Munkanélküliek: Mióta kerestek munkát, milyen hirdetésekre jelentkeztek, és milyen reményeitek vannak?
20-as: az építőipart sajnos teljesen tönkretették, a sok hülye eu-s szabállyal, meg a körbetartozással, amelyek mind felülről indulnak. Én sem hittem volna pár éve, hogy ez lesz, mert édesapámnak építőipari vállalkozása volt, és ha keresett embert: ácsot, asztalost, lakatost, hát elég nehezen talált. Mondta is nekem, a klasszikus idézetet:
"Itt csak az nem dolgozik, aki nem akar."
Ez persze már akkor sem így volt, de vannak hiányszakmák, ezt ő idősebb lévén soha nem értette meg. Azóta meg minden tönkrement. Apu sajnos meghalt, a bátyám nem folytatta a vállalkozást, azt gondolta talál ő állást. Hát, hihetetlen, de asztalos létére nem talál, pedig 5 éve még lasszóval kellett őket fogdosni.
Mellesleg az sem mindegy, hogy hol lakik az ember. Pesten még mindig könnyebb, de az ország keleti részén soha nem volt egyszerű.
20-as vagyok.
Igen teljesen igazatok van. Nos sajnos ezek a körbetartozások úgy gondolom, hogy sosem fognak megoldódni.
Én is egy vállalkozónál kezdtem voltunk 6-an. Most már egyedül tevékenykedik mert nem éri meg állandó alkalmazottat tartania. Viszont ahogy írtam ide, nem sokra rá jött egy telefon, hogy jövőhéten intézhetem a papírjaim mert mehetek vissza dolgozni. Feldobták vele a napomat.
Meg az egész családét is. Mindenkinek azt kívánom hogy járjon sikerrel és ne essen csalódásba ha valami nem sikerülne. 3 hónapot voltam itthol, néha-néha volt egy kis alkalmi munkám. Nekem ez a 3 hónap olyan volt mintha 3 év lett volna. Izgő mozgó vagyok nem szeretek ülni.
Én pest megyében lakom, most úgy néz ki 1,5 évig biztos lesz munkám mert egy nagy tendert megnyert a cég. :)
Kelet-Magyarországon viszont télleg sokkal nehezebb elhelyezkedni mint bárhol.
Igen, próbálkozni kell... Örülök a sikerednek, hajrá. :)
Mondjuk 3 hónap még nem is sok, főleg, ha legalább alkalmi munkáid voltak, az egész jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!