Melyik a jobb gazdaságilag és katonailag Magyarország vagy Szlovákia?
"Lehet én vagyok az első aki ezt mondja neked, de a wikipédia nem éppen a legmegbízhatóbb forrás."
Lehet én vagyok az első aki ezt mondja neked, de a wikipédia forrásokra épül. Idővel a források is elavulhatnak, ezért szokták karbantartani az adatokat, illetve külföldi wikiben automatikusan frissülnek az adatok, de ott elég sokat szerkesztik ahhoz, hogy pontosabb is legyen. El kéne már felejteni azt, hogy a wikipédiát hasra ütésszerűen szerkesztik, mert baromira nem így van. Rengeteget fejlődött az elmúlt pár évben.
ha gondolod, te is szerkesztheted, hogy jobbá tedd.
A wikipedia nem pontos, nem a megadott források alapján ellenőrzik a szócikket mivel a források száma nagy lehet hanem csak rámondják hogy jó, bárki szerkeszteti, felületesen lehet jó az adott szócikk, viszont feltüntetett "pontos" adatok hibásak az ellenőrök is csak egyszerű hétköznapi emberek és mellesleg csak hobbiból csinálják.
Nem véletlen vág ki egy tanár téged és a szakdolgozatodat az irodájából, ha abban a wikit jelölöd meg forrásnak mivel nem tartják megbízhatónak. Minden helyen ahol lehetőséged van publikálni, ezt történik. Pont ezért megbízhatatlan.
"...hát wikipedia alapján ne nagyon akarj turbófeltöltőt tervezni..."
NEM IS AZ A CÉL.
Azért azt tudomásul kell venni, hogy a wiki NEM szakirodalom, ha tervezni akarsz valamit, akkor ne a wikihez fordulj, hanem az egyetemi jegyzetekhez, szakkönyvekhez.
A wiki általános célú, tájékoztatásra szolgáló, LAIKUSOK számára készült lexikon. Sok mindenről tartalmaz alap információkat, amelyek egy hozzá nem értő ember tájékoztatásához bőségesen elegendők. Átfogó ismereteket egy idegen területről gyorsan meg lehet szerezni innen.
Természetesen aki innen tájékozódik, még nem lesz szakember - de nem is ez a cél. A wiki csak arra való, hogy ha valamit nem tudsz, akkor könnyen, gyorsan informálódhass a témában.
Ha pedig (szerinted) valami égbekiáltó ostobaságot vagy tévedést tartalmaz az általad kifogásolt szócikk, akkor láss hozzá, javítsd ki - nem csak kritizálni lehet ám, hanem TENNI is azért, hogy jobbá, és használhatóbbá tegyük.
Csak rajtunk múlik.
Pedro
Mi az hogy 0 db harci helikopter?
A Mi-24 az permetező gép szerinted?
Észlény.
"Aktív: 29,450
Tartalékos: 44,000
Egyéb: 12,000
Összes: 85,450
Költségvetés: 0.75 milliárd dollár
Tankok: 12
Harci repülők: 23
Harci helikopterek: 0
Szlovákia
Aktív: 16,531
Tartalékos: 0
Egyéb: 0
Tankok: 487
Költségvetés: 0.91 milliárd dollár
Harci repülők: 12
Harci helikopterek: 0
"
Ezt a baromságot különben honnan szerezted?
Az hogy harckocsiból 12 van modulrendszerben,az nem azt jelenti hogy annyi van összesen.Legalább 200 T-72 és vagy 50 T-72A van raktáron lezsírozva.
Forrás? Én tudok forrást mutatni és te? Vagy ha azt mondom:
Ez a baromságot mégis honnan szedted? Maximum 12 tank van lezsírozva raktáron!
...akkor az én érvem üti a tiédet, a te logikád alapján.
Ha már Wiki...
T–72M1 harckocsi 15 db (43 db lekonzervált állapotban raktáron)
T–72 harckocsi (103 db konzervált állapotban raktáron)
T–54/T–55 harckocsi hadrendből kivonva (505 db raktáron)
BTR–80 páncélozott szállító harcjármű 413 db (100 db raktáron)
BTR–80A páncélozott szállító harcjármű 178 db
BMP–1 páncélozott szállító harcjármű (502 db raktáron)
D–20 ágyútarack 18 db (287 db raktáron)
9M111 Fagot / 9M113 Konkursz irányított páncéltörő rakéta 113 db (276 db raktáron)
BM–21 rakéta-sorozatvető (62 db raktáron)
2SZ1 Gvozgyika önjáró löveg (153 db raktáron)
Saab JAS 39 Gripen EBS HU többfeladatú vadászrepülőgép 14 db
Mi–24 harci helikopter 12 db
Forrás: A Magyar Honvédség fegyverzete(Wikipédia), Magyar Légierő(Wikipédia)
Hogy ez mennyire fedi a valóságot az erősen kérdéses. De ha annyira bízol az említett forrásban, mint mutattad, akkor nyugodtan elfogadhatod ezeket is tényként.:D
madárkám, te minek beszélsz arról, amihez nem értesz?
Pedro leirta, hogy miért vagy tájékozatlan, ajánlom olvasd át :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!