Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnátok, ha az EU be...

Mit szólnátok, ha az EU be akarná vezettetni azt, hogy minden olyan ünnepségen vagy eseménykor amikor eljátszák a magyar himnuszt, az EU-s himnuszt is kötelező lenne eljátszani?

Figyelt kérdés

2012. jún. 3. 19:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem jó ötlet lenne, márcsak abból a szempontból is, hogy a magyar Himnusz mellett - ami valljuk be őszintén simán elmenne gyászindulónak is - valami ünnepélyesebb, pozitívabb himnuszt is halljunk. Emellett erősítené az európai összetatozást.
2012. jún. 3. 21:05
 12/25 anonim ***** válasza:
39%

"ami valljuk be őszintén simán elmenne gyászindulónak is"

Nem is a sétagalopp volt az országunk története.

Mi békésen rendeztük le a Habsburgokat ,oroszokat (a törököket meg a Habsburgok verték ki nem mi), valamint nem vérfürdővel vezettük be a demokráciát ezért nem kellett nekünk egy forradalmi csatadala,mit a himnusznak tehetünk meg mint a franciák,románok.

- "valami ünnepélyesebb,"

A többi Európai országé fele olyan ünnepélyes és méltóságos nincs mint a miénk.

"pozitívabb himnuszt is halljunk."

Már mi a búbánatért kéne pozitívnak lennie?

Amúgy a Himnusznak is pozitív része 2.,3. versszak .

Mellesleg pozitívnak ott van a Szózat .

"Emellett erősítené az európai összetatozást"

És ez például március 15-én olyan rohadtul fontos ám.........

2012. jún. 3. 21:19
 13/25 A kérdező kommentje:

Szövetségbe forrt szabad köztársaságok:

A Nagy Oroszország kovácsolta frigy,

A Szovjet hatalma és egysége éljen:

Sok nép így akarta s megalkotta így!

Szálljon szabad hazánk,

Dicsőség fénye rád,

Népek barátságát vívtad te ki!

Lenini párt vezet,

Láng, mely a népeket

Kommunizmus győztes útján viszi.

Kélt orkánon át szabad élet sugára,

Utunkat a nagy Lenin mutatta nekünk,

És ő lelkesített, hogy népünkhöz hívek,

Hogy munkában, tettekben hősök legyünk.

Szálljon szabad hazánk,

Dicsőség fénye rád,

Lenini párt vezet,

Láng, mely a népeket

A kommunizmus örök eszméi győznek,

Mi tudjuk, hogy boldog jövendőt ez ád,

És szolgáljuk büszkén és hűséges szívvel

A lángszínű zászlót, a hon zászlaját.

Szálljon szabad hazánk,

Dicsőség fénye rád,

Lenini párt vezet,

Láng, mely a népeket

2012. jún. 3. 21:53
 14/25 anonim ***** válasza:
9%
Már így sincs sok értelme az EU-s tagságnak de így végképp ki kellene lépnünk. Sokkal tartozik nekünk Európa nem fogunk behódolni.
2012. jún. 3. 23:05
 15/25 Pro Patria ***** válasza:
9%

Azt, hogy a mi kultúránkat (aminek részét képezik az ünnepnapok, és a dalaink, zenéink is), mi alakítjuk, mi határozzuk meg, éppen ezért magyar kultúra. Ez akkor is sajátos, ha összességében az európai kultúrkörhöz tartozik.

Az efféle egységesítés egyszerűen nem megengedhető. Semmivel sem lenne egyébként nagyobb összetartás attól esetünkben a románokkal, ha - kötelező előírás okán - ugyanaz a dal (is) szólalna meg a nemzeti ünnepeinken.

Ráadásul ezek - mint nevükben is benne van - nemzeti események, a mi nemzetünk pedig a magyar. Olyan nemzet nincs, hogy "európai".

Hogyan venné ki magát például, ha március 15-én egy német kultúrához kötődő ének hangzana el a magyarok, a mi szánkból...? Ebbe bele gondoltak már a nagy globalisták, például a EU-himnuszt a Székely Himnusz elé helyező Kalergi?

2012. jún. 4. 00:56
 16/25 Pro Patria ***** válasza:

Hogy konkrétan mire is utaltam az említett hozzászólóval, azt mindjárt idézem is:

"Amúgy, mivel az EU egyik tagállama vagyunk, logikus lépés, ezt kéne lejátszani, mindenféle népies műdalocska helyett."

--------------------

Kedves 74%-os válaszoló!

"Szerintem jó ötlet lenne, márcsak abból a szempontból is, hogy a magyar Himnusz mellett - ami valljuk be őszintén simán elmenne gyászindulónak is - valami ünnepélyesebb, pozitívabb himnuszt is halljunk."

- Nem véletlenül van így. Ha meghallgatod a Himnusz eredeti változatát, észreveheted, hogy ez egy derűlátó, vidám, energikus dal, egy verbunk. Ehhez játszd le kétszeres sebességen. Ha megszokja a füled, és nem hat majd furcsán, már kifejezetten tetszeni fog.

Aztán ez a vesztes forradalom és Trianon után vált mind mélyebbé, mind melankolikusabbá, egyre lassúbb üteművé.

És éppen ezért: ennél jobban talán egy Himnusz sem képviseli nemzete történetét, önnön átalakulásával is.

2012. jún. 4. 01:08
 17/25 anonim ***** válasza:
10%

Az ba--na be! Ez olyan hurrikánt inditana el,ami miatt fejvestve meneküne a bevezetést kiváno!Nem volt eLÉG A KOMCSI URALOM ALATTA GYÜLÖLT NÓTÁJUKAT VÉGIGSZENVEDNI MINDEN ÜNNEPI ALKALOMKOR/fel fel.../most meg kizsákmányolink idegen ricsaját hallgassuk?Szttem ez egxy provokácios kérdés,föleg akkor ,mikor jelentéktelen ,kezdö bértollnokok a 168 óra nevü libsi kiadványíban fikázzák a népi lelkület legmélkyének kifejezöjét: A Székely Himhuszt.

Ahhoz van közünk,az eu HEOZ NINCS,MERT FÉLREVEZETTETTT ,HAZUG KAMPÁŐNNYAL TOLTAK BE MINKET,ÉS NÉPÜNKNEK CSAK 29% A SZAVAZTA MEG!

55% OTTHON MARADT!

16% ELLENE SZAVAZOTT!

29% BEDUGTA A FEJÉT A HUROKBA!

Ha szlovák törvények lettek volna nálunk is érvényben,/50% +1 szavazat/

MA NEM VOLNÁNK EU TAGOK!

2012. jún. 4. 11:50
 18/25 anonim ***** válasza:
Elnézést a hibákért,a könyvtárbol,ahonnét irok,a betük lekoptak a billentyükröl.Deo gratias!
2012. jún. 4. 11:52
 19/25 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon jó ötlet lenne! De csak miután elénekeltük az internacionálét, a szovjet és az izraeli himnuszokat is!

Ugyan már, pl. egy 56-os megemlékezéshez mi köze van az Uniónak? Engem az is zavar, hogy a villanyoszlopokra a magyar mellé az uniós zászlót is kiteszik..

2012. jún. 4. 13:12
 20/25 anonim ***** válasza:

"Szerintem ez már elvileg minimum ajánlott lenne. Amúgy, mivel az EU egyik tagállama vagyunk, logikus lépés, ezt kéne lejátszani, mindenféle népies műdalocska helyett."

Milyen ember aki ilyet mond??? A "népies műdalocska"-n a Himnuszt érted?? A MAGYAR HIMNUSZT???? Milyen elvetemült ember fejéből pattan ilyen ki?????

2012. jún. 4. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!