Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek nem vérlázító?

Szerintetek nem vérlázító?

Figyelt kérdés

Másodfokú, jogerős ítélet született a Cozma-gyilkosság ügyében. Raffael Sándor és Német Győző 18 évet, Sztojka Iván 8 évet fog ülni az eredeti életfogytiglan, és 20 év helyett. Mit gondoltok az ügyről?

(Csak összehasonlításképp: Weiszdorn Róbert, a móri gyilkosság egyik elkövetője nem bizonyított emberölésért kapott életfogytiglant.)

2012. ápr. 27. 19:45
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
65%
Egyértelműen a reflexként beépült bizonyos népcsoporttal szembeni pozitív diszkrimináció újabb példája.
2012. ápr. 27. 20:03
 2/29 anonim ***** válasza:
3%
Egyáltalán nem. Minél előbb jön ki a nyaralóból annál előbb lehet megbüntetni. Én szívem szerint az ilyennek csak két napot adnék.
2012. ápr. 27. 20:05
 3/29 anonim ***** válasza:
85%
De az,ezért kéne valamit ellene tenni az cigányság ellen. Milyen rendszer az hogy elmondja mindennek a bírót+cigány és akkor ne hogy rasszistának bélyegezzék meg,nevetséges ítéletet hoz.
2012. ápr. 27. 20:05
 4/29 A kérdező kommentje:

Második: inkább legyen elzárva a társadalomtól örökre. Sztojkán látszott, hogy meg fog őrülni a börtönben, ezt Raffael is mondta... erre 8 évvel megússza.

Isten ne adja, hogy igazam legyen, de szerintem ezek, ha kijönnek, ott fogják folytatni, ahol abbahagyták.

2012. ápr. 27. 20:12
 5/29 anonim ***** válasza:
92%
Nem hiszem, hogy a bírót bármi rákényszeríthette volna arra, hogy pozitíven diszkrimináljon, mert cigányokról van szó. Itt inkább az első fokétól részben eltérő szakmai meggyőződés állhat a háttérben. A Hír Tv szerint az volt az enyhítések alapvető indoka, hogy a másodfok szerint ez alapvetően egy indulati bűncselekmény volt, nem volt előzetes gyilkossági szándék, hanem ez csak a helyszínen hirtelen keletkezett indulatok hatására jött létre. És ha ez így van, az ilyen gyilkosságok megítélése enyhébb szokott lenni az egyenes szándékkal elkövetett gyilkosságéhoz képest.
2012. ápr. 27. 20:13
 6/29 A kérdező kommentje:
Utolsó: Addig legyek én szegény, amíg ezek ,,hirtelen felindulásból" öltek...
2012. ápr. 27. 20:19
 7/29 anonim ***** válasza:
75%

"De az,ezért kéne valamit ellene tenni az cigányság ellen. "

Szokott velem utazni egy cigánygyerek a vonaton. Nem ártott még sosem senkinek és szerintem nem volt köze ehhez az emberöléshez.

Amúgy a bírósági ítéletek nem "pofára mennek". Elhiszem, hogy ebben az országban mindenki mindenhez ért de azért kicsit erős, hogy a sok önjelölt bíró ossza az észt. Ezt attól függetlenül írom, hogy én is nevetségesnek tartom ezeket az enyhítéseket.

2012. ápr. 27. 20:25
 8/29 anonim ***** válasza:
36%

"De az,ezért kéne valamit ellene tenni az cigányság ellen."

Kell. Meg kell büntetni! Épp ezért ne támogasd a bebörtönzést, az egy nyaraló.

2012. ápr. 27. 20:29
 9/29 anonim ***** válasza:
18%

"Elhiszem, hogy ebben az országban mindenki mindenhez ért de azért kicsit erős, hogy a sok önjelölt bíró ossza az észt. Ezt attól függetlenül írom, hogy én is nevetségesnek tartom ezeket az enyhítéseket."

Erre is van egy jó szó: Paradoxon.

2012. ápr. 27. 20:32
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

5.

Táncolás és jó kedv, indulatokat vált ki, amit késsel akarnak kezelni. Igen végül is tök biztató.

2012. ápr. 27. 20:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!