Mit szóltok ahhoz hogy több mint 6 ezer embert küldenek el a közszférákból?
Már most sincs szinte munkahely, protekció kell mindenhová...a segély csak 3 hónapig jár...mellékesen megjegyzem egy csomó embert visszazavarnak dolgozni a rokisok közül, de tuti hogy a betegeket fogják a többiek most is le fogják fizetni a dokikat.
Mi lesz itt...??:-((
Ezzel valójában "inproduktiv" állásokat szüntetnek meg, vagyis olyan munkahelyeket, amelyeken közvetlenül nem állítanak elő semmi olyat, ami a nemzeti össztermékhez hozzájárulna. Viszont a mi adónkból fizetik őket.
Hatékonyabb lesz az államigazgatás, marad pénz munkahelyteremtő beruházásokra, amelyek (elvileg) kevesebb adminisztrativ teher fog terhelni a hatékonyabb igazgatás miatt.
Ez elvben nagyon szép, de nemhiszem, hogy erről lett volna szó a választások előtt. Ezt én nem láttam a programban.
Én is remélem, hogy a legmegfelelőbb embereket küldik el. Pár éve volt egy ügyem a másodfokú építési hivatallal. (Vagy hogy is hívják). Akárhányszor bementem, az irodában ott ült 5 nő kávéscsészével a kezükben beszélgetve.
Ügyfélfogadás 4-ig, de ha fél 4-kor mentem, már nem volt ott az ügyintéző. 60 napos határidővel dolgoznak, amiből fél év lett. Mentem én a főnökhöz is, hogy ez az ügy sürgős, és adja ki a határozatot, régen lejárt a 60 nap. Hát, az nem úgy van, hogy beérkezéskor, hanem iktatástól. Ja, ha 1 évig ki sem bontja a borítékot, akkor nem számít? Az ügyintéző, ha el tudtam érni, akkor sírt-rítt, hogy mennyi a munkája, én azt el sem tudom képzelni. De igen, el tudom képzelni! Én multinál dolgozom, 10 napunk van egy levél elintézésére, a postai bélyegzőtől számítva. Ha nem tudom befejezni, akkor túlórázok, nem megyek el előbb, és nem kávézgatok munkaidőben. Viszont ha valakinek panasza van, akkor a nagyfőnök a fenekembe rúg, nem úgy, mint a hivatalban, ahol a nagyfőnök meg sem hallgatott, mert a Józsi tökéletes. Ja, és mind a kommunizmusból visszamaradt őskövület, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mi a munkamorál.
Szóval igencsak rájuk férne egy tisztogatás.
Hát igen, az a magyar mentalitás. Ha az én lovam megdöglött, dögöljön meg a másé is. Működik az oszd meg és uralkodj elv: sokan örülnek, hogy elküldik a léhűtőket, akiket a köz tart el. Tévedésben vagytok: nem az államtitkárok, aktatologatók, bizottságosdit játszók sorát ritkítják meg, hanem a kisemberek sorait. Miből gondoljátok, hogy minden köztisztviselő a hátsóját vakarja? A családom révén érintett vagyok, a vejem köztisztviselő, sokat dolgozik. Szerencsétlennek a gyomrában egy csomó volt, hogy vajon őt is elküldik-e.
Olyanokat is elküldtek, akik nagycsaládosak, és lakáshitelük van. Ez örömöt okoz valamelyik kommentelőnek? Mostmár nem csak neki rossz.
Ha válság van, bűnbak kell, Orbánnak az a gyakorlata, hogy elküld néhány ezer köztisztviselőt. Majd ha az ország közigazgatása emiatt használhatatlan lesz, kirúgja a maradékot, mert nem tudják ellátni rendesen a munkájukat?
utolsó hozzászóló! igazad van!
Nekem sincs munkám és én MINDENKIVEL együttérzek, legyen az köztisztviselő, varrónő, villanyszerelő, tescos árufeltöltő stb.
13:36os vagyok.Nem vagyok a közszférában csak akarok egy kis ellensúlyt nehogy a végén tapsvihat törjön ki hogy 4300 embert utcára tesznek.Engem az ösztönöz hogy itt szót emeljek mert egyszerűen gusztustalannak tűnik hogy sokan ezt a szükség hozta kellemetlen dolgot brilliáns gazdaságpolitikai húzásként akarják elkönyveltetni.
Meg ellentmondás van az egészben:Navracsicsék osztották az észt a híradóban hogy azzal hogy kevesebben lesznek hatékonyabb lesz...hogy tud kevesebb ember egy adott dolgott jobban gyorsabban adott határidőre megcsinálni mint korábban több? esetleg eddig verekedtek és így akadályozták egymást a munkában?
Hameg igaz és így tényleg minden szuperebb lesz kevesebb fővel akkor meg az a fogós kérdés:miért lehetett ez korábban egy percig is így???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!