Miért nem lehet Magyarország monarchia? Úgy értem van egy koronánk, személy, akinek a fején lehetne, de mégse. Miért nem lehetséges ez?
Mert akkor nem lenne jó uralkodónk.
Nekem jobb a köztársaság
Azért, mert Magyarország államformája köztársaság - mint ahogy az az Alaptörvényben le van írva.
Ha ezen változtatni akarsz, ahhoz LEGALÁBB 2/3-os többség kell a parlamentben.
Ezzel az indokkal nehéz lesz megszerezni. :-) Az emberek többsége nem akar monarchiát.
Pedro
Lehetni éppen lehet, de Mátyás már halott! Ne álmodozzatok. Amúgy is (látszólagos) köztársaság van de amúgy diktatúra - tessék itt az egyed urlmad csak hát éppen nem a legális forma :D
Ahogy a töritanárom szokta mondani: "Az uralkodok minden szépet jót megígérnek, de olyanok mint a nők és nem tartják be!" - Ne ne engem szidjatok ám, én csak idézek!
"Azért, mert Magyarország államformája köztársaság - mint ahogy az az Alaptörvényben le van írva."
Az alaptörvényt illegitimitása miatt feldughatod magadnak. Tehát annak sincs jelentősége mi van bele firkálva.
"Az ország élére egy Habsburgot szeretnél?"
Mennyivel jobb egy zsidó - cigány kevert kormány?
"Az alaptörvényt illegitimitása miatt feldughatod magadnak"
1. Dugd fel te...
2. Tetszik, nem tetszik, a magyar parlament megszavazta. (Én sem örülök neki, de ettől még sajnos jogszerű.)
3. A régi Alkotmány szerint is köztársaság vagyunk.
4. A többség TÉNYLEG nem akar monarchiát.
Szóval mi is a probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!