A nyugdíjakat miért nem lehet pár évre befagyasztani, ha tényleg akkora nagy válság van?
11:24
"Megdolgoztak érte, ne sajnáljuk már tőlük. A mai fiatalok jobban tennék ha a saját jövőjükön dolgoznának inkább, mint másokat cseszegetnek."
Nem azt kell elvenni, amiért megdolgoztak, hanem azt, amiért nem. A mai nyugdíjasok jelentős része olyan öszegű nyugdíjat vesz fel, amiért soha a büdös életben nem dolgozott meg.
A fiatalok pedig joggal vannak felháborodva, mert ők már több ledolgozott év után is jelentősen kevesebb vagy éppen semennyi nyugdíjat nem fognak kapni.
11.24-nek
"Megdolgoztak érte,ne sajnáljuk már tőlük"
"Az én szüleimnek 400 ezer forint a nyugdíjuk"
-Na,akkor kezdjél el számolni,és persze gondolkodni sem ártana.Évente 4,8 millió forintot markolnak fel az adófizetők pénzéből,és ha csak 15 évet számolunk eme felhőtlen nyugdíjas évekre,az kereken 72 millió forint.Szerinted ezért anyu meg apu valóban megdolgozott?Szerinted ennyi járulékot fizettek a letöltött éveikben?Na ne vicceljél már.
ma 1.03-nak
"És azt ne mond már nekem,hogy kétmillió adót nem fizettek
egy évben,még aktív dolgozóként.."
-egészen biztos,hogy nem fizettek ennyit.
De árul már el,hogy hogy jönnek ide a munkanélküliek,meg a segélyek? Mert a téma nem erről szól.
Hogy fizetek-e adót?? persze,hogy fizetek,és nem keveset.Így én is mondhatom,hogy az irreálisan magas nyugdíjakat,ne a mi pénzünkből fizessék ki.És tudod mit?Ha a kettő közt választani kellene,inkább a munkanélkül maradt,kilátástalan helyzetben lévő családoknak adnám "segélyként".Visszatérve,az én nagyszüleim is egy életen át dolgoztak,szintén három gyermeket nevelve.Ennek ellenére a kettejük nyugdíja pont elég volt arra,hogy megéljenek,és a rezsijüket kifizessék.
#24 00:26
"-Na,akkor kezdjél el számolni,és persze gondolkodni sem ártana.Évente 4,8 millió forintot markolnak fel az adófizetők pénzéből,és ha csak 15 évet számolunk eme felhőtlen nyugdíjas évekre,az kereken 72 millió forint.Szerinted ezért anyu meg apu valóban megdolgozott?Szerinted ennyi járulékot fizettek a letöltött éveikben?Na ne vicceljél már."
A rendszer nem így működik. Inkább te gondold végig, amit írtál.
Nem kell sírni a nyugdíjasok miatt, húsz éven belül kihal az a generáció, akiről azt hiszitek, hogy viszi a pénzeteket. Innentől kezdve Magyarország lakossága 7,5 millió lesz és akkor már mindenki jól fog élni, mert ennyi az eltartó képessége az országnak. Arra miért nem háborogtok, akik más országokból jöttek át hozzánk és itt kapják a nagy nyugdíjat. Én ilyet is ismerek.
A politikusoknak kellene elöl járni jó példával: a saját fizetésüket lehetne csökkenteni - legalább egyharmaddal, a különböző járandóságokat elvenni tőlük és örüljön, hogy a parlamentben ülhet a semmiért, mert érdemi munkát egyik sem végez, csak élősködnek a nép nyakán.
Nekünk meg gyerekeket kelleni csinálni csőstül - Orbánt ezért az egyért becsülöm, mert tudott csinálni öt gyereket, és ő minta - ezzel meg lenne oldva a mi nyugdíjunk is mert az utódok kitermelnék. Hajrá "gyerek készítők".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!