Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A szlovákok miért lettek...

A szlovákok miért lettek ilyen ellenségesek a magyarokkal?

Figyelt kérdés
pedig a szlovákok mindig velünk harcoltak 1848-49-ben is, a csehek politikája,propagandája miatt?
2012. febr. 20. 15:10
1 2
 11/17 Sz1u ***** válasza:

19:58 szokimondo01

"Akkor a szovjetek diktáltak, nem volt mit tenni."

Nos, Románia is kimaradt a "buliból", pedig ő is VSZ-tag volt.

"De ne aggódj, ha te éltél volna akkor"

Éltem... (6 éves voltam).

""tuti nem vettél volna részt ebben, hisz már annyiszor leírtad" sosem harcolnál a hazádért, és a sorozás elől is megszöknél... Nos ez esetben, nem szöktek meg a katonák (akik között sok sorkatona is volt), hanem bementek, mert ez volt a küldetés."

Hangzatosnak tűnhet ez a mondatod, de látszik, csak kötekedni akarsz. Eleve NEM(!) a hazámért harcoltam volna, hanem egy más ország szabadságharcát kellett volna letörni. De Te minden bizonnyal önként mennél egy jóízűt csatázni, nem igaz?

2012. febr. 20. 20:23
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy önként mennék csatázni, de a sorozás elől nem futnék el, mint te. És ez nagy különbség.
2012. febr. 22. 11:26
 13/17 anonim ***** válasza:
És ezt te magad írtad le, nem kötekedni akarok, csak szembesíteni téged a tényekkel. De 6 évesen persze nem sorozható senki, nincs is ezzel gond.
2012. febr. 22. 11:28
 14/17 Sz1u ***** válasza:

11:28

"És ezt te magad írtad le, nem kötekedni akarok, csak szembesíteni téged a tényekkel."

A kérdésnek semmi köze sem volt ahhoz, hogy én mennék-e harcolni, vagy sem. Tehát felesleges volt belekeverni, ezért tűnik kötekedésnek. Egyébként nem kell szembesíteni az általam korábban mondottakkal, mert most is az mondom, hogy én senkiért (kivéve a szeretteim) sem mennék csatába. Nekem mindennél fontosabb a családom biztonsága és persze az enyém is.

Politikusok miatt akarsz Te harcolni? A feszültséget ők szítják, nem Te! Neked mi bajod van egy átlag románnal, vagy szlovákkal, vagy bárkivel? Mint akkor is írtam: a háború az olyanok harca (közember), akik nem ismerik egymást, olyanok miatt (politikusok), akik nagyon is jól ismerik egymást! Innestől kezdve leszarom a magasztos eszméket...

2012. febr. 22. 12:53
 15/17 anonim ***** válasza:

Oké, ez már tényleg eléggé off, de tudod amikor a második világháborúba is kimentek a katonák, akkor sem volt kérdés, hogy menjenek-e, noha tudták, hogy valszeg inkább szól ez Hitlerről, mint mondjuk róluk. Mégis mentek. Nekem semmi bajom se a szlovákokkal, se a románokkal, de ha menni kéne, akkor mennék, persze nem önként rohanva, de a sorozás elől nem futnék el, inkább így írom.

Volt szerencsém beszélgetni egy második világháborús volt katonával, aki szintén sorozás útján került a háborúba, és ő is mondta, hogy nem haragudott az oroszokra. A háború sajnos embertelen, mondta, hogy nem az egyes embert látta maga előtt, hanem az ellenséget, de ha a saját anyja jött is volna lelövi. Nem is volt az oroszokkal baja neki, de mondta, hogy Hitlerre viszont haragszik, amiért odaküldte őket. De ettől még nem kerülte el a frontot.

Bocs, az offért.

2012. febr. 22. 17:59
 16/17 Sz1u ***** válasza:

17:59 szokimondo01

Rendben, elfogadom a véleményed.

Béke! ...sőt Világbéke! :)

2012. febr. 22. 20:30
 17/17 anonim válasza:
A mostani generációkba belenevelték... Egyébként szerintem a kiváltóok az lehet, hogy ők azt hiszik, hogy elloptuk a területüket? Kiskoromtól a Felvidéken élek, és mi Szlovákiáról mindig mint "területről" és nem mint országról tanultunk, pedig szlovák nemzetiségű volt a tanárunk, tehát nem "nevelt a szlovákok ellen" vagy ilyesmi...
2012. szept. 30. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!