A szocializmusban a nyugatiak miért adtak kölcsönt Magyarországnak?
Ez nem olyan, mintha az ellenséget támogatták volna?
A hetvenes években még nem tudták, hogy bedől a rendszer. Vagyis AKKORI szemmel a kommunizmust támogatták.
Vagy a hidegháborúban általános volt, hogy a "hadakozó" felek támogatták egymást?
Nem hiszem. Éppen azért írtam, hogy akkor még nem tudta senki, hogy akkor bedől.
Én nyugatiként úgy gondolkodtam volna: kölcsönt adok Magyarországnak -> jobb lesz neki -> jobb lesz a Szovjetuniónak-> gyorsabban épül a kommunizmus-> rossz lesz Amerikának és a nyugatnak.
Kb. mintha ma Iránnak adnának kölcsönt. Nem látom benne a logikát, hogy a kvázi "ellenségét" miért támogatja valaki
A nemzetközi valutaalap arra van hogy kölcsönt adjon.
Kommunuzmus meg nem volt soha!
A hetvenes években már régen nem volt hidegháború! A SZU és a szoc.országok is kereskedtek a nyugattal! Volt export és import is.
Ebbe pedig a hitelezés is belefért.
Ezeken a kölcsönökön keresztül eladósították Magyarországot, és közvetett módon irányították a rendszerváltást. Így vált lehetővé az ország kifosztásának az előkészítése.
Részletesen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!