Szerintetek melyik volt a jobb élet?
Mikor pár éve az MSZP vezette az országot, vagy most Orbán idejében? És egy kis megindokolást is kérnék szépen.
15/F
nem a fityisz hibája a válság, az övéké a hihetetlen pánikkeltés, de az nagyon
ahogy sok válaszadó is írta (és reméltem, hogy lesznek ilyen válaszok is), az mszp alatt legalább nyugodtabbak voltak és ez nagyon sokat számít
én pártatlannak vallom (vallottam) magam, de azt látom, hogy egyre többen "csődölnek be" már csak a pánik hangulattól is
15/15. Nem az elmúlt 8 év miatt kell megszorítani! Ez csak a Fidesz dumája! Az egykulcsos adó miatt, a MOL megvásárlása miatt, a Stadion építések miatt és még sorolhatnám,kell megszorítani!
NEM Bajnai alatt voltak a legnagyobb megszorítások! Igaz,elvette a 13.nyugdíjat és fizetéseket,de ezek meg sem közelítették az elmúlt 1,5 év "reformjait".
Bajnai nem adott százezreket a magas keresetűeknek,és nem sodorta a nyomor szélére a tisztességesen dolgozó családokat,ahogy a Fidesz teszi.
A Fidesz első kormányzása óta egyre csúszunk lejjebb. Valamivel jobb volt Meggyesi idején,amikor adott 50 % béremelést. (Ápolónő vagyok,és 50 éves).
Ma viszont már örülök,ha hó végén van mit ennünk.
Azért nehéz az összehasonlítás, mert a Fidesz és az MSZP más-más rétegeket preferál, és a válság miatt nagyon sok minden meg változott.
Aki az előző kormány alatt jól keresett, de azt elvitte az adó, az most sokkal jobban élhet, feltéve, hogy nincs egy rakás hitele, aminek megemelkedett a törlesztője és ha még megvan az állása. Tehát az, hogy jobban él-e, nagyon szubjektív és nem csak a kormánytól függ.
Aki most elvesztette a rokkantnyugdíját vagy a lecsökkentett munkanélküliből kénytelen megélni, az nyilván sokkal rosszabbul él.
És igen, aki időközben megkapta álmai állását, az sokkal jobban élhet, holott lehet, hogy az előző kormány alatt csak szenvedett.
Én is azt tartom a legnagyobb bajnak, hogy kiszámíthatatlanná vált az élet. Hiába van állásom, lakásom, mindkettőt elveszthetem a gazdasági helyzet és az új törvények miatt. És ez utóbbiaknál nincs semmilyen fék.
"Épelméjű ember nem szavaz az MSZP-re."
És ez ugyanúgy igaz a Fideszre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!