki nyolc évet cseszett el az egyetemen és végiggürcölte az egész ranglétrát, 110.000 Ft-ot érdemel havonta, akkor hajra, úgyis kevés az állás! nem gond, hogy külföldön ennek kb. a 8x-osát keresed meg... legalább! És nem hiszem, hogy külföldön 8x drágábbak lennének a dolgok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!