Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megállíthatatlan az összeomlás...

Megállíthatatlan az összeomlás, a fiatalok fele megy külföldre?

Figyelt kérdés

[link]

A számok elszomorítóak. Szerintem itt egy totál csőd most már elkerülhetetlen 5-10 év múlva. Mi lesz itt? Vissza lehet ezt fordítani, vagy mérsékelni?

Én is most döntöttem el, hogy 2-3 évet szeretnék az USA-ban tanulni és dolgozni amúgy, szóval én is csak erősíteni tudom ezt a statisztikát.

Jelenleg egyetem mellett a szakmámban még egyszerűbb munkát se találtam, ha meg találnék is, másutt ezt 10szer ennyire megfizetik. Szerintem normális, hogy szeretnék egy nagyobb indítótőkét az életemhez.

2012. máj. 24. 13:25
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
67%

Ahhoz képest, hogy ugyanazok a fiatalok azon nyavalyognak, hogy szigorítani akarják az érettségiket, mert most jelenleg kb általános iskolai tudással lehet kettest szerezni, hát hogyismondjam ezt a nagy kivándorlási hajlamot... Odakint sem hülyegyerekeket keresnek. Normális pozíciókba legalábbis. Állítólag nagy a szegénység itthon. A külföldi taníttatást hány szülő engedheti magának? Vagy mégis meg lehet élni a negyvenhétezerből?

Esetleg a fiatalok felének a mosogatás már álom lenne, mert többet fizetnek? Ne haragudj, de akkor nem azzal van a baj, hogy el akarnak menni, hanem azzal, hogy hülyék akarnak maradni. Ha végignézek a középiskolás ismerősökön (vagy inkább ismerősök gyerekein), hát nem azt látom, hogy nyelveket beszélnek és tanulni, dolgozni akarnak. És ezt nem az 1/3-uknál, de nem is csak a felénél látom. 20-30 ilyenből talán 2 olyan van, aki tényleg tanulni akar, tényleg vinni akarja valamire az életben. A többi kb a szülők nyakán akar élni - főleg azok ilyenek, akiknek a szülők nem keresnek rosszul és esetleg fizetni is tudnák a külföldi egyetemet...

Dolgoznak kint ismerősök. Angliában, Spanyolországban (pedig ott sincs jó világ most), Németországban. Jórészt mosogatnak, segédmunkások, vagy más aljamunkát végeznek, amihez sem ész, sem más nem kell. Aki meg pl több nyelvet beszélő recepciós volt, az inkább hazajött, mert talált elfogadható állást. És itt már nem a tizenéves lázadó korosztályról beszélünk, akik két kategóriával lejjebb naponta teszik fel a "lenyeltem, terhes vagyok?" kérdéseket, hanem huszon-harmicéves emberekről (talán minket még nem b*szott el Magyar Bálint "reformja").

És a legfontosabb: sokból egyetlen egy ismerősöm van, aki tartósan kint él, és ott találta meg a boldogságát.

2012. máj. 24. 14:58
 12/27 anonim ***** válasza:
60%

"DE! Ezt nem fogod megkapni magyar vendégmunkásként, csak a minimálbért, ami 1000Font körül van bruttó. Az nettóben már csak 800 Font, azaz kb""

Olyanról hallottál már hogy adóvisszatérítés? Ez nyugaton úgy működik hogy ha minimálbért vagy minimálbér körül keresel visszaigényelheted az összes befizetett adót. UK-ben, és Ausztriában biztosan, de szerintem máshol is.

2012. máj. 24. 15:20
 13/27 anonim ***** válasza:
46%
Egyébként nem hiszem hogy a fiatalok felének lenne használható nyelvtudása, meg annyi félre tett pénze hogy el tudjon indulni.
2012. máj. 24. 15:26
 14/27 A kérdező kommentje:
Nekem van, plusz egy nagyon kedvező ösztöndíjra hajtok.
2012. máj. 24. 15:46
 15/27 anonim ***** válasza:

Ügyes vagy, de nem azt mondom hogy neked nincs, hanem hogy a fiatalok felének biztosan nincs.

Mi mikor UK-be költöztünk 1700 fontunkba volt kettőnknek a dolog, és épp hogy kijöttünk belőle úgy hogy én 5 nap alatt találtam munkát, párom pedig kicsit több mint 1 hét alatt.

2012. máj. 24. 15:53
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Lényegtelen, hogy ki teheti meg, hogy elköltözzön. Szerintem már az vészjósló, hogy ennyiekben benne van a szándék.
2012. máj. 26. 22:10
 17/27 anonim ***** válasza:
55%

"Amikor pedig mégis muszáj volt a kiadásokhoz is hozzányúlni, akkor a felsőoktatási forráskivonásokkal a fiataloktól, a segélyek visszavágásával pedig a munkaképes korúaktól vettek el pénzt..."

Na eddig olvastam el a cikket innentől már mondhat amit akar, mert olyan szinten el van csúszva .

...Jaj szegény munkaképes (nemazidénlebarnult)segélyre szorulók...

A szemem sírom ki miattuk.

Jaj szegény kamudiplomára pályázó félalnalfabéta büfészakosaink!

A fülem is kisírom mostmár.

;)

2012. máj. 26. 23:54
 18/27 anonim ***** válasza:
78%

Azok az ismerőseim akik eladósodás miatt ,vagy egyéb bonyodalmak miatt mentek külföldre dolgozni ,szinte mind kinn vannak még .Bár állítják,hogy kva jól keresnek ,legtöbbjüknek szakmája, diplomája van mégse akarnak még egyelőre itthon boldogulni a nagy halomba összegyűjtött pénzeikkel.Lehet ,hogy mégse keresnek olyan jól és nincs még csak egy kis kupac belőle?

B. haveromtól kérdeztem legutóbb(6 éve van Londonban),hogy bírod a család az asszony nélkül?Bár ha nekem is olyan feleségem lenne mint neki,asszem és is jobb szeretnék külföldön lenni.

Másik haver Nürnbergben talált állást, ahol szintén kvjól keres, állítása szerint.Ki is számolta első nyáron mikor nálam járt, hogy két év kell és egyenesbe jön.Azóta eltelt 5. és ő sem fiatalodik.A háta meg csak görbül a sok gürizéstől.

Harmadik Stockholmban van le se lehet állítani a dicsekvéssel,hogy milyen jó helyen van és milyen jól döntött.Aztán meg kölcsönkért a visszaútra tavaly nyáron.Azóta se halottam róla és a pénzzel se sietett még se átutalni se elküldeni.

Vannak még páran, nem sorolom.Ami közös bennük,hogy tényleg nem volt más lehetőségük és szinte életmentő alternatíva volt ez,hogy kimenjenek.

Mert akit tud valamit, vagy jó valamire az van valahol itthon és boldogul itthon is ...valamennyire.

Egyébként pártolom, hogy a fiatalok kimennek néhány évre megalapozni magukat, világot látni,tapasztalni.De akkor az úgy legyen,nem pedig így ,hogy az évek csak telnek és alig van látszatja valaminek.

Na meg aztán a fiatalos álmok ,igények elképzelések...hajjaj, tudnék mesélni.

Minden estre nekem nagymértékben zavarta a komfortérzetemet amikor kinn voltam laza 3 évig és még a kóbor macskák sem bizonyultak elég jó társaságnak, ha választékos magyar nyelven akartam értekezni ,a világ aktuális dolgairól ,nem pedig azzal az idegen 53 darab alig ragozott szóval amit sikerült eleinte nagynehezen elsajátítanom.

Persze megérte,de milyen áron!?

2012. máj. 27. 00:39
 19/27 anonim ***** válasza:
67%
Itt aztán mindenki divatellenzéki lesz lassan és felveszi azt is, hogy de jó volna elmenni, mert nemteccik nemteccik a renccer. Csak éppen egy nyelven se tudna mit mondani, de már menne el... talán mosogatni. Persze lehet sokuknak elég annyit tudni, hogy refugee:D Hát hajrá, de aki legalább jól beszél pár nyelvet, az már ezzel is lehet kiskirály ezen a szemétdombon, de honnan is tudhatnák ezt.
2012. máj. 27. 19:24
 20/27 anonim ***** válasza:
14%
Fontos tény, hogy valószínűleg hamarosan bedől az EU és jön a gazdasági összeomlás Európa szerte. Ha figyelembe vesszük a jelenlegi helyzetet a magyar nemzet szemszögéből, akkor ez mindenképpen jó lesz számára. Ugyanis a jövendő nyomorúság ellenére ez azt jelentené, hogy megszűnik az Európai Unió, ami eddig csak kihasználta Magyarországot a létét veszélyeztetve. S ez nem fikció, ugyanis az egészségügy és közbiztonság már most romokban van, a demográfia helyzetről már ne is beszélve! Fel kell készülni az átmeneti állapotokra fizikailag és lelkileg egyaránt, szerveződni kell! Nem külföldre menni, mert itt élned és halnod kell! Újra kell majd építeni az országot egy új társadalmi rend keretében és ehhez minden magyarra szükség lesz.
2012. júl. 23. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!