Mi lenne ha államformánk vissza királysággá és Orbán lenne a király?
„Az a gond hogy a kiskeresetű emberek többen vannak, és nekik nem az számít hogy fejlődjön a gazdaság, hanem hogy több pénzt kapjanak pár ezer forinttal havonta.”
Igen, valakinek többet számít az a pár ezer forint is, mint másnak egy millió. Nem attól kéne még azt a pár ezret is elvenni, akinek az az utolsó pénze.
Azt még hozzátenném, hogy talán nem ártana meggyőzni az embereket, hogy amit elvesznek tőlük, az valóban az ország fejlődését szolgálja, nem mást. A Fidesznek erre már nem nagyon van lehetősége. Persze erővel még véghezvihetik az akaratukat.
Mindegy, te ezt nem értheted.
kolopele
"Ha rajtam múlna nagyobb áldozatok árán,ugyan de lassú fejlődés következne be"
"Orbán nem mer hirtelen nagyot lépni"
-Például:Lehetne kötelezni a kiskorúakat is,hogy munkát vállaljanak iskola után.Természetesen közmunka keretében.
amelyik kisiskolás erre nem hajlandó,az nem tanulhat.
-Természetesen ez vonatkozna a nyugdíjasokra is.Aki nem dolgozik,az nem kap nyugdíjat.
-Akinek egynél több ingatlan van a nevén azt kötelezni,hogy adja el,és a pénz felét kötelessége lenne leadni a magyar államnak.
-Akinek 2 millió forint felett van megtakaritása a bankban,annak egy irtózatos adót vágni a nyakába.Nevezzük gazdag adónak.
-A kórházakat bezáratni még a maradékot is,aki beteg otthon oldja meg.
-Táppénzt teljesen megszüntetni,mindenki vigyázzon magára és akkor nem lesz beteg.
-A nyugdíj korhatárt felemelni 75 évre.
-Aki nem talál állást azt büntetni,munkanélküli adóval.
-Még kitalálni valami adóféleségeket,mert ez nem elég ami van.
Erre gondoltál kolopele??vagy hasonlóra?
-
kolopele !!
"...segélyt felveszik,jobban élnek mint aki dolgozik"
-feltételezem, nem nagyon forogsz a "csórók" közt,így nem tudhatod,hogy milyen segély összegek léteznek ma.Elárulom,nem sok.Bérpótló juttatás az a legmagasabb,aminek az összege 22.800 Ft.Ezt természetesen nem adják mindenkinek,csak aki jogosult rá,az meg egyre kevesebb.Aztán van még átmeneti segély, ami max.3X 10.000 FT, és ezt leosszák havonta.Persze ezt sem osztogatják nyakra-főre,ne hidd.Van még a lakástámogatás, ami max.4000 Ft/hó 4-5 hónapig,amit a segélyezett nem kap kézhez,hanem az Önk-at utalja az illetékes jogosultnak.Ehhez viszont környezet tanulmány szükséges,na meg a jövedelem igazolás.Létezik még gyógyszer támogatás,ami szintén pár ezer forint,nem több Mindenhol kérik a jövedelem igazolást fillérre.Ha 100 Ft-al meghaladja a határt,már nem jár semmi.Nem tudom ezt tudod-e?Így tehát komoly szociális segélyezésekről nem beszélhetünk,amiből "vígan"meg lehetne élni.
Tehát,ha valaki jól él,az valószínüleg nem az állam által adott segélyének köszönheti,hanem saját magának.Akkor csak csinál valamit nem?Hogy,nem adózik?Miért tenné?
"...sokan vannak ma itt,akik úgy hogy nincs papiron jövedelmük élnek mint hal a vízben"...
-Jól teszik,de őszintén mondom.Ha nekem erre lenne lehetőségem,én is ezt csinálnám.És előreláthatólag fogom is tenni,a közeljövőben.Tudod mit kolopele?-sza@ok az adótörvényekre,sza@ok a jelenlegi helyzetre.Ez egy feneketlen zsák amibe emberek millióinak tűnik el a pénze.Engem egy dolog érdekel,hogy a gyerekeim jól lakjanak,melegben legyenek,és legyen tető a fejünk fölött.Hogy Orbán meg a társai,na meg Brüsszel miképpen ölik egymást nem érdekel.
""...sokan vannak ma itt,akik úgy hogy nincs papiron jövedelmük élnek mint hal a vízben"...
-Jól teszik,de őszintén mondom.Ha nekem erre lenne lehetőségem,én is ezt csinálnám" Ez a gondolkodásmód az egyik legnagyobb probléma. És ez nem csak nálad van így. Szomorú, ha valaki csak csalással képes pénzt keresni. Főleg hogy ezzel másoknak is kárt okoznak. Mindegy, azt hiszem kár is erről vitatkozni.
kolopele
..."szomorú,ha valaki csak csalással képes pénzt keresni"..
-Két verzió létezik,az egyik a munka a másik a simlizés.Na már most ebben az országban munka nincs,gondolom ezt te is belátod.Illetve van közmunka 47.000 Ft-ért, és minimálbér (bruttó 93e) nettó 60.915 Ft-ért.Most ne a felsőbb kategóriáról beszéljünk,hanem maradjunk a problémás rétegnél.Akkor megkérdezem tőled,hogy van valami harmadik remek ötleted?Mert azt te sem gondolod komolyan,hogy ezekből a "legális" pénzekből emberek megtudnak élni,a rezsijüket fizetni.Nos,ezért mennek emberek bele bizonyos dolgokba,amik törvénybe ütköznek,mert abból legalább nem döglik éhen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!