Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én gondolom úgy, hogy ez...

Csak én gondolom úgy, hogy ez így nem sokáig lesz jó?

Figyelt kérdés
Nem vagyok se politikus, se nagyokos, de még csak felnőtt se, de érdekelne, hogy csak az én fejembe fordult meg, ha Magyarországon ez a helyzet marad fenn, akkor előbb utóbb a szélsőségek nyernek teret? Lehet, hogy nem is lenne az olyan rossz? Ti mit gondoltok?
2012. febr. 15. 11:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
53%

Ok kérdező ne fínomkodjunk.

Nem akarnak sem tanúlni sem dolgozni.

Ennek a szocializálódás az oka.

Az az, ha ezt a linealitást meg akarja valaki törni, az nem fog menni pusztán ingyen könyvekkel.

Lehet hogy ridegnek és kíméletlennek fogok tünni, de sajnos a fiatalabb generációkat ki kell szakítani a mértékadó közegből. Hiszen minden korosztályt a maga módján kell kezelni. Az oktatást a Jobbik speciális kollégiumokkal oldaná meg amik bentlakásos rendszerrel működnének. Ennek az eredménye nem csak a tanúlás minőségében lenne tettenérhető hanem a hajlandóság tekintetében is, hiszen egy adott szocializációs közeg lenne megteremtve mintaként. "sajnos ez elkarülhetetlen"

Itt jegyezném meg, hogy ez a terv nem csak a cigányságról szól, hanem minden olyan lecsúszottról, akiket már a szocializálódás hibái nem engedik a megoldás közelébe.

A felnőtzt lakosság az már keményebb dió.

Elsőnek a mezőgazdaság és az ipar átsruktúrálása lenne az első lépés. Ez kemény gazdasági érdekeket sértene, de sajnos ez elkerűlhetetlen.

Hiszen amíg nincs kézzelfogható és való munka, addig nincs alap arra hogy kényszerítő intézkedéseket tehess, és értelmetlen is lenne. Ha viszont meg lenne a lehetősége akkor akár közmunkával, "nem kevesebb a minimálbérnél" és feszes törvényekkel és eljárási formákkal, már kivitelezhető lenn.

Valjuk be, ez egy erőszakos asszimiláció kikényszerítés, de az kössön bele, aki tud jobbat!

2012. febr. 15. 13:57
 12/24 A kérdező kommentje:

Értem. Szóval, te a Jobbik mellett szavaznál/szavazol. És úgy gondolod, hogy akkor jobb lenne az ország helyzete?

Köszönöm a válaszodat. Hasznos volt.:)

2012. febr. 15. 14:19
 13/24 anonim ***** válasza:
97%
Érdekes, hogy milyen egyetértés van nálunk, amikor a szocializmust kell szidni! Arról persze senki sem beszél, hogy Kádár idejében senkinek nem kellett kukából ebédelnie. A másik: akkor még volt Ikarusunk, Videotonunk, Csepelünk, Orionunk. Volt fejlett könnyűiparunk, ruha- és cipőgyártásunk stb. Mi lett mindebből?! A dicső polgári demokrácia és a kapitalizmus néhány év alatt szétverte az egész magyar gazdaságot, azt, amit Kádárék felépítettek!
2012. febr. 15. 14:41
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Eddig a Jobbikosok válaszát olvashattad.

Azért szélsőségesek,mert állandóan cigányoznak,zsidóznak.

A programjuk nagyon szépen hangzik,de gazdaságilag NEM megvalósítható.

Azt csak megjegyzem,hogy a Kádár-rendszere alatt a cigány férfiak és nők is mind dolgoztak: Kötelező is volt,és munka is volt. Tehát nem az a baj,hogy nem akarnak dolgozni,hanem az,hogy nincs hol.

A Jobbik tervei szerint hiába akarna munkahelyet teremteni nekik,amikor a nem cigányoknak sincs munkahely.

2012. febr. 15. 15:03
 15/24 A kérdező kommentje:

Kádár? Lehet, hogy rend volt és fegyelem, de ha ellenzel valamit felkötnek. Csak erről a történelem könyvek is elfelejtenek beszámolni.

Munkahely kérdések? Na most engem arra tanított édesanyám ha rá lennénk szorulva akkor utcát söpörni is menne. Ugyanis ilyen munka mindig akad csak a "haverok meglátnak + dolgozni kell, tiszta szégyen" alapon kevés ember vállalja el ezt a fajta munkát.

Az utolsó válaszolótól kérdem, hogy akkor szerinte/szerinted mi lenne a legcélravezetőbb megoldás? Te mit gondolsz?

2012. febr. 15. 15:15
 16/24 anonim ***** válasza:

"Kádár? Lehet, hogy rend volt és fegyelem, de ha ellenzel valamit felkötnek. Csak erről a történelem könyvek is elfelejtenek beszámolni. "

Ez egy valótlan marhaság. Én éltem abban a rendszerben is és ez nem így volt. Ne keverjük a Rákosi-korral. Kádár ideje alatt létező volt a halálbüntetés, de azt gyilkosokra alkalmazták. Én visszakérdeznék annyit, hogy melyik a nagyobb "halálbüntetés" az effektív halálbüntetés, főbenjáró bűnökért, vagy a módszeres, alattomos kinyírása az embereknek az öngyilkosságba kergetéssel, ellehetetlenüléssel, mesterkélten gerjesztett járványokkal stb stb.

Visszatérve: többet lehetett ellenezni szinte, mint ma. Ma sokkal többmindenért a tökére lépnek az embernek.

2012. febr. 15. 15:50
 17/24 A kérdező kommentje:

Jó rendben értem. Vagyis nem egészen, mert teljesen mások, amiket olvasok mint a vélemény.

Ha itt tartunk akkor lehetséges, hogy lesz még olyan mint akkor, vagy ez már lehetetlen?

2012. febr. 15. 16:02
 18/24 anonim ***** válasza:
Az Államnak sose volt érdeke hogy az emberek gondolkodjanak mert akkor nem lehet őket irányítani. Ez nem mostani jelenség hanem mély történelmi. Mindenkinek ajánlom ezt a megközelítést a politikában. Akkor nem lesznek olyan nagy belelkesedések és nagy kiábrándulások. Egy öndeterminált életképes integritását őrző ember nem hagyja az Államra hogy pénzt kapjon tőle, hanem megteremti a munkáját a munkalehetőségét, nem hagyja az Államra hogy nyugdíjat kapjon tőle hanem megteremti hogy öreg napjaira is öngondoskodó legyen. Nem hagyja az Államra hogy kétes összegekből beteg napjaira gyenge ellátással ápolja hanem félretesz időben hogyha valami egészségi gondja lenne akkor is el tudja tartani magát. Ez egyfajta bölcsességet előrelátást feltételez. Ez a konzervatív liberalizmus. Nézzük meg melyik párt merrefelé irányítja a népet?
2012. febr. 15. 16:33
 19/24 A kérdező kommentje:
Mondjuk az utolsó válaszadónak igaza van.
2012. febr. 15. 17:13
 20/24 anonim ***** válasza:
Jól nyugtázol kedves kérdésíró és ez tetszik! :-)
2012. febr. 15. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!