Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Manapság Magyarországon miért...

Manapság Magyarországon miért szélsőség magyarnak lenni?

Figyelt kérdés
Miért szélsőséges az aki nyugati fertő helyett, a nemzeti értékeket megőrzését tartja szem előtt?
2012. febr. 7. 08:27
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nem hülye szlovákozok! Azt hülyézem aki a magyar népnek próbál meg ártani!
2012. febr. 11. 22:38
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

A szélsőségesekkel az a baj, hogy amennyire tapasztalom, ahelyett, hogy tennének a hazáért, csak a szájuk nagy.

Tegnap este a tescoban voltam. Bejött egy "nagymagyar" pasi. Ahogy elment mellettem, éreztem, hogy valami nem stimmel.

A kabátja hátán hatalmas nagymagyarország hímzés, felirat, élni istenért, halni hazáért. Kissé magyartalan, de nem ez volt a gond.

A kabát egy nyugati márka kínai koppintása volt! Csak ráragasztotta ezt a nagymagyarországos képet!

Tudod, itt azért nagyon elgondolkoztam. Én szeretem a hazám. Igyekszem támogatni. Például a kabátom a szomszéd városban lakó szűcs csinálta. Ennek - azon túl, hogy szépen dolgozik - az a fő oka, hogy úgy gondoltam, inkább kifizetek 20%-kal többet, de magyartól vásárolok. Mert úgy gondolom, ez a magyar gazdaság fellendítésének a módja, és ezzel ha kicsit is, de szolgálom a hazám. Mert attól még, hogy nem hordok nagymagyarországot a hátamon, szerethetem a hazám.

A pasi viszont mit csinált? Megvette a kínaitól, mert ott egy ezressel olcsóbb. Sz@rik ő a magyar gazdaságra! Nem tűnt pedig szegénynek, előttem állt, majdnem 200 ezret otthagyott a postán. Aztán bement a teszkóba vásárolni.

Érzed, ugye, hogy ez nem stimmel?

2012. febr. 11. 23:52
 13/21 anonim ***** válasza:

23:52

Amit láttál az pont annak a része, mint amiről a tegnap 21:23-as hozzászólásomban írtam.

Egy csoport által abszurd katyvaszt készítettek a nemzeti értékekből, amibe belekevertek mindent ami valós érték is, kabátokon hordanak árpádsávot, Nagy Magyarországot, súlytalanul, nem a valós értékekre koncentrálva, ezért a nagy többség a pusztán valós értékeket hirdetőktől is elkezd elhatárolódni, mert azt mondja, az ugyanolyan, mint a Tescoban, kínai nagymagyarországos kabátban vásároló, és nem akar olyan lenni.

2012. febr. 12. 01:43
 14/21 anonim ***** válasza:
81%

Értem, de nem értek veled egyet.

Egyrészt ha jól tippelek, a kérdező is ebbe a csoportba tartozik. Máskülönben nem nyilvánítanák szélsőségesnek. Innentől gyakorlatilag felesleges leírnod, amit leírtál, mert nem fogja megérteni. Mert más szemszögből nézi a dolgokat.

Másrészről - habár nem zárom ki, hogy igazad lehet - én nem tartom elképzelhetőnek, amit leírtál. Bár ki tudja. Én úgy gondolom, hogy ezek a Gárda, Jobbik és hasonlók egyszerűen felismerték, hogy az emberek elégedetlenségéből lehet kaszálni, és meg is teszik.

Másrészt ha megnézed, a nemzeti értékeknek semmi baja. Oké, néhányan menetelnek az Árpád-sáv alatt, de ettől még ha meglátom a magyar zászlót, meghallom a Himnuszt, ugyanazt érzem, eszembe se jutnak ezek a szerencsétlenek. Ugyanúgy gondolok Széchenyire, bár őt szerencsére meg se próbálták kikezdeni, gondolom kemény dió lett volna nekik, de Szent Istvánra is. Nem történt semmiféle értékcsökkenés, csak az ország egyik fele szánakozik, a másik fele röhög ezeken a csoportokon. Majd elmúlik. Történelmileg igazolt tény, hogy amint az élet megint visszatér a rendes kerékvágásba, és lesz elég kaja az asztalukon, onnantól hagyják a fenébe a nagymagyarságot és visszamennek dolgozni.

2012. febr. 12. 01:55
 15/21 anonim ***** válasza:
67%

"Miért szélsőséges az aki nyugati fertő helyett, a nemzeti értékeket megőrzését tartja szem előtt?

"

Nyugati fertő, sötétben bujkáló spekuláns, gonosz imperialista országok vs tiszta nemzeti érzelmű magyarhon.

Csak nekem tűnik tőkommunistának ez az egész eszmerendszer? Mellesleg miért pont a nyugat a fertő és nem Magyarország? Amikor nyugaton voltam nekem éppen fordítva tűnt mint ahogy a kérdésben szerepel.

2012. febr. 12. 07:29
 16/21 anonim ***** válasza:

ma 07:29

Ha számodra Magyarország egy fertő, akkor mi a búbánatért jöttél vissza O.o?

2012. febr. 12. 17:02
 17/21 anonim ***** válasza:

"Ha számodra Magyarország egy fertő, akkor mi a búbánatért jöttél vissza O.o?

"

Gondolom te sem azért laksz Magyarországon mert olyan hú de jó hely.

2012. febr. 12. 17:28
 18/21 mustafa33 ***** válasza:
Erdekes, hogy Szlovákiában nem számít szélsőségnek azt mondani egy nehéz felfogású egyénre: -čo si, maďar? (mi vagy, Magyar?)
2012. febr. 12. 20:47
 19/21 anonim ***** válasza:

" -čo si, maďar? (mi vagy, Magyar?)"

Ilyen akkor sem következik be, ha cigánygyerekek potyognak az égből.

2012. febr. 13. 06:29
 20/21 anonim ***** válasza:

"Erdekes, hogy Szlovákiában nem számít szélsőségnek azt mondani egy nehéz felfogású egyénre: -čo si, maďar? (mi vagy, Magyar?)"

Az, hogy a szlovákoknál elfogadott a szélsőségesség, nekünk még nem kell ugyanazt tennünk.

2012. febr. 13. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!