Orsz. Gy-i képviselők megtalálták a kiskaput?
nah várjatok. nem ismerem a törvényt részletesen, de.. akkor értenék vele egyet, ha ez kizárólag a közszférára vonatkozik, mivel ott az adófizetők pénzén csüngenek.
De ha van egy céged, vagy dolgozol valahol máshol, a versenyszférában, akkor mi köze hozzá bárkinek is, hogy mennyit keresel pluszban egy cégben vagy mennyit fizet neked egy magánszemély?
ha orvos, akkor miért ne praktizálhatna magánorvosként?
Itt herélték ki a törvényt. Ha képviselő vagy, akkor ne dolgozz máshol. Aki egyszerre o.gy-i képviselő, több cégben vezető, felügyelőbizottsági tag, az nem tudja mindet ellátni rendesen - viszont csomó pénzt felmarkolhat érte.
Értsd: egy képviselő ne kapjon a több százezer forintos képviselői juttatásai mellé másik cégtől szolgálati kocsit, a 3.tól fél milliós fizetést, stb. Nézz utána, az indexen volt pár cikk arról, hogy melyik képviselő honnan mennyit szakít le.
miért ne kaphatna akármilyen juttatást akár a semmiért ha az nem közszféra? a versenyszférához semmi köze az államnak, azon kívül, hogy adózik.
Ha pl én képviselő vagyok, de közben mondjuk a Mediamarkt-ban valami felső vezető vagyok, ahova kéthetente járok be, és ezért onnan milliós összegeket kapok, annak ellenére, hogy alig csinálok ott valamit, ehhez mi köze bárkinek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!