Van e esély arra, hogy a Kormány valamilyen formában ráteszi a kezét a magyar emberek megtakarításaira?
Ha kérhetem a felesleges "köröket" hagyjuk. Volt már rá példa a történelemben "demokratikus ország" esetében is, igaz nem egy olyan apró és jelentéktelen ország esetében, mint a miénk.
Az utóbbi időben egyre több pletyka terjeng arról, hogy ez a lehetőség fennáll és már nem csak szélsőjobboldali, vagy szélsőbaloldali bloggerektől hallani, vagy olvasni.
Én nem nagyon hiszem, de pl. a magánnyugdíj vagyon elvétele olyan formában, ahogy az történt, mégse tűnik annyira esélytelennek.
Szerintem bőven van rá esély. Nem biztos, de úgy érzem, ez a kormány gátlástalanul megcsinál bármit, amit akar. Ha kell még neki pénz, akkor minden különösebb cécó nélkül hozzá fog nyúlni a megtakarításokhoz. Végül is a magánnyugdíjpénztáraknál ugyanez történt.
Annyit mindenképpen megér a dolog, hogy az ember felülvizsgálja a megtakarítását, hogy van-e mód olyan helyre rakni, ahol veszteség nélkül elérheti, hogy az állam ne férhessen hozzá.
Simán!
Majd azt mondja, hogy pl az 500.000 ft alatti megtakarítások megmaradnak, a többi meg elveszett és oda van a garancia.
Rákeni a bankra!
Nem kell ettől tartani, ez csak hiszti és pánikkeltés.
A "magyar emberek" amúgy is mindig hisztiznek és nyivákolnak valamin.
Most ez a legújabb, amitől lehet rettegni, és egymást is idegesíteni.
De, ha gondoljátok vegyétek ki a pénzeteket a bankból, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!