Miért énekelték el a székely himnuszt Áder beavatásakor?
"A többi erőfitogtatás meg csak rontja a helyzetet, mert semmit nem eredményez, de a gyülölködés kint csapódik le, nem nálunk."
Tehát szerinted a Székely Himnusz "erőfitogtatás" meg "gyűlölködés"? ( hosszú "ű"-vel).
Kérdezd már meg a határon túli barátaidat, melyik árt nekik többet: a 2004-es szavazás eredménye, vagy az hogy eléneklik a Székely Himnuszt a parlamentben?
09:25! Nem az a kérdés, hogy melyik ártott, hanem hogy melyik jobban. És valóban, a 2004-es népszavazás többet ártott mint a mostani ének.
És nem az a kérdés, hogy szerintem erőfitogtatás vagy gyűlölködés, hanem az, hogy ez a szlovákoknál, románoknál, szerbeknél hogy csapódik le. És hidd el, nem pozitívan.
Kérdező: volt nekünk olyan kormányunk, aki kussolt a Beneš-dekrétumok megerősítésekor, a magyar nyelvtörvény bevezetésekor, a magyarverések, az ominózus focimeccsen történt rendőrségi erőszak alkalmával, a köztársasági elnök határon való át nem engedésekor, stb.
Sajnos az ilyen birkapolitika miatt gondolják a határon túl, hogy bármit meg lehet tenni, mer' mi úgyse szólunk érte.
10:27!
Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy korábban „töketlenül” viselkedett a legtöbb kormányunk: az általad felsorolt témákban igenis erélyesen fel kellett volna lépni, mert ezek olyan viták, konfliktusok lettek volna a szomszédos országok vezetőivel, amik során a határon túliak részére valami kézzelfogható hasznos eredményt érhettünk volna el. De egy ilyen megmozdulás semmi másra nem jó, csak arra, hogy a konfliktust szítsuk, amit – mint ahogy azt említettem – a határon túliak szívnak meg.
Lehet, hogy én vagyok túlságosan is pragmatikus, de egy ilyen szimbolikus lépésnek nem látom azt a hasznát, amiért érdemes vállalni az esetleges konfliktust.
OK: akkor tehát nem értesz egyet a kussolókkal, de azzal sem, hogy - még ha csak egy ilyen szimbolikus gesztus szintjén is - fejezzük ki a nemzeti egységünket, a szolidaritásunkat a határon túli magyarokkal.
Akkor szerinted mi a helyes magatartás?
" ha élőben nincs alkalmad, nézz székelyeket himnszt énekelni. csillog a szemük, van, mikor a könnytől... "
Van mikor a kötőhártya gyulladástól.
"Van mikor a kötőhártya gyulladástól."
nagyon vicces vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!