Tényleg csak így tudják maradásra bírni itthon a fiatalokat, ha röghöz kötik őket? Külföldön is van ilyen, vagy Hoffmann Rózsika egyedül találta ezt ki?
Nem fogják itthon tartani ezzel őket! De nem csak az államilag finanszírozott szakok hallgatóit kellene röghöz kötni,mert nekik is sok saját pénzbe kerül a tanulás. Legalábbis az orvosi egyetemeken. Fizetniük kellene a költségtérítéseseknek is,mert ők sem a teljes képzési költséget fizetik,csak annak töredékét.
Németországban nincs ilyen megkötés.
Ausztriában pedig nagyon sok magyar tanul az egyetemeken,teljesen ingyen.
Már régóta van ilyen pl. a rendőrakadémián. Ott ráadásul meg is mondják, hogy milyen munkakörben dolgozzon, ha nem tetszik, akkor leszerel, és visszafizeti a tandíjat.
Szerintem ez akkor lenne jogos, ha mondjuk diploma után egyből ajánlanának is állást a diákoknak. Mert ha évekig nem talál valaki állást, aztán meg megy betanított munkásnak, akkor nem tök mindegy?
Andizsuzsi
Pontosan erre céloztam a válaszomban csak pillanatnyilag senki nem kéri vissza tőlük.
"Szerintem ez akkor lenne jogos, ha mondjuk diploma után egyből ajánlanának is állást a diákoknak. Mert ha évekig nem talál valaki állást, aztán meg megy betanított munkásnak, akkor nem tök mindegy?"
Mármint ki ajánlana munkát? A kormány ? Nem értem a logikát ebben. Nem a kormány feladata "munkát ajánlani".
A kormánynak az a feladata, hogy olyan piaci körülményeket teremtsen, ahol a vállalkozásoknak "kedvük van" munkát adni.
Tanuljon piacképes szakmát és akkor lesz munkája.
"A kormánynak az a feladata, hogy olyan piaci körülményeket teremtsen, ahol a vállalkozásoknak "kedvük van" munkát adni. "
És ezt megteszi? Ahogyan én látom, nem. Véleményem szerint a sorrend fordított: először kéne a piaci feltételeket megteremteni, és csak utána szerződéseket kötni.
Nincs röghözkötés. Ki lehet menni, csak akkor fizesse is vissza azt, amit mi fizettünk adó formájában.
Külföldön pedig a magyar diplomás egy "néger" lesz, egy alja vendégmunkás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!