MI a garancia arra, hogy kapunk egészségügyi ellátást és nyugdíjat? Mivel ki lett véve az alkotmányból. Nem járulékot kell fizetni, hanem adót. Mostantól nem jár és ha valami gond van vele nem lehet az AB-nál panaszkodni.
tegnap 14:55
"SEGÍTI ELŐ". Nem kötelezettséget vállal rá.
Óriási különbség.
Nem fogok veled szövegértelmezési vitába bonyolódni.
Volt itt már olyan kérdés is, hogy mit szólunk hozzá, hogy Magyarország államformája már nem köztársaság.
Azon sem csodálkoznék, ha te kérdezted volna.
Nem én kérdeztem, és a jelek szerint te sem érted, hogy miről is szól az új alkotmány. A videót ugyan nem nézted meg, ergo fogalmad nincs, hogy pontosan mit is távolítottak el a szövegből. De ringasd magad egészen nyugodtan abban a tévhitben, amelyikben óhajtod. Csak nehogy koppanj.
Nos, az sem normális, aki ebben az országban gyermeket vállal. Én sem teszem. A fizetésem megtakarítom és befektetem, mert ez az egyetlen biztos módja, hogy legyen miből megélnem és az ellátásomat fedeznem.
Te pedig bizonygasd magadnak bátran, hogy jól teszi a dolgát a kormány.
"hogy jól teszi a dolgát a kormány."
Hát nem? Csúcson a kivándorlás és csúcson azok aránya akik kimennének.
A "kérdés" arról szólt, hogy "ki lett véve a nyugdíj" az Alkotmányból. Nem lett kivéve, idéztem az ideillő részt.
Hogy az a szerencsétlen Juszt mit hiányol belőle és mit képzel oda, ez engem csöppet sem érdekel.
Ahogy az sem, hogy mit teszel a fizetéseddel, meg az sem, hogy lesz-e, aki virágot visz majd a sírodra.
Túrórudi, szíves tájékoztatásodul (mielőtt úgy maradsz...): Juszt nem hiányol semmit. Ellenben beszélget egy szakértővel, aki elmagyarázza neki (és a nagyérdeműnek), hogy pontosan mit is vettek ki az alkotmányból, és ez mit jelent a jövőre nézve. Továbbá tájékoztatja ugyanezen nagyérdeműt arról, hogy a szakértők erről a passzusról hosszasan vitatkoztak és igazából csak 15 ember volt tisztában teljes egészében azzal, hogy ez PONTOSAN mit is jelent.
A kötelező érvényű, alkotmányos joggal biztosított társadalombiztosítást szüntették meg, amelyet járulékbefizetéseid révén szereztél volna magadnak. Amelyet törvény el nem vehetett, mert az alkotmány rögzítette a kötelező ellátást. Az államnak erre mindenképpen forrást kellett teremtenie.
Magyarán ma még jár a nyugdíj, mint állami ellátás, holnap csökkenthető vagy elvehető, akár 100 százalékosan és nem lesz alkotmányellenes, nem semmisíthető meg törvény.
Szokjad a gondolatot!
Jól gondolom, a Juszt által meghívott független szakértő az az szdsz-es (R.I.P) Mihályi Péter, aki a Horn-kormányban pénzügyi államtitkár-helyettes volt, 2006-ban pedig az egészségügyi miniszteri szék lehetséges várományosaként került szóba a neve?
Vicces csávó lehetsz te amúgy. :)
Selmecigabika másként magyarázta a pártiskolán, azért tiltakozol?
Hát, csak lessed, mi vár rád, öreg. Na, jóccakát.
Az ide vonatkozó tény az 5. válaszban van idézve, a forrás megjelölésével.
De ha te is a hülyék táborát akarod gyarapítani, én ugyan el nem tántorítalak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!