Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek átvigyem a megtaka...

Szerintetek átvigyem a megtakarításomat egy osztrák bankba? Mennyire van itthon biztonságban a pénzem?

Figyelt kérdés
A nyugdíj ellopása után következik a nép bankbetétjeinek lenyúlása, ezt mondják az ismerőseim.
2011. dec. 24. 10:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Az autómatikusan csődőt jelentene.

Ilyet sehol nem tapasztalhatsz, még olyan országok esetén sem amik csődbementek.

2011. dec. 24. 10:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

"Ilyet sehol nem tapasztalhatsz, még olyan országok esetén sem amik csődbementek."

A bankbetétek zárolása a csőd egyik jellemző következménye.

Amúgy ha megteheted, akkor én kivinném, jobb biztosra menni, sajna tényleg nem elhessegethető az a lehetőség, hogy ha nem marad máshonnan lenyúlható pénz, akkor ez jön.

2011. dec. 24. 10:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is lopják el,de a forint egyre értéktelenebb lesz.
2011. dec. 24. 10:53
 4/8 anonim ***** válasza:
15%

Én nem tudom elképzelni. Ha nem egy állami bankban tartod a pénzed, akkor hogy zárolná, és milyen jogcímen az állam?

De egyébként vegyétek csak ki az itthon iszonyat nagy extra profitot harácsoló külföldi bankokból, legalább eltakaródnak.

2011. dec. 24. 11:02
 5/8 anonim ***** válasza:
95%

nem érdemes külföldi bankba elvinni, mert elég sokba kerül ott tartani és nehezebb hozzáférni is.

Én átváltanám a te helyedben valamilyen értékállónak tűnő valutába, majd a készpénzt elhelyezném egy bankban bérelt trezorban.

Ott biztonságban lesz, és az értékét is megőrzi egy államcsőd esetén.

Esetleg vegyél nemesfémet.

2011. dec. 24. 11:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Azt hiszem aranyba fektetem a pénzem.
2011. dec. 24. 13:02
 7/8 anonim ***** válasza:

"Én nem tudom elképzelni. Ha nem egy állami bankban tartod a pénzed, akkor hogy zárolná, és milyen jogcímen az állam?"

Ugyan már! A magánnyugdíjpénztárak állami kézben vannak? Nem. Akkor mi gátolja a kormányt, hogy zárolják a bankszámlákat? A 2/3-al felhatalmazást kaptak bármire, az más kérdés, hogy megtennék vagy sem.

2011. dec. 24. 14:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Az a baj az osztrák bankkal (és a többivel is), hogy egyrészt át kell váltani a megtakarításodat, másrészt, ha használni akarod, akkor újra forintot kell venned és ez elég nagy veszteséget generál. Ráadásul kint nagyobbak a számlavezetési díjak, és alacsonyabbak a kamatok. Ami mellettük szól, az a biztonság, bár én a jelenlegi helyzetben az Eurót se tartom egy atombiztos dolognak... Mindenesetre, ha azt látom, hogy közeledik az államcsőd, akkor én is inkább kiveszem és átváltom egy stabilnak tűnő valutába a pénzem... (Mert az tény, hogy ha a magánnyugdíjpénztárakhoz hozzányúltak, akkor a bankbetét se jelenthet nekik nagy akadályt, pl. kitalálják, hogy fizessük be a 40%-át a "Nemzeti Adósságkezelőbe" vagy rátesznek egy 90%-os adót...)

Azt pedig valami hozzáértő írja már le, hogy hogyan lehet nagy veszteség nélkül befektetési(!) aranyat venni, mert egyrészt most nincs annyira magasan az ára, viszont ha jól tudom, csak Euró/USD-ért lehet venni (első bökkenő), ráadásul a kereskedő is rápakolja a saját hasznát (második bökkenő) vételkor és eladáskor is, így nem tűnik nagy biznisznek a valutákhoz képest a "kétlépcsős átváltogatás" miatt... Az pedig egy másik dolog, hogy széfet is kell bérelni, mert otthon azért mégse szerencsés tartani.

2011. dec. 24. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!