Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért tette tönkre az MSZP a...

Miért tette tönkre az MSZP a magyar építőipart?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 10. 18:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Az MSZP csak folytatta amit a rendszerváltók elkezdtek.
2012. ápr. 10. 18:52
 2/13 anonim ***** válasza:
46%
Szerinted most a Fidesz nem ugyanezt teszi? Nincs pénze az embereknek lakást vásárolni,házat építeni.Nem mindenért az MSZP a felelős.
2012. ápr. 10. 18:54
 3/13 anonim ***** válasza:
9%

"Szerinted most a Fidesz nem ugyanezt teszi? "

Nem mindenért a Fidesz felelős. Amúgy milliárdok mentek el az utóbbi időben az autópálya és metró építésekre. Az állam a legnagyobb megrendelője az építőiparnak, ennél sokkal többet nem tehet.

2012. ápr. 10. 19:00
 4/13 anonim ***** válasza:

A válságról és a devizaadósságról nem hallottál?

Leginkább ezek felelősek hogy a beruházások leálltak és hogy csak komoly feltételekkel lehet hitelt kapni(nagyon jogosan!).

Így meg minek lakásokat építeni ha nincs aki megvegye??

2012. ápr. 10. 19:37
 5/13 A kérdező kommentje:

Én most a következőre gondoltam:

DUNA TOWER

Ismeri valaki a történetet?

2012. ápr. 10. 19:52
 6/13 anonim ***** válasza:

Nemzetközi szinten visszaesett az építőipar. Erről is az MSZP tehet? Ha igen, akkor az azt jelenti, hogy végre nagyhatalom lettünk és olyan nemzetközi befolyással bírunk, mint semelyik más nemzet.

- Ha egy konkrét beruházásra gondolsz, akkor arra vonatkozóan tedd fel a kérdést.

- Ha általánosítani akarsz, akkor először nézz utána a tényeknek.

- Ha a hangulatkeltés a cél, akkor pedig ne itt csináld. Vannak specializáltan erre létrejött fórumok.

2012. ápr. 11. 12:04
 7/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

1. Ha te egy konkrét esetre gondoltál miközben a teljes iparról beszéltél akkor azt írd!!

2. Ha ismered és van véleményed az esetről akkor írd le!!! Az hogy erre gondoltam és ugye ismeritek... ez nem beszélgetési alap!!!

2012. ápr. 11. 13:02
 8/13 anonim ***** válasza:

Hát, mert egy csomó adót rátett, ami eddig nem volt.

Pl. apukám abból élt, hogy megvett egy lepukkant házat, felújította, aztán eladta. A különbözetből elég jól megélt évekig. Na, ez megszűnt, mert ha nem saját lakásra költöd, akkor 40 % adó. Az új lakásokra rátették az áfát, elvették a szocpolt.

Hogy miért? Mert kellett a pénz, na meg mert minden szentnek maga felé hajlik a keze.

Egyébként nem védem az MSZP-t, de tényleg nem kell ide ennyi ház. Állítólag minden második emberre jut egy, valahol olvastam. Nem értem, hogy van ez, nem 3-4 fős családokban élünk?

A bankoknak is nagyban köszönhető, mint előttem írták.

2012. ápr. 11. 15:08
 9/13 anonim ***** válasza:

Egyébként tényleg igaz hogy ma Magyarországon több mint 4.4 millió lakás van! Vagyis 2 emberre jut 1 lakás!! Ez nagyon sok!

Lehet még pörgetni az építőipart és még sok százezer lakást felhúzni de minek??

Legyen 5-6 millió lakás és váljunk a szinglik országává ha be akarjuk lakni őket?

Maximum a régebbi tipusú és rossz szerkezetű társasházak helyére lehetne építeni újakat, korszerűeket! De a legjobb az lenne ha szigorú szabályozásal rávennénk a kivitelezőket hogy jó minőségben építsék föl őket! Valamint hogy a cégvezetők felelősek legyenek a projektekért még 10 év múlva is és ne lehessen azonnal bedönteni a projektcéget és így kihúzni magunkat mindennnemű kötelezettség alol...

Ez fontosabb mint hogy magát az építőipart felpörgessük...

2012. ápr. 11. 16:33
 10/13 anonim ***** válasza:
Az a marha nagy helyzet, hogy abból a 4,4 millió lakásból rengeteg lepukkant vagy csak szimplán elnéptelenedő senki földjén lévő falun van. Ha nem így lenne nem lennének drágák a lakások/házak a városok közelében.
2012. ápr. 11. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!