Az én szomszédom is MSZMP pártitták volt. De mért fontos ez? Azóta már volt rendszerváltás.
2010. máj. 1. 18:10
12/19 anonim válasza:
*párttitkár
2010. máj. 1. 18:10
13/19 anonim válasza:
Szerintem igenis kutassál !
Azt a sok szemetet amit eddig rejtegettek fel kell deríteni. Jobb lenne ez az ország ha a komcsik eltűnnének.
2010. máj. 1. 21:11
14/19 anonim válasza:
Volt régi főnökömről nemrég derült ki, hogy 1956 után munkahelyi MSZMP párttitkárként elhurcoltatta és besúgta a kollégáit. Igenis élet-halál urai voltak, elsősorban a megyeiek.
2010. máj. 1. 23:41
15/19 anonim válasza:
Olvasok itt érdekességeket...Na de nem is ez a lényeg.
Az én volt nagyapám is párttitkár volt Tóalmáson.Ott pedig volt egy kastély ahol már nem tudom milyen gróf élt, egy "kulák" és tőle elvették azt.(Mellesleg itt forgatták a Tizedes meg a többiek c. filmet.)Aztán ez üdülővé lett, az igazgató nyugdíjba ment és a 80-as évek elején megkapta az én nagyapám és ott élt a család, édesanyám is.És hát ilyenek voltak ugye.Nagyapám rengeteg kitűntetést kapott, ezeket most én kaptam meg.Gyűléseken vettek részt, tehát annak ő volt a feje.Viszont hogy ott mi történt az szigóruan titkos volt hiszen párttitkár.De annyit tudok hogy jóember volt, a feljelentéseket elképzelni nem tudom róla.De mindenki csak ennyit tud.Pénz az volt bőven.
A rendszerváltás után az MSZMP-ből nem ment át az MSZP-be hanem könyvelő volt.Ennyit tudni.
2011. máj. 31. 20:38
16/19 anonim válasza:
Voltak a lakóhelyi MSZMP alapszervezetei (falusi, kerületi, városi, budapesti, megyei stb.) és voltak minden munkahelyen, tsz-ekben, vállalatoknál. Nagy részük függetlenített, vagyis ezért kapta a fizetését. Mellettük dolgoztak a bizalmiak, akik rendszeresen kikérdezték a dolgozókat, aztán ennek alapján írták a hangulatjelentést. És persze lelkesen működtek a besúgók. Szerveztek "szabad pártnapokat", ahová muszáj volt elmenni, illetve szemináriumokat. A másik változata a "szakszervezeti" volt. Aki nem volt párttag (nagyon sokan nem voltak), azok "ideológiailag fejletlenek" voltak, azokat okítani kellett.
2011. jún. 1. 21:06
17/19 anonim válasza:
Teljesen keveritek a dolgokat. MSZMP párttitkár sok volt, de MSZMP párt főtitkár csak egy, például Kádár János vagy Grósz Károly. És volt mellettük a Központi Bizottság, Központi Ellenőrző Bizottság stb. Ez volt a felső vezetés.
2011. jún. 1. 21:10
18/19 anonim válasza:
Én itt nem olvastam főpárttitkárt.
Egyébként akkor lehetett a legjobban előrejutni ha párttag voltál.
2011. júl. 18. 12:52
19/19 anonim válasza:
Sokan csak a karrier miatt léptek be, de nagyon sok helyen (pl. egyetemeken a tanároknak) kötelezővé tették. Aki mégsem lépett be, az ideológiailag fejletlennek számított.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!