Kell attól tartani, hogy az állam elveszi a megtakarításainkat?
"... akkor szerintetek mit érdemes csinálni a pénzel?..."
Én kivettem a pénzemet és átváltottam euróra (még amikor nem volt ilyen rossz az árfolyam) és csak a havi fizetésem van benn mo-i bankban, míg el nem költjük...
Bevallom, emiatt is folyamatosan izgulok, de ez kivédhetetlen, mert a cégem ide utal...
A legjobb barátaimnak, testvéremnek is ezt ajánlottam....
Azt semmiképpen sem javasolom, hogy párnacihában őrízgesd a forintjaidat, mert ott ugyanúgy megy tönkre, ráadásul ha kirabolnak, akkor cseszheted...
Csak külföldön levő bankba érdemes betenni,itthoniba egyikbe sem. Csőd esetén először a devizabetéteket fagyasztják be. Anno Jugoszlávia is ezt tette.
A gazdagok már kivitték és még most is viszik ki a megtakarításaikat külföldre. Van egy nagyon gazdag rokonom,hasonszőrű barátokkal,nekik már alig van itthon pénzük.
Ez nem szoci propaganda és nem is az "ellenség hangja".
Ezt a Fidesz szlogent a Rákosi-rendszerben hangoztatták állandóan.
"Bocs, de én már semmit nem hiszek el Orbánnak, JOBB FÉLNI, MINT MEGIJEDNI!..."
na ez az, amit a Fidesznek és Orbánnak sikerült elérni.
Hogy senki ne bízzon senkiben, politikusban meg főleg nem.
Nekik elég az, ha van egy biztos táboruk a többieket lesz@rják.
Így elég nehéz legitimálni egy "rendszert" amit épp most építenek ki.
"... Aki most azt tanácsolja, hogy emberek vegyék ki a pénzt és tegyék be egy kinti bankba, tudják mekkora költsége van, arról nem beszélve, hogy mi van ha megállapodunk az IMF-el és mérséklődik az euró, elég sokat bukhatnak rajta, csak feltételezésekre alapozva..."
Azért annak is elég nagy az esélye (Orbánt ismerve), hogy nem lesz IMF megállapodás!...
Az IMF-nek és az EU-nak olyan követelései vannak Orbán felé, amit nem nagyon valószínű, hogy ez az önhitt, önfejű, kretén pasas meg fog lépni...
Én azt gondolom, hogy még mindig jobb párezer forintot bukni, mint az összes pénzem után integetni!...
Különben az csinálta jól, aki már 1 évvel ezelőtt külföldre vitte a pénzeit, mert az most sokezer forinttal járt jobban, az ő pénze most jóval többet ér, mintha itt tartotta volna!
(Orbánnak semmiből sem áll bedönteni a forint árfolyamát!)
"Kell attól tartani, hogy az állam elveszi a megtakarításainkat?"
Nem. Én is utálom Orbánt és a Fideszt, de azért még nem kell megőrülni teljesen. Ez nem annak függvénye, hogy Orbán mikor, mekkorákat hazudik. A bankbetétek lenyúlása a kormány azonnali öngyilkosságát jelentené. Másrészt a politika nem önmagában létezik. A Fidesz jelentős részben az ország pénzügyi-gazdasági elitjének, meghatározó szereplőinek támogatásával nyerhette el a 2/3-os kormányzást 2010-ben. Elhiszed, hogy például egy Csányi Sándor valaha beleegyezését adná ahhoz, hogy egy pillanat alatt lenullázzák, tönkrevágják az OTP-jét? :)))
"mert mivan ha beállamosítja a bankoknál lévő megtakarítást?"
Miért államosítaná? Ez egy nap alatt államcsődöt okozna. A Fidesz évtizedeken át szeretne hatalmon lenne, egy ilyen lépéssel azonnal és örökre kiírná magát a magyar politikából. Gondolkozzatok már egy kicsit.
"Jobb, ha mindenki tudja : ÁLLAMCSŐD esetén zárolják a bankbetéteket..."
Nem zárolják, csak korlátozzák a napi készpénzfelvételt, leállítják a külföldre szóló utalásokat. És egyébként hol van itt államcsőd, te nagyon okos? Még a kormánnyal szemben legkritikusabb elemzők és közgazdászok sem állítanak ilyesmit.
"...hogy a nyugdíjat is elvették, ugyanígy elvehetik az emberek megtakarításait is? "
A magánnyugdíj-pénztári megtakarítás nem bankbetét. Az nem egy olyan összeg, amivel szabadon rendelkezhetsz, kiveheted, elköltheted. Az egy biztosítási összeg, csak nyugdíjkifizetésre folyósítható. Ne keverjétek a bankbetétekkel. Nem értek egyet azzal, amit a manyuppal műveltek, de ez azért két teljesen különböző dolog.
"...és az emberek miért viszik külföldi bankokba a pénzüket?"
Mert ostoba birkák, azért.
"Bocsika, ha ezek után én a magam és a családom érdekeit nézve igenis kiveszem a megtakarított pénzeimet és kiviszem külföldi bankba!... :-))"
Én meg majd jót röhögök rajtad, amikor hatalmasat buksz a hülyeségesen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!