Miért nem szüntetik meg a szociális segélyeket? Hány milliárd megy havonta a semmirekellők pénzelésére?
Amikor két gyerek (ebből a kisebb csak két éves) mellett nem dobták hozzám a munkahelyet, akkor pont ezt ordítozta nekem valaki.
Hogy van munka, csak keresni kell, meg akinek nincs munkahelye, az nem is akar.
Találtam munkahelyet, igaz a fizetésem most is keresgélem, nagyítóval, mire megtalálom.
Most ez az egyén kapott egy pofont az élettől, és neki lehet bebizonyítani a gyakorlatban, amit elméletben annyira nagy po.fával tudott ordítani: kénytelen állást keresni, most, amikor az adóváltozások és egyebek miatt sorra létszámleépítést jelentenek be a nagy cégek, a kicsiket meg sorra számolják fel.
Szóval csak óvatosan ezekkel a kijelentésekkel.
Kérdező: ezt már nagyon régen, és nagyon elb.ták.
Egyszerűen nem merik megvonni a juttatásokat, mert addig, amíg te, én, meg páran inkább nyomorognak, krumplit ültetnek, vagy kiugranak a vonat elé, addig megint mások baltát, szamurájkardot, netán lőfegyvert ragadnak, és nekiindulnak beszerezni a hiányzó összeget. Tőled, tőlem, meg azoktól, akik nem tudják magukat megvédeni.
Te nem tudom, hol laksz, nem írom le, én hol lakok, de nem igen láttam rendőrt a faluban, mióta itt élek.
Kérdező!
Én egy vidéki kisvárosban élek,van rokonom Dunaújvárosban is. Itt is egyre több a munkanélküli,végzettségtől függetlenül. (Legalább annyi,mint a cigányok.)
Írd meg a címedet és ezután minden munkanélkülit,nyomorgót hozzád küldök,hogy keress nekik állást! Nem pofázni kell egy jómódú,netán protekcióval rendelkező embernek,hanem látni a valóságot!
Kérdés,hogy a segélyekre mennyivel megy el több,mint a gazdagok megsegítésére? Az ugyanis 4-500 milliárd hiányt okoz a költségvetésben! Őket lehet segélyezni?
Sokat lendíthetne a gazdaságon, hogyha a segélyeket elvennék, és a fennmaradó pénzből rendesen megfizetnék azokat, akik dolgoznak.
Viszont nem tudnak annyi embernek munkát adni, másrészben pedig a választások alkalmával nagyon jó jön az a tömeg, amit a segélyek emelésének ígéretével, lejárt konzerv, és száraztészta "adományokkal" meglehet vásárolni a szavazáshoz...
Ez a magyar "demokrácia"...
Sajnos a helyzet nagyon összetett probléma.
El lehetne venni a segélyeket de azok az emberek akik nem tudnak munkát találni azokkal mi lesz? Azok éhezni fognak vagy bűnözni akkor meg börtönbe jutnak és akkor újra az államnak kell őket eltartani.
Igy is az állam a munkanélküli segélyt lecsökkentette havi 22000forintra 28500forintról.
Nah persze a probléma másik fele meg hogy akik becsületesen dolgoznak egyszerűen nem tudják eltartani azokat akik segélyből élnek.
Magyarországon 2.8milioan dolgoznak és ez 10milios társadalomba nagyon kevés.
Szerintem is mindenképpen át kéne szervezni a segélyezést de ésszerűen mert felháborító hogy a a dolgozó emberek adójából vannak eltartva azok az emberek akik nem akarnak dolgozni.
Alkalmazni nem tudod őket, mert nem értenek semmihez,ha alkalmazod őket mindent ellopnak!De már késő, ez a hajó már nagyon elment!Ezeket már a büdös életben sohasem fogod munkára!Borsodi vagyok, már 2 generáció nőtt fel úgy, hogy f*ngjuk sincs mi az a munka!Nagyon nagy problémák lesznek még ebből, sokan nem is sejtik csak az olyanok akik ilyen cuki helyeken lakik mint pl én!Arról, hogy ki a hibás ebben lehet vitatkozni,de azt nagyon bírom amikor valaki védi őket úgy, hogy még nem szorították a nyakához a kést,és nem próbálták csordában elvenni az összes értékét!Itt nálunk ha a segélymegvonás bekövetkezne, szerintem 1 héten belül fél borsodot szétrabolnák,és már annyira ki van élezve ez a cigány magyar ellentét, hogy bizony nem egy gyilkosság is lenne!
Vannak rendes cigányok is,én ezt tudom mert rengeteg barátom van,de ez csak nagyon kis réteg,őket erre felénk meg azért basztatja a saját fajtája őket, hogy mit magyarkodik(dolgoznak,2 gyerek max.rendes tiszta ház)!
Tehát kérdező téged csak az zavar hogy a kisebbség nem dolgozik. Az ha magyar az illető semmittevő, az már nem?
Amúgy meg nem lehet megszüntetni a szociális segélyeket. Mert a munkanélküliségnek nem csak az az oka hogy sokan nem akarnak dolgozni, hanem sokaknak nincs lehetősége dolgozni. Persze van munka az országban , csak aki lenn él Böhönyén, azon nem segít az hogy Pesten keresnek 100 bolti eladót...Mert abból a bolti eladói munkából Pesten nem tudná fizetni még albérletet se, nem hogy ÉLJEN belőle..
Azt gondolom, annak megítélése, hogy ki a semmirekellő, minimum annyit feltételez, hogy az illető fel tudja sorolni mindazokat a kategóriákat, amelyek ma segélyeket kapnak. Mégpedig az összeset, legalább ezres pontosságú létszámmal és átlagsegély összeggel.
A fentiek alapján megtudhatjuk, pontosan hány milliárdról van szó.
A kérdés nyilván azért lett feltéve, mert az e célra fordított összeget a kérdező jobb helyre szánja. Érdemi válasz akkor adható, ha erről is hallunk valamit, hogy megítélhessük, a más célra fordítás valóban hasznosabb (feltéve, hogy tudjuk, mi számít hasznosabbnak).
Felelős - de nem feltétlenül jó - lépést úgy lehet tenni, ha megmondjuk, mi történjen ott, ahonnan elvonjuk a pénzt. Ezt még ez én véleményem szerint eddigi felelőtlen kormányok is kivétel nélkül megtették. Mondom, nem feltétlenül jót léptek, de azt megmondták, az elvonás helyével mit kell kezdeni. Várom tehát az erre vonatkozó választ.
Ha ezeket áttekintem, ki tudja, talán még magam is beállok a támogatók sorába. Attól függ, mi a válasz. Addig azonban felelősen nem mondható semmi.
De fecsegni kétségtelenül bármennyit lehet róla.
Majd ha neked nem lesz munkád és te leszel a semmirekellő, akkor mekegjed, hogy mindenki talál munkát, aki akar !!
Már nagyon unalmas ez a szöveg, nem ártana, ha néznél híradót, vagy bemennél a munkaügyre megkérdezni, mennyi munka van!Én például már hónapok óta keresek munkát, és nem találtam semmit, ahová jelentkeztem, onnan vissza sem értesítenek, pedig többféle végzettségem is van,igaz, így 36 évesen már a munkáltatók szemében aggastyán vagyok.
Képes voltam még betegen is elvállalni a megalázó közmunkát is, csak hogy pár forinttal több legyen,úgyhogy így merjed semmirekellőnek titulálni a segélyezetteket.De már lassan közmunka sincs, most már kötelező önkéntesség van helyette, tehát ebben a szemétdombban már csak ingyen kell a dolgozó, vagy még ingyen sem.
Sóval a nagy szád helyett a szemedet nyisd ki és nézz körül, mert halvány dunsztod sincs, miért van ennyi munkanélküli az országban!!
'Aki akar dolgozni,az talál munkát.'
Ülj már le gyermekem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!