Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Matolcsy meg Zsiga Marcell...

Matolcsy meg Zsiga Marcell miért nem próbálják ki, hogy egy hónapig 47 ezer forintból éljenek meg?

Figyelt kérdés
Szerintük meglehet. Nekem a rezsim több, mint 47 ezer.
2012. febr. 18. 13:40
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Egy részlet.

Az érintett szakmákban működő cégek nagy része az eddigi tapasztalatok szerint nem hajtott végre bérkompenzációt - mondta gyorsfelmérésük eredményéről Székely Tamás, a VDSZ elnöke a Kossuth Rádió reggeli műsorában. A vegyiparban eddig mintegy 5700-an kapták meg a kompenzációt, de rajtuk kívül még 14 ezernek kellett volna - hívta fel a figyelmet a szövetség elnöke. Székely Tamás rámutatott: az átlagfizetések ebben a körben 12-14 ezer forinttal csökkentek, ráadásul az új Munka törvénykönyve miatt a műszakban dolgozók további bércsökkenésre számíthatnak.

2012. febr. 18. 22:41
 22/32 anonim ***** válasza:
Várd ki a végét. Ha tényleg így lesz, megkövetlek.
2012. febr. 18. 23:53
 23/32 anonim ***** válasza:

Én tavaly 75-78 ezret vittem haza.

Most a januári fizetésemmel nem kaptam étkezési jegyet sem,és hazahoztam 68ezret.Kérdés,eü pénztár kártyámra fizetik-e a tavalyi 3600ft-ot idén is?

Tudom kompenzálnak meg minden,csak furcsa,hogy ez nagyon nem ugyanannyi mint tavaly.Vagy mégsincs kompenzálva?

2012. febr. 19. 02:18
 24/32 anonim ***** válasza:

A 14-es válaszoló által belinkelt videó járta körbe a sajtót. Ezen nincs mit szépíteni.

Biztosan meg lehet ma élni 47 e Ft-ból. Ezt mondta, nem?

Mellesleg nem kompenzálnak mindenhol, mert pl. nekem most a GYED-em 8000 Ft-tal kevesebb, mint tavaly. Elvileg lehet kérni kompenzációt a MÁK-tól, de persze nem reklámozzák. Kellett volna erről kapni egy levelet minden kismamának, én nem kaptam. Nem jár alanyi jogon, hanem igényelni kell, csak erről éppen elfelejtettek értesíteni. Az információim szerint ha kértem a gyerekkedvezményt, akkor nem is jár a teljes összeg. Én azért nem igénylem, mert már nem leszek itthon egész évben, s akkor sem jár. Pedig arra a néhány hónapra is ki kéne valahogy a rezsit fizetni.

A 47 e Ft-ról meg annyit, hogy ez a főállásért jár, de közmunkára félállásra is ki lehet közvetíteni az embereket. Max. 200 km-re. Tehát utazik napi 3 órát, 22 e Ft-ért? Remek.

2012. febr. 19. 16:18
 25/32 anonim ***** válasza:
Megtörtént.Négy ismerősömet a munkahelyén "nem kompenzáltak"és több mint tízezer forintal kevesebbet vittek haza.
2012. febr. 25. 23:22
 26/32 anonim ***** válasza:
Ez azért érdekes mert elvileg kötelező a kompenzálás. Nekem is vannak olyan ismerőseim akiket viszont igen, és nem egy munkahelyen vannak. Furcsa.
2012. febr. 25. 23:50
 27/32 anonim ***** válasza:
Azt hiszem olyan nagyon nem kötelező a kompenzálás. Legfeljebb nem vehet részt közbeszerzésen meg hasonló szankciói vannak.
2012. febr. 26. 00:35
 28/32 anonim ***** válasza:
Úgy értesültem hogy a közbeszerzéstől való eltiltás csak egy tervezet volt, helyette a kompenzálás lett volna a kötelező. Lehet hogy mégis rosszul tudom. Annyira nem foglalkoztatott ez az egész, mert nem volt kérdéses annak a néhány embernek a kompenzálása, akik nem érték el a határt.
2012. febr. 26. 01:02
 29/32 anonim ***** válasza:
Kolopele lehet neked nem, de más vállalkozónak igen.Néha észrevehetnéd, hogy nem csak te élsz ebben az országban. Ennyire nem lehetsz szemellenzős.
2012. febr. 26. 07:05
 30/32 anonim ***** válasza:
Kolopele képtelen megérteni,hogy nem minden munkáltató tartja magát ehhez.A cégek java része nem teljesitette,és jó magasról le@arja,hogy a munkavállaló 10-14 ezerrel kevesebbet visz haza.Ezt az adótörvényt nem ők hozták be,van nekik éppen elég bajuk-gondolják.Éppen ezért nem fizetnek.
2012. febr. 26. 11:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!