Kitart 2010ig a most beerősödő Jobbik lendülete?
Szerintem kitart, mert a baloldalnak jó, ha a Jobbik felfut. A jobboldalnak nem annyira jó, de örül, ha a hatalmas baloldali erőkkel versenyt tud futni.
Úgy tűnik, mintha szándékos lenne a kormány tevékenysége, mert az egyetlen esélye, hogy mindenki egymásnak esik, és akkor végre ők rakhatnak rendet.
Olyan könnyű lenne egyeztető fórumokat létrehozni, leültetni a romákat és a nem romákat, hogy beszéljék meg a valós gondokat. Ez nem történik. Az Oktatási Minisztérium nem készít tantervet, ami szakmához juttatná a romákat, a roma kultúrát nem mutatják be, a valós sérelmeket nem orvosolják.
A Jobbik mindezek alapján tovább szárnyal majd, és jövőre vele fognak ijesztgetni a Fidesz ellen.
Ha bejutnak az EP-be akkor talán. Ha nem akkor néhány hét hisztizés, és csalás--emlegetés után szerintem egyszerűen kipukkad a "Jobbik-lufi", és a jelenlegi viszonylag nagy bázisból csak azok maradnak akik valóban ideológiai alapon szavaznak rájuk. Ők pedig messze nincsenek annyian, hogy összeszedjék az 5%-ot. Jól mutatja az ideológiai szavazók hiányát, hogy pl a Magyar Gárda sokkal népszerűbb, mint maga a párt. Miért? Mert a Gárda nem politizál, csak a (cigány)bűnözés ellen küzd. Ezzel lehet megnyerni sok, egyébként nem radikális elveket valló embert is. Ez az egyetlen olyan fegyverük amivel nagyobb tömeget tudnak megszólítani. Ha enélkül, pusztán keresztény-konzervatív programmal kampányolnának, akkor valahol ott lennének népszerűségben ahol az SZDSZ. Magyarország se nem keresztény (attól függetlenül, hogy népszokásból keresztelnek minden 2. embert, de soha nem fogja gyakorolni a vallását), se nem konzervatív.
Emellett nem tartom kizártnak, hogy jó magyar radikális módjára egy esetleges kudarc után párton belül kezdik el egymást árulózni/ügynöközni, és végül kettészakad a párt, majd eltűnik a süllyesztőben.
Szerintem helyük van a parlamentben, nem bánnám ha néhány képviselőt beültetnének. Gyakorlatilag az EU minden országában ül néhány radikális képviselő a parlamentben, még sincs "náci rémuralom" Európában, csak Magyarországon játssza a hisztit a már nagyon vesztét érző "liberális" (semmi közük a valódi liberális eszmékhez) SZDSZ.
Kétséges, hogy a Jobbik tartósan erős maradhat, mert túlságosan egyetlen népszerű témára (cigánygyűlölet) épít.
Pl. a mai olaszliszkai ítélet sokat le fog vonni a Jobbik vonzerejéből, ugyanis demonstrálja, hogy cigányokat is elítélnek, egyáltalán nem szabad nekik minden úgy, ahogy a Jobbik állítja.
Azért a jobbik sem maga az Isten és nem maga a démon. Én olvastam a programjukat, szórólapjukat. A nagy része álmodozás.
1) Ha megadóztatom a multikat a válság közepén, akkor legjobb esetben is kivonulnak az országból, ezzel rengeteg munkahelyet veszítünk el. Rosszabb esetben még tömegesen be is berelik az államot szerződésszegésért.
2) Börtönbe Gyurcsányékkal: Hogy? És milyen képet festene az országról a többi ország szemében?
3) Csendőrséget... Jó legyen, eddig is ott volt a polgárőrség, ami semmit nem csinált, a csendőr sem fogja kockáztatni az életét közmunkában.
4) Egyházi nevelés, és full konzervetívizmus... Minek és ezzel pont a támogató bázisát veszíti el a jobbik.
Ettől függetlenül én a Jobbikra fogok szavazni, mert kell valami, ami felkavarja a magyar politikát és kell egy párt, ami végre nem a cigányok seggét nyalja
A Jobbiknál nem az a tét, hogy lendületben marad-e 2010-ig? Inkább az a kérdés, hogy milyen erős lesz addigra?
Szerintem senkiben sem merül az fel Magyarországon kérdésként, hogy a Jobbik bejut-e az EP Parlamentbe. Ez egyértelmű: Igen.
Sztem jövőre 2010-es országgyűlési választásokon olyan 30%-os Jobbik eredmény a valószínű és a 2 legerősebb párt lesz az országban.
Nézzük meg. A Jobbik erősödése az MSZP-t sújtja a leginkább. Főleg a pécsi vereség után. Már a kopogtató cédulák, begyűjtésénél látszik, hogy az MSZP-és törzs szavazok nem mentek át a Fideszhez, hanem egy jelentős részük a Jobbikhoz v. a pártatlanság mellet döntött illetve ott maradtak. Ez a folyamat evvel felgyorsult.
Szerény véleményem, hogy a Jobbik 10% körül szerepel a mostani EP választáson az MSZP meg 10- 20% között.
Ennél szorosabb eredmény a két párt közt az előre hozott választást fogja jelenteni. Evvel próbálja majd elérni az MSZP, h. a legnagyobb ellenzéki párt maradhasson.
A kormányváltás is a Jobbiknak fog kedvezni. Mert az a Fidesz népszerűség eséséhez fog vezetni. S kétlem, hogy a Fidesztől a hiteltelen MSZP-hez fog áramolni a tömeg. Igaz lehet az előre hozott választás vissza adja az MSZP hitelét majd. Viszont ha nem jön be, akkor az a tömeg a Jobbik szavazó bázisához fog csatlakozni. Ki programjában lefektetett alternatívát kíván. [link]
A multikról csak annyit, hogy a munkások bérét, könnyedén fedezi az állam által feléjük biztosított támogatások 70%-a.
Jobbik le fogja állítani azt a tendenciát, hogy az építőiparnak szánt állami támogatás és megrendelésnek a 90% a külföldi vállalatok kapják. Nincs erre példa sehol a világon, hogy az állami támogatásokat ne a saját kormány emberei, hanem a külföldi nagytőke nyúlja le. Nincs ara példa, hogy az állami meg rendelést az adott ország ne a saját vállalataival végezze. Hisz ahhoz, hogy tőkeerősé váljon a magyar cég, ahhoz szüksége van megrendelésre. A Roosevelt által előírt New Deal-t se a külföldi tőke, hanem az amerikai tőke kapta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!