Hogy lesz meg itthon az 5 millió munkahely? Mindenkit elküldenek közmunkára?
"Igen, el lehet, még mindig elég sok éttermet nyit a McDonald's... "
A felmérések épp azt mutatják, hogy az egyik legjobb elhelyezkedési lehetőség ezekkel van szakmán belül.
Nem úgy mint az agrár és ter.tud. Ezekkel az egyik legnehezebb itthon elhelyezkedni.
Én nem várom, hogy munkát tegyenek alám. De legalább lehessen már vállalkozni ebben az országban. Most lehet? Megéri? Ezen kéne elgondolkodni.
Nem az állam feladata a munkahelyteremtés, hanem olyan körülményeket kell teremtenie, amelyek kedveznek a munkahelyek létrejöttének. Jelenleg ez nincs így.
az leginkább bosszantó hogy ugye mindig a "munkanélküliekben van a hiba"-sugallja az állam kifele és összeugrasztja az állástalanokat az állásban lévőkkel.
félmillió álláskeresőre jut 4ezer álláshirdetés de mindig belekötnek az emberbe hogy elhitessék vele hogy ő a sz@r és véletlenül sem a felsővezetésben vannak a gondok.pl ha egyetemet végeztél miért nem menőbb szakon...ha menő szakon akkor miért nem nívosabb egyetemen..ha nívosnak számít az egyetem akkor miért nem beszélsz 2 nyelven nagyon jól....ha 2nyelvből perfekt vagy akkor miért nem tudsz jól egy 3.at is..ha az is oké akkor miért ezeket beszéled és miért nem inkább azokat...bárkit meg lehet fogni azzal hogy "nem vagy tökéletes nem jár meló" .az hogy válság előtt jóval kisebb kvalitásokkal is könnyedén munkát kapott az ember az kicsit már rést üt az egészséges igazságérzeten
1kezemen meg tudom számolni mely szakmákban van hiány JELENLEG: orvos,pap,rendőr,meg még a kémiatanár
aki nem tartozik közéjük az fogja be- sugallják fentről és erre bólogat rá a szerencsésebbje..egész addig amíg őt nem penderítik ki átszervezésnek becézett leépítés ürügyén
"1kezemen meg tudom számolni mely szakmákban van hiány JELENLEG: orvos,pap,rendőr,meg még a kémiatanár "
Azért még van tovább: informatikus, mérnök, FIZIKA/BIOLÓGIAtanár.
a fizikatanárra még úgy ahogy rábólintok
informatikus:hát ez sokkal tágabb szakma mint azt sokan gondolják.a közbeszédben emlegetett informatikus kvázi az a szakember aki egy adott informatikai területen nagymenő(ők akik jól keresnek és kapkodnak értük),a mezei rendszergazdák helyzete csak viszonylag jó:nem kell (olyan)sokat fáradozniuk hogy munkát kapjanak de kategórikusan nem jelenteném ki hogy hiányszakma
mérnök:ebből is van 100ezerféle,én magam is rengeteg mérnököt ismerek aki nem mérnökként helyezkedtek el és nem azért mert az adott állásukkal többet keresnének. Divat lett magasztalni a mérnököket hogy"ők tényleg alkotnak ilyenekből kéne mégtöbb.." csak én azt nem látom hol a bazi nagy magyar ipar amely felszívná a mérnököket.régen a Ganz-mávag csinálta a mozdonyokat a franciáknak,most mi vesszül tőlük a metrokocsikat.sorra záratta be a gyárainkat az Únió kezitcsókolom.juhé jött a Merci az Audi meg a Suzuki mellé(meg talán Opel van de azt nem teljesen itt szerelik össze) de ezekben a gyárakban a csicskameló jut a magyaroknak mert bizonyos poszt fölött már elvétve látsz hazai szakembert a sok ingázó német közt. Valaki talán pont a gyk-n(de nem biztos)számolt össze 20 kisebb nagyobb üzemet,gyárat,gyárrészleget amit bezártak az elmúlt 20 évben Baranya megyében
1 szó mint 100 nem kell őket sem túlzottan irigyelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!