Létezik olyan ember Budapesten, aki a Moszkva teret Széll Kálmán térnek hívja?
Figyelt kérdés
Én még nem találkoztam ilyennel...2012. ápr. 20. 20:22
11/15 anonim válasza:
A Kalef elnevezést biztos hallottad már, az is innen (Kálmán) ered. Amúgy stílusos lett volna Kalefnek átnevezni, utal a régire, mégis új, és vagányul hangzik.
12/15 anonim válasza:
A buszsofőr tegnap Széll Kálmánt mondott be.
13/15 anonim válasza:
"70 év fölött sokan, azokból is főleg a budaiak."
Ugyan már. 60 évig volt Moszkva tér, max a 90-100 évesek nevezhetik tehát még így. De még ők se. Azért 60 év alatt akaratlanul is megszokja az ember az új nevet, még akkor is ha élete első 20-30 évében más volt.
14/15 anonim válasza:
"60 évig volt Moszkva tér, max a 90-100 évesek nevezhetik tehát még így"
A nagyszüleim huszonévesek voltak mikor itt, egy vidéki városban megváltoztak az utcanevek, mégse használták az új utcaneveket soha, pedig akkortájt költöztek be, előtte falun éltek.
Ha nem hallottam volna a saját fülemmel hogy Kalef, nem mondanám. Jó, ha nem 70, akkor 80 éves embertől, biztos jól tartotta magát.
15/15 anonim válasza:
A tér eredeti neve az hogy Széll Kálmán tér aki olyan agymosott barom vagy csak hazaáruló akkor nyugodtan Moszkva terezzen csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!