A politikusoknak nincs önálló véleményük, elképzelésük az ország helyzetéről?
Elég szomorú a magyar politika ebből a szemszögből. Van önálló véleményük, de az kb. egy frakcióülés keretén belül marad. Én hallottam néhány történetet, hogyan ment egy-két törvénynek a megalkotása, megszövegezése...hát, a lakatos és a villanyszerelőt nem kéne azok után cikizni.
A legszomorúbb az, mikor egy olyan politikus, aki mondjuk nem pártlistáról kerül be, hanem egy pl. egy megye szavazói választják be, elvileg azzal a szándékkal, hogy majd az ő érdekeiket képviseli, szinte fel sem szólal, a választókörzetéről egy mukkot sem szól, csak szavaz.
Na ezért értek egyet azzal, aki itt korábban egy kérdésben javasolta, hogy szűnjön meg a pártrendszer. Ehhez semmi szükség rá, Magyarországnak ez nem való. Elég ide 5 tehetségtelen ember, nem kell 400.
"A politikusoknak nincs önálló véleményük, elképzelésük az ország helyzetéről?"
Általában van, de hogy ez pontosan mit jelent, az nagyon messze van attól, ahogy azt Móricka elképzeli.
"Rég nem néztem már parlamenti közvetítést,de minap belebotlottam egybe és azt látom,hogy minden felszólaló papírt tart a kezében és onnan olvassa fel a mondanivalóját!"
Nem prózamondó versenyről van szó, hanem parlamenti ülésről. A felszólalásaikra a képviselők felkészülnek. Akkor kellene aggódnod, ha mindenki papír nélkül üvöltené, ami az eszébe jut.
"Én nem értek hozzá,de ha nekem van egy elképzelésem és tudom min kellene változtatni,azt papír nélkül is el tudom mondani!"
Igen, kocsmai szinten.
"Lehet ezért tart itt az ország,mert maguktól papír segítsége nélkül nem is tudják hol a baj?"
Nem tudom, mit jelent nálad az "itt tart az ország", talán azt, hogy a kedvenc kocsmádban felment a vegyespálesz ára, de ez nem azért van, mert papírokat használnak a parlamentben.
"Ennyi erővel én is lehetnék ott"
Az garantált, hogy nem, mert a szöveged alapján fogalmad sincs, hogy működik egy komolyabb munkahely.
"Rég nem néztem már parlamenti közvetítést,de minap belebotlottam egybe és azt látom,hogy minden felszólaló papírt tart a kezében és onnan olvassa fel a mondanivalóját!"
Nem prózamondó versenyről van szó, hanem parlamenti ülésről. A felszólalásaikra a képviselők felkészülnek. Akkor kellene aggódnod, ha mindenki papír nélkül üvöltené, ami az eszébe jut.
Talán az lenne az igaz,amit papír nélkül ordibálna,hamarabb kiderülne,ki hazudik,ki nem!
"Én nem értek hozzá,de ha nekem van egy elképzelésem és tudom min kellene változtatni,azt papír nélkül is el tudom mondani!"
Igen, kocsmai szinten.
Hát barátom,ha egy politikus papír nélkül csak kocsmai szinten tud beszélni,akkor szuper jó nekünk,hogy ilyenek vezetik az országot!
"Lehet ezért tart itt az ország,mert maguktól papír segítsége nélkül nem is tudják hol a baj?"
Nem tudom, mit jelent nálad az "itt tart az ország", talán azt, hogy a kedvenc kocsmádban felment a vegyespálesz ára, de ez nem azért van, mert papírokat használnak a parlamentben.
Szerintem kocsmába te jársz és ezért írsz az általad említett vegyes pálinka hatása alatt ilyen hülyeségeket és ha te nem veszed észre,hogy hol tart most az ország,akkor te kába álomvilágban vagy!
"Ennyi erővel én is lehetnék ott"
Az garantált, hogy nem, mert a szöveged alapján fogalmad sincs, hogy működik egy komolyabb munkahely.
Nekem van munkahelyem és tisztességesen dolgozom,viszont neked lehet csak olyan munkahelyed van,ahol felfelé nyalsz,lefelé tiporsz,mint ahogyan teszed azt most is a képviselők javára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!