Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Munkanélküliek: Mióta kerestek...

Munkanélküliek: Mióta kerestek munkát, milyen hirdetésekre jelentkeztek, és milyen reményeitek vannak?

Figyelt kérdés
Nyugtassatok meg, hogy nem én vagyok béna, és hogy az ,,aki akar, talál" állítás max a régebbi időkre volt igaz.
2012. febr. 28. 19:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

20-as: az építőipart sajnos teljesen tönkretették, a sok hülye eu-s szabállyal, meg a körbetartozással, amelyek mind felülről indulnak. Én sem hittem volna pár éve, hogy ez lesz, mert édesapámnak építőipari vállalkozása volt, és ha keresett embert: ácsot, asztalost, lakatost, hát elég nehezen talált. Mondta is nekem, a klasszikus idézetet:

"Itt csak az nem dolgozik, aki nem akar."

Ez persze már akkor sem így volt, de vannak hiányszakmák, ezt ő idősebb lévén soha nem értette meg. Azóta meg minden tönkrement. Apu sajnos meghalt, a bátyám nem folytatta a vállalkozást, azt gondolta talál ő állást. Hát, hihetetlen, de asztalos létére nem talál, pedig 5 éve még lasszóval kellett őket fogdosni.

Mellesleg az sem mindegy, hogy hol lakik az ember. Pesten még mindig könnyebb, de az ország keleti részén soha nem volt egyszerű.

2012. febr. 29. 09:57
 22/24 A kérdező kommentje:
Szerintem Bp-n sem könnyebb, én ugyan pár km-re lakom tőle, de azért ott keresek állást ugye. Elég csak megnézni a hirdetéseket, hogy fél óra alatt hányan néznek meg egy kis titkárnői állást (több ezren), és már lehet tudni, hogy kábé a Te életrajzodat már meg se fogják nézni, mert az első 20 jelentkező közül 5 úgyis alkalmas. Én a mekit is próbáltam, ez a ,,legviccesebb", 3-4 hónapja regisztráltam náluk, de semmi. Na ha már a ,,mekis szakma" is ennyire telített mit akarjak én? Csak várni lehet az időpontot, amikor elkezdhetek valamit tanulni, hogy addig is érezzem, csinálok valamit.
2012. febr. 29. 10:50
 23/24 anonim ***** válasza:

20-as vagyok.

Igen teljesen igazatok van. Nos sajnos ezek a körbetartozások úgy gondolom, hogy sosem fognak megoldódni.

Én is egy vállalkozónál kezdtem voltunk 6-an. Most már egyedül tevékenykedik mert nem éri meg állandó alkalmazottat tartania. Viszont ahogy írtam ide, nem sokra rá jött egy telefon, hogy jövőhéten intézhetem a papírjaim mert mehetek vissza dolgozni. Feldobták vele a napomat.

Meg az egész családét is. Mindenkinek azt kívánom hogy járjon sikerrel és ne essen csalódásba ha valami nem sikerülne. 3 hónapot voltam itthol, néha-néha volt egy kis alkalmi munkám. Nekem ez a 3 hónap olyan volt mintha 3 év lett volna. Izgő mozgó vagyok nem szeretek ülni.

Én pest megyében lakom, most úgy néz ki 1,5 évig biztos lesz munkám mert egy nagy tendert megnyert a cég. :)

Kelet-Magyarországon viszont télleg sokkal nehezebb elhelyezkedni mint bárhol.

2012. febr. 29. 20:10
 24/24 A kérdező kommentje:

Igen, próbálkozni kell... Örülök a sikerednek, hajrá. :)

Mondjuk 3 hónap még nem is sok, főleg, ha legalább alkalmi munkáid voltak, az egész jó.

2012. febr. 29. 23:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!