Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem értik meg a magyarok...

Miért nem értik meg a magyaroknak egy jelentős része hogy ennek az országnak vége, lőttek, stb? Miért álltatják és hazudnak önmaguknak is?

Figyelt kérdés
2012. jan. 25. 18:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Az országnak egyáltalán nincs vége. Iparunk, mezőgazdaságunk is van, igaz, ásványkincsekkel tényleg nem dúskálunk. A baj ott van, hogy túl sok minden van ingyen. Pár dolgot fizetőssé kell tenni, és helyrebillenne az államháztartás mérlege.
2012. jan. 25. 19:32
 12/28 A kérdező kommentje:

""Elektrooo válasza:

Ugy hogy lopikula amink van!

Nekünk az adottságaink nem kifejezetten a nagyüzemi monokúltúrára alkalmasak. Hiszen nincsenek nagy egybefüggően egykézben lévő földjeink és pld egy Lengyelországgal nem is összehasonlítható termő területünk. A monokúltúra nagy tőke és földterület igényes, és viszonylag gyenge földminőség, de sok főldkezelés nyereséget termel sok sok géppel, kevés élőmunkával. Nekünk az adottságaink a kultúr és fóliás növényekre lenne megfelelő, és a magas munkaigényű szántóföldi növénytermesztésre, állat tenyésztásre.

Pontosan ezeket ütötte ki alólunk az Eu.

Az az, hiába van neked 100pár vai új és szép cipőd, ha mind szorít, bizony mezitelenláb bandukolsz!

2012. jan. 25. 19:35
 13/28 A kérdező kommentje:

""Az országnak egyáltalán nincs vége. Iparunk, mezőgazdaságunk is van, igaz, ásványkincsekkel tényleg nem dúskálunk. A baj ott van, hogy túl sok minden van ingyen. Pár dolgot fizetőssé kell tenni, és helyrebillenne az államháztartás mérlege.

Na és ha rendben van, akkor mi van?

Be van röhögve a ló az ablakon?

Mitől fog fejlődni az ország piacok nélkül és szétvert gazdasági struktúrákkal, hogy nem növeljük az adósságunk?

Ugyan már! Eddig is ezt csináltuk. Megszorítottunk, egyensúlkyt teremtettünk, aztán képtelenek voltunk fejlődni minimálisan annyit hogy nem kelljen államilag bért emelni. Érted! Államilag, és nem a piaci alkú folyamata alapján. És tudod miért?

Eárulom ha megkérded!

2012. jan. 25. 19:39
 14/28 anonim ***** válasza:
Lehet vak vagyok, de legalább nem vagyok ilyen pesszimista. Mégis mit tudsz tenni, nem leszünk már Európa éléstára, az már történelem.
2012. jan. 25. 19:55
 15/28 A kérdező kommentje:

"Lehet vak vagyok, de legalább nem vagyok ilyen pesszimista. Mégis mit tudsz tenni, nem leszünk már Európa éléstára, az már történelem.

Nem pesszimista vagyok, hanem realista.

De az nem is lehet a cél.

Viszont az hogy 22 éve nem a testhezállóság felé haladunk, és még ma sem váltunk a szakadék felé közeledve, az már mindenre ad lehetőséget, csak optimizmusra nem.

Egy elkótyavetyélt nemzet, elkótyavetyélt országa a mi országunk.

Szabadságharc?

Halkan kellett volna megvívni, a reálgazdaságunknak a szerkezeti helyreállításával! És már ma más lenne a helyzet. Viszont így még hátrébb kerűltünk, arról nem is beszélve hogy mostmár figyelnek ránk és odavernek ha valami nem tetszik.

Kudarc kudarc hátán.

2012. jan. 25. 20:04
 16/28 anonim ***** válasza:

A magyarság már ezer éve mást sem tesz valójában, mint küzd a fennmaradásért. Hol fegyverrel, máskor ésszel, erővel, most a hit és a kitartás van soron.

Aki magyar, ezt teszi.

Persze lehet ennél könnyebb utat is választani, lehet hátat fordítani hazának, szülőföldnek, gyökereknek, rokonoknak. Kérdés, hogy az-e a megoldás?

2012. jan. 25. 20:08
 17/28 A kérdező kommentje:

""Kérdés, hogy az-e a megoldás?

Nézd, régen lehet hogy kűzdtünk, de telt a nagyságból és az erőből. Ma meg a nagyhatalmak egyszerűen lefinganak a térképről.

Lehet választani!

Vagy nyomorgunk mint a látszólagos szabadság illúziójában tartott igásló, akit kihasználnak amíg csak a fizikai lehetőségeink engedi. Vagy meghajlunk és bár nem leszünk gránitnak álcázott porlékony sárkő, de az illúzió és az élet napfényei valamennyire megnyílhatnak.

Ez ma már nem döntés, hanem kijelölt út a számunkra.

Szépen lassan de totálisan ellehetettlenülünk és meghajlunk, mint a fűz ringatózó ága a tavaszi szélben.

Ez már eunasztázia a magyaroknak, csak még sokan nem hiszik hogy van a halál után is élet.

2012. jan. 25. 20:17
 18/28 anonim ***** válasza:
"Ember küzdj és bízva bízzál!"
2012. jan. 25. 20:20
 19/28 anonim ***** válasza:
Szerintem már pár száz éve ezt csinálják, most sírhatsz, változtatni nem tudsz.
2012. jan. 25. 20:20
 20/28 anonim ***** válasza:
Crem tudod van az az örök mondás, hogy "Semmi sem tart örökké"! Az kétségtelen, hogy ma az ország helyzete nem éppen rózsás, nagyon is finoman szólva :), de ez a mai helyzet sem fog örökké tartani. A kérdés már csak az, amire szerintem az összes magyar szeretné tudni a választ :), hogy ez a mostani helyzet meddig fog tartani!
2012. jan. 25. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!