Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincs még ma sem egyform...

Pro Patria kérdése:

Miért nincs még ma sem egyforma súllyal mérlegelve a kommunizmus a nácizmussal?

Figyelt kérdés

Nekem az a tapasztalatom, hogy az emberek sokkal inkább szörnyülködnek a nácizmus hallatán, a német katonákat csecsemők vérét ivóknak tartják, a szovjet vöröskatonákra nem tekintenek így. Hitlert a gonosz földi megtestesítőjének tartják, Sztálin alig forog közszájon.

Talán a média tehet erről? Gondoljunk csak bele, a nácik az USA-ban valódi mumusok már-már (ott van például a Náci zombik c. film, vagy a Hitler, a sátán felemelkedése), egyszerűen ezt sulykolják bele a köztudatba.

Bát az utóbbi időkben törekvések voltak ennek megváltoztatására (mint a Terror Háza), de még mindig nem érzem azt, hogy az embereknek változott volna a szemléletük.

Számukra gonosz, véreskezű diktátor = Hitler. Népirtás = holokauszt. Gonosz fenevadak, a pokol bestiái = nácik.

Nem kellene mégis csak árnyalni egy kicsit a képet, hogy a világ nem ilyen egyoldalú?

2012. máj. 27. 19:02
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Egyébként kedves Dick Esmen, miért is cserélted ki az általam bemásolt linkeket sajátjaidra? Mi ez a trükközés? Azt hiszed, így majd nem olvassák el, amiket felmutattam? Elég gyenge, és legfőképp gyerekes próbálkozás:) Nem is tudom milyen szellemi szinthez kötni.
2012. jún. 4. 17:50
 22/22 Dick Esmen ***** válasza:
Bszameg,nem én cseréltem ki!Mi a szar ez?
2012. jún. 4. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!