Kinek mi a véleménye az új Btk. Tervezet EU-kritikára vonatkozó paragrafusáról?
Jogszabály vagy hatósági rendelkezés elleni uszítás
Aki nagy nyilvánosság előtt, a köznyugalom megzavarására alkalmas módon az Alaptörvény, jogszabály, Magyarország nemzetközi jogi kötelezettsége vagy Magyarország
által kötelezően alkalmazandó európai uniós jogi aktus ellen, vagy az ezek alapján működő bíróság vagy a hatóság rendelkezése ellen általános engedetlenségre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
"jogi aktus"
Megbaszni az ügyvédet?
ezt így nem szabad elfogadni
vagy ha elfogadják
nem szabad alkalmazni
de
magyar jogszabályok ellen való uszítás stb.
eddig is büntetendő volt
soha nem vették komolyan
emiatt nem volt büntetőeljárás
(nem "paragrafus", hanem jelen esetben "törvény tényállás" vagy általánosságban "szakasz" szó használandó- - így elegánsabb!!)
Altalanos elegedetlensegre uszitas alatt mit ertenek?
Ha en pl . elegedetlen vagyok es ezt mondjuk a facebook-n vagy a munkahelyi irodaban , esetleg a sarki kiskocsmaban tobb ember elott megemlitem, feltetelezem nem baj.Ugyanis szolasszabadsag van es a velemenynyilvanitasban engem ne korlatozzon senki.Ennek olyan feelingje van szamomra h az esetlges lazadasokat meg csirajaban elfojtsak.Ez pedig undorito. szoval erdekel h ertik ezt az uszitast!!!!
Kb. annyira veszik komolyan mint ahogy FRAKK is írta a
magyar Alaptörvény illetve az állam elleni uszítást,vagyis semennyire.
Afféle kötelező kör amit le kell futnunk ,de remek alap a nemzeti oldalnak a fröcsögésre.
Kedves Kalergi!
"Liberálisként minden, a szabad véleménynyilvánítást korlátozó törvényt elítélek."
- A szabad véleménynyilvánítás, és az ítéletek, jogi rendeletek, szerződések, törvények és az alkotmány megszegésére való buzdítás nem ugyanaz.
Egyébként gyanúsan félbemaradt egy korábbi vitánk... Tudod, ahol bizonyítottam az állításaimat, és megkértelek, hogy írj össze legalább ennyit az SZDSZ javára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!