Miért baj, ha az összecsalt milliós vagyonokból beszednek egy kis adót?
Nekünk 40 milliós lehet a házunk kb.
35 évesek vagyunk, mindketten alkalmazottak (többdiplomás), középvezetők. Sose csaltunk. 3 gyerek.
Szerinted miért baj ez nekem?
Szerintem nem így kell megközelíteni, mert az aki csalással szedte össze, annak mi az az évi 1-2 százezer Ft?
Viszont úgy gondolom, hogy akinek 30 millión felüli házra telik, az igenis vállaljon nagyobb terhet.
22:10
Igen itt is,mint minden helyzetben vannak kivételek.(nem sok)Viszont nem hiszem,hogy őrült nagy megterhelést jelent ennek a rétegnek.
Hmmm.....
Szóval ha nekem van netán egy 40 milliós házam akkor nem gond azt az évi 200 ezret kifizetni ugye?
Viszont akkor azt nem értem, hogy ha neked meg van egy 4 milliós házad (lakásod) akkor neked miért is gond azt az évi 14 ezret kifizetni??? (Ugyanis ennyi a 0,35%-a.)
Meg azt sem értem, hogy ha mi például heten lakunk egy házban (mert botor módon szüleim is, én is eladtuk a lakásainkat, és vettünk egy házat, hogy szüleinkkel, gyerekeinkkel együtt élhessünk) akkor most miért is kell adót fizetnünk? Ha külön maradtunk volna, akkor nem kellene...
Pedro
Na, azért álljunk csak meg egy percre. Szépen elvitázgattok itt a problémán, de nem vesztek figyelembe egy nagyon fontos dolgot, amin sok múlik. Nem mindegy, hogy a 30 milliós vagyon egy kétszobás középszintű panellakás Pesten, vagy egy kastély úszómedencével vidéken. Ezért nem jó z az egységes adóztatás vagyon terén.
A másik: mi van, ha az illető örökölte a házat, és nem a saját erejéből jutott hozzá? Ez sem összecsalt vagyon, és nem is azért van háza, mert kiveti a pénz, csupán "szerencsés".
Minket az ingatlanadó szerencsére nem érint (más szemszögből nézve szerencsétlenségünkre), mert nekünk még saját lakásunk sincs.....
A burzsujság nem 30 milliós háznál kezdődik!Hol van ehhez képest a 200-500milliós villa? Nem egy kategória.
Össze akarják ugrasztani a népet!
Első (22.10) vagyok ismét:
Nem is lenne gond a két jó keresetből, amiből házunk lett, többet adni a köz javára, de éppen gyesen vagyok ikrekkel (br. 56000, vagy valami ilyesmi, kb. a két gyerek pelenka ára). Így gyakorlatilag egy fizetésből élünk 5-en.
És igen, tudom, hogy sokan a br. 56000-nek is örülnének, sőt komplett családok élnek ennyiből... Meg moshatnám is a pelenkát, mint nagyanyám tette...
Mégse csaltam sose, a TB-m és az adóm annyi, mint 500 db vállalkozónak együtt (mármint amikor dolgozok).
És valahogy támogatni kéne a magyar vállakozókat, mert szegénykémek...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!