Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg csak így tudják...

Tényleg csak így tudják maradásra bírni itthon a fiatalokat, ha röghöz kötik őket? Külföldön is van ilyen, vagy Hoffmann Rózsika egyedül találta ezt ki?

Figyelt kérdés
2012. jan. 25. 12:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem fogják itthon tartani ezzel őket! De nem csak az államilag finanszírozott szakok hallgatóit kellene röghöz kötni,mert nekik is sok saját pénzbe kerül a tanulás. Legalábbis az orvosi egyetemeken. Fizetniük kellene a költségtérítéseseknek is,mert ők sem a teljes képzési költséget fizetik,csak annak töredékét.

Németországban nincs ilyen megkötés.

Ausztriában pedig nagyon sok magyar tanul az egyetemeken,teljesen ingyen.

2012. jan. 25. 14:48
 12/15 anonim ***** válasza:

Már régóta van ilyen pl. a rendőrakadémián. Ott ráadásul meg is mondják, hogy milyen munkakörben dolgozzon, ha nem tetszik, akkor leszerel, és visszafizeti a tandíjat.

Szerintem ez akkor lenne jogos, ha mondjuk diploma után egyből ajánlanának is állást a diákoknak. Mert ha évekig nem talál valaki állást, aztán meg megy betanított munkásnak, akkor nem tök mindegy?

2012. jan. 25. 14:49
 13/15 anonim ***** válasza:
68%

Andizsuzsi

Pontosan erre céloztam a válaszomban csak pillanatnyilag senki nem kéri vissza tőlük.

"Szerintem ez akkor lenne jogos, ha mondjuk diploma után egyből ajánlanának is állást a diákoknak. Mert ha évekig nem talál valaki állást, aztán meg megy betanított munkásnak, akkor nem tök mindegy?"

Mármint ki ajánlana munkát? A kormány ? Nem értem a logikát ebben. Nem a kormány feladata "munkát ajánlani".

A kormánynak az a feladata, hogy olyan piaci körülményeket teremtsen, ahol a vállalkozásoknak "kedvük van" munkát adni.

Tanuljon piacképes szakmát és akkor lesz munkája.

2012. jan. 25. 15:02
 14/15 anonim ***** válasza:
91%

"A kormánynak az a feladata, hogy olyan piaci körülményeket teremtsen, ahol a vállalkozásoknak "kedvük van" munkát adni. "

És ezt megteszi? Ahogyan én látom, nem. Véleményem szerint a sorrend fordított: először kéne a piaci feltételeket megteremteni, és csak utána szerződéseket kötni.

2012. jan. 25. 17:43
 15/15 anonim ***** válasza:
18%

Nincs röghözkötés. Ki lehet menni, csak akkor fizesse is vissza azt, amit mi fizettünk adó formájában.

Külföldön pedig a magyar diplomás egy "néger" lesz, egy alja vendégmunkás.

2012. jan. 28. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!