Még meddig adják a hülyét és vallják be, hogy a 20 ezres csökkent miatt tűnt el 30 ezer jelentkező? Számottevően kevesebb érettségiző nem volt.
"A felsőoktatási férőhelyek számát nem egyszerre, hanem lépcsőzetesen kellett volna szűkíteni. A helyek szétosztásában is más javaslattal álltunk elő annak idején, de ez a kormányon belül átíródott. Még ma sem tudjuk, hogy 30 ezer diák miért nem jelentkezett a felsőoktatási intézményekbe. "
Mert az államilag támogatott egyre kevesebb, sokkal több fizetős. Erre pedig a magyar lakosság döntő többsége nem vevő. Miért? MERT NINCS PÉNZE!
Kiváló képességű fiatalok árufeltöltők a plázákban, mert nem a felső tízezer luxusvilláiba születtek.
Erre mindjárt jön az, hogy diákhitel.
De sokan nem akarják már adóssággal indítani az életüket. Érthető módon.
"Arról nem beszélve, hogy hiába végzel, szerzel diplomát, ha utána sehol nincs állás. Miből fizeted vissza a diákhitelt?"
Erről a hallgatói szerződés jut eszembe. Mi a garancia, hogy talál munkát? Fehéroroszországban (utolsó hely ahol diktatúra van) van még Európában ilyen. De ott csak 1 év és garantálnak munkát.
"A Népszabadság meg egy neokomcsi lap, ne olvasd."
Ez igaz, de attól még amit kiidéztem az igaz. Egy maga s miniszter mondta és az ő szavai vannak idézve.
"Mikor a fidesz tiltakozott pár éve egy jóval kisebb csökkentés (pár ezer) ellene akkor is ezen a véleményen voltál?"
Én speciel akkor is azt mondtam, hogy jogos a diplomások számának csökkentése (kisebb mértékben növelése). Két okból:
1. Elértéktelenedik a diploma, mint fogalom. Lassan minden hülyegyereknek lehetne diplomája, szinte alanyi jogon jár.
2. Ha mindenkinek diplomája lesz, akkor ki fogja az utcát söpörni? Ki fogja a házakat felépíteni, felújítani? Ki fogja a seggem alatt lévő autót megjavítani és karbantartani?
Nyilván egy hithű pártkatonának elképzelhetetlen az, hogy valaki nem azt nézi, hogy melyik párt teszi/mondja az adott dolgot, hanem azt nézi, hogy mit tesz valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!