Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért utánozzák a politikusok...

Miért utánozzák a politikusok a pártjuk vezetőjét?

Figyelt kérdés
Stílus, beszédmodor, gesztusok, mimika... Értem, hogy ez kötelező nekik, próbálják a pártvezetőt akkor is nyomni, ha az nincs jelen, de annyira idétlen és mű! Most láttam Molnár Csabát a DK-ból és egy az egyben Gyurcsány hangosan üvöltöző, túlartikuláló és folyamatosan gesztikuláló, kissé szellemileg visszamaradott stílusát klónozták bele. A Fidesz meg sok kis Orbán-copyval van tele, mindenki betanulta Orbán parasztos beszédmodorát (no artikuláció) és a mosolyogva mindenkit hülyének néző arckifejezést. De pl Obama szóvivőjét is most láttam és totálisan átvette Obama stílusát, csodálom, hogy bőrszínt még nem váltott. És ha pl kilép a pártból, akkor hirtelen visszaváltozik önmagává? Mire jó ez a baromság?
2012. máj. 15. 00:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem a mai magyar politikai élet jellemzője. Ma olyan a közélet és közszemlélet, hogy csak erős koncentrációval tud eredményes lenni egy párt. Az eredményességhez a vezetőjének ki kell emelkednie abból a tömegből. Koncentráció esetén a piramis posztjainak megszerzéséhez nem elegendő a szakismeret, továbbá ezek a posztok túlzottan csábítóvá válnak. Akik rárajtolnak, úgy gondolják, akkor lesznek eredményesek, ha a vezetőt utánozzák. Sőt túltesznek rajta. Minél diktatórikusabb egy csoport annál több a karrierista, túlbuzgó, túlteljesítő vezetője, ahogy lefelé haladunk, egyre erőteljesebb, hiszen nekik még van hová feljebb kapaszkodni.
2012. máj. 15. 09:00
 2/3 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy kötelező nekik, de a kommunikációs tanácsadók nem veszik észre, mennyire nevetséges ez a technika? Ráadásul totál hiteltelenné teszi a pártot! Pl. Obama nekem nagyon szimpi volt, de amikor megláttam, hogy a pártpolitikusai átvették a stílusát és a gesztusait, egyből elgondolkoztam, hogy mennyire megbízhatóak az ilyen emberek... szóval szerintem teljesen negatív hatású a pártra nézve, mégis mindenhol ezt csinálják, teljesen érthetetlen számomra.
2012. máj. 15. 12:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem a kommunikációs tanácsadók határozzák meg, hogy milyen legyen egy párt, hanem a vezetői. A tanácsadót eszerint választják. A hasonulásoknak két fő oka van. Az egyik, hogy mindössze erre képes, a másik, hogy ehhez a képességhez viszonyítva sok pénzt, hatalmat szeretne. Tehát hasonul.

Viszont mind a pártok vezetői, mind a tanácsadói, mind a szószólói ugyanabból a társadalomból kerülnek ki. Ha ilyen minőségű a pártösszetétel, az a társadalom állapotát minősíti. Ennyi telik tőle.

2012. máj. 16. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!