Idén hogy lesz meg a Fidesznek a 3% hiány, ha már nincsen magánnyugdíj pénztári megtakarítás amit el tud venni?
Én nem vagyok annyira optimista, mint kolopele. :-)
De nem is féltem a kormányt, eddig is megtalálta, hogy hogyan szedjen be pénzt, ezután is meg fogja találni.
És az sem véletlen, hogy egyre többen nyitnak külföldön bankszámlát...
Pedro
Nem tudnak új adókat kivetni, illetve nem úgy hogy befizeted és semmi hatása. A kontraproduktivitás nem csak annyiból áll hogy nem folyik be az az összeg, hanem hogy a plusz adóknak az adó morálra, a forgalomra, a keresletre, olyan hatást gyakoról hogy ami nagyobb kárt okoz mint a beszedett adó.
Kb itt tartunk.
Lehet az autosokat adóztatni, de azzal valami mástól vonnak el énzt és valaminek a kárára fizetik be.
Mivel a magyar fogyasztás mélyponton van a jövedelmek visszaesése miatt, hiába erölködnek.
Persze a jobbmóduak mint kolopele azt hiszi hogy csak a szerényebb jövedelműek érzik meg. Aztán amikor a szerényebbek érzései fogyasztás csökkenést okoznak a kolopeléhez hasonlók vállakozásában, és lefeleződik a termelésük, és kevesebbet adóznak, netán néhány alkalmazottól elbúcsúznak, akkor derúl ki hogy több a kár mint a haszon.
Csődöt jelent az a 3000 milliárd, ha nem jövőre, mert az IMF től leemelik, akkor azután, amikor vissza kell fizetni.
"Kolopele sosem fogja azt felérni ésszel, hogy minél több adót vetnek ki annál kevesebben fogják befizetni.
Sajnos nem.
Pedig Kolopele hiába néha egy tenyérbemászó görény, akkor is az egyik leginteligensebb fazonja az oldalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!