Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ténylegesen reális a magyar...

Ténylegesen reális a magyar államcsőd?

Figyelt kérdés

2013-ra "jósolják" az egészségügy összeomlását.

Majd kicsit később a nyugdíjrendszer összeomlását.

Csőd szélén áll a BKV, az IMF és az Európai Unió Orbán Viktor miatt nem nagyon segítőkész (megértem), az osztrákok is a bankjaikat féltik, mert ha Magyarország bejelenti az államcsődöt, akkor magával ránthatja valamelyest az osztrák bankrendszert, és Ausztria leminősítésével is járhat.

Emelkedik mindennek az ára, az államadósság ugyanannyi (vagy több), a fizetések csökkennek, egyre többen veszítik el az állásukat. A vonatjáratokon is spórolni akarnak, azokat is ritkítják.

Az Európai Unió is a csődről beszél. Sokan állampártnak mondják a Fideszt, Magyarországot meg pártállamnak.

Olyanra költik el a pénzt, amire ténylegesen nem kellene. (Pl Budapest egyes utcáinak, helyeinek az átnevezése stb)

Oké hogy az írásomba van politika, de most politikától FÜGGETLENÜL, csak a GAZDASÁGOT nézve : Mennyi az esélye egy magyar államcsődnek??

És ha csődöt jelent Magyarország, mi lesz utána? Hisz még az ellenzéknek sincs használható embere a miniszterelnöki székbe.....

Mit gondoltok? (provokatív, vagy bunkó válaszoktól kíméljetek!)

2012. márc. 27. 17:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
62%

A Libatolvaj tényleg egy külön kategória. Visszapislog a hatalom felé. Azt olvastam minden rászorulónak segíjt ígér.

Öregszem nem értem, hogy a csudába tudott a Kádár rendszer ÁFA és SZJA nélkül létezni? Érti ezt valaki? Akkor mennyi metró épült 20 év alatt? Bérlakás, SZOT üdülő, stb...

A lopáson lehet a hangsúly. Liba kisstílben, nyugdíjalapok nagyban. Persze sokat iszom. Elittam már az agyam ezt sem értem. Nincs pénz nyugdíjra. De én iszom és szívok. Már több mint 30 évet dolgoztam. A jelenlegi jogszabályok szerint meg még 15-öt fogok. Kiszámoltam, ha az átlagéletkort élem, akkor a nyugdíjbefizetéseim 27%-a után az állam pont az 1/3-át fogja visszafizetni. De még egy kicsit jobban járnak, mert a drasztikus korhatáremelés hatására csökkenni fog az átlagéletkor. És akkor itt még ez az államcsőd is. Ez arról szól, hogy nem csak az én zsíromat szívják. Jövedelmemen 1/3 - 2/3 arányban osztozunk és a kisebbik az enyém. Nyomatni akarnak még 30-éves futamidejű állampapírokat is - olvastam. A libatolvaj legalább csak a dolgozók kenyerét lopta, nem az unokáikét. Ha a béremet ellopják, a nyugdíjamat szintén, akkor mit várhatunk? Ja és még panaszokdott, a libatolvaj mint az egszeri EVA-s minimálbéres újságíró vagy ügyvéd, hogy milyen szemétség, ez a 2 kulcso SZJA. Mert aki eddig a minimálbér után nem fizetett SZJA-t és EVA-zott, annak megmaradt a pénze 50%-a. most meg fizethet még havi plusz 30.e-t. Akinek meg nincs pénze-cége és alkalmazott és keres havi 1misi bérköltségből 400e nettót (Így van tessék utánaszámoltni, iparűzési adó, nyomorékok kényszerfoglalkoztatása, szakképzési hozzájárulás, közlekedési hozzájárulás, 27% tb, stb, stb.. mind terhelik a bruttó bért) abból pedig fizeti az egyéb adókat: jövedéki, kommunális, ingatlan, kutya, macska, stb... + AFA, BFA, ... az meg persze a burzsuly, akire haragudni kell. És még több adót követelni tőle a köz javára. A kérdés hol a pénz(em)?

2012. márc. 28. 00:03
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell mindenkit ábrándítsak: a rendszerváltás óta NEM volt tisztességes miniszterelnök Magyarországon. Ez van, lehetsz baloldali, jobboldali, mindegy, ezzel a ténnyel sajnos szembe kell nézned. Eddig nem volt olyan kormány, amelyik ne tartotta volna fontosabbnak a saját érdekét az ország érdekénél. És olyan párt se kormányzott, amelyik ne tömte volna a saját zsebét tele milliárdokkal. Ez van, sajnos ez a szomorú igazság.
2012. márc. 28. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!