Matolcsy meg Zsiga Marcell miért nem próbálják ki, hogy egy hónapig 47 ezer forintból éljenek meg?
Egy részlet.
Az érintett szakmákban működő cégek nagy része az eddigi tapasztalatok szerint nem hajtott végre bérkompenzációt - mondta gyorsfelmérésük eredményéről Székely Tamás, a VDSZ elnöke a Kossuth Rádió reggeli műsorában. A vegyiparban eddig mintegy 5700-an kapták meg a kompenzációt, de rajtuk kívül még 14 ezernek kellett volna - hívta fel a figyelmet a szövetség elnöke. Székely Tamás rámutatott: az átlagfizetések ebben a körben 12-14 ezer forinttal csökkentek, ráadásul az új Munka törvénykönyve miatt a műszakban dolgozók további bércsökkenésre számíthatnak.
Én tavaly 75-78 ezret vittem haza.
Most a januári fizetésemmel nem kaptam étkezési jegyet sem,és hazahoztam 68ezret.Kérdés,eü pénztár kártyámra fizetik-e a tavalyi 3600ft-ot idén is?
Tudom kompenzálnak meg minden,csak furcsa,hogy ez nagyon nem ugyanannyi mint tavaly.Vagy mégsincs kompenzálva?
A 14-es válaszoló által belinkelt videó járta körbe a sajtót. Ezen nincs mit szépíteni.
Biztosan meg lehet ma élni 47 e Ft-ból. Ezt mondta, nem?
Mellesleg nem kompenzálnak mindenhol, mert pl. nekem most a GYED-em 8000 Ft-tal kevesebb, mint tavaly. Elvileg lehet kérni kompenzációt a MÁK-tól, de persze nem reklámozzák. Kellett volna erről kapni egy levelet minden kismamának, én nem kaptam. Nem jár alanyi jogon, hanem igényelni kell, csak erről éppen elfelejtettek értesíteni. Az információim szerint ha kértem a gyerekkedvezményt, akkor nem is jár a teljes összeg. Én azért nem igénylem, mert már nem leszek itthon egész évben, s akkor sem jár. Pedig arra a néhány hónapra is ki kéne valahogy a rezsit fizetni.
A 47 e Ft-ról meg annyit, hogy ez a főállásért jár, de közmunkára félállásra is ki lehet közvetíteni az embereket. Max. 200 km-re. Tehát utazik napi 3 órát, 22 e Ft-ért? Remek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!