Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elmehetek így szavazni?...

Elmehetek így szavazni? Elhagytam a kopogtató cédula mellett található cetlit, amin a személyes adataim voltak feltüntetve. Szavazhatok enélkül?

Figyelt kérdés
2009. jún. 2. 22:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
igaz, én még csak egyszer szavaztam, de akkor és ott snekitől nem kérték el az a cetlit...aki szavazhat, az rajta van úgyis a listán,ahol ellenőriznek... az igazolvány a legfontosabb
2009. jún. 2. 22:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell magaddal vinned, elég, ha a személyazonosságodat tudod igazolni. A személyes adataidat tartalmazó papír azért hasznos, mert azon rajta van, mely sorszám alatt szerepelsz a névjegyzékben és úgy hamarabb megtalálnak. De ha nincs, az nem akadályozhat meg a szavazásban.
2009. jún. 2. 22:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan mehetsz. Bár oda van írva, hogy vidd magaddal, igazából nem kérik sosem, elég a személyi+lakcímkártya, vagy útlevél, új típusú jogsi, vagy ilyesmi.
2009. jún. 2. 22:36
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2009. jún. 3. 15:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Azt a kis cetlit csak azért kapod, hogy értesítenek, hogy felvettek a címjegyzékbe! Rajta van a sorszámod, de igazából nem fontos az a papírka!
2009. jún. 3. 15:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Esetleg ha olyan helyen szavazol, ahol több körzetből szavaznak, és külön teremben helyezik el a körzeteket, akkor lehet jelentősége, hogy megtaláld, te melyik terembe menj, a körzet számát is feltüntetik ezen a cetlin, egyébként ha ez nem okoz problémát - ha pl. egy időben mész szomszéddal -, akkor elég a személyi igazolványod.
2009. jún. 3. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!