Magyarország vs Románia háború?
(Vagyis ha nem számitunk bele egy harmadik erőt(NATO,ENSZ), -ha a két ország egyedül 1vs1..)
Ha románia hadat zenne Magyarországnak és a hadseregével átlépné a határt, akkor mit tenne a magyar vezérkar?Milyen eszközöket vetne be?A 25000 fős hadsereget összevonná gondolom és védené a lakosságot.A sorozást ujra beinditanák.Na de arra vagyok kiváncsi , 1.hogy a Magyar Honvédség vezetése milyen lépéseket tenne,ellentámadást(légicsapás stb.) csinálna??2.Magyarország meg tudná magát védeni Románia ellen?
mégegyszer:most olyan háborúra gondolok ,amibe csak ketten vagyunk(lehet hogya közeljövőbe nem lesz, de ha mos lenne)
A kérdésre válaszoljatok!
1. Nincs ok a háborúra
2. Románia lazán bedarálná Mo-t
>> Értelmes ember nem gondolkodik háborún.
Ez egy nagy marhaság. Épeszű ember Flavius Vegetius óta tudja, hogy ha békét akarsz, akkor készülj a háborúra. Ez ma ugyanolyan aktualitással bír, mint annak idején.
Kedves 5. válaszoló.
Igazad is van meg nem is.
Ha csak a jelenlegi, átlagot és székelyeket nem számított hadsereget nézzük, akkor igazad van, esélyünk sincsen.
De ha elosztod a magyar lakossággal az aktív katonákat, kijön kb. a 336,1.
És ha a románokkal csinálod ugyanezt:
272,1
Ezek szerint ha ugyanakkora lakosságunk lenne, mint Romániának, vagy ha Romániának lenne ugyanannyi lakossága, mint nekünk, kínosan elvernénk őket.
Továbbá ott van Erdély, kb. 5 000 000 lakossal. Ebből, ha levonjuk az asszonyokat/gyerekeket/harcképtelen férfiakat, kijön 1 000 000 fő, ők kb. 500 000-en harcba szállnának, ha Erdély visszacsatolásáért lenne szó. Plusz azt se felejtsük el, hogy biztos hogy vannak olyan székelyek a román hadseregben, akik szeretik a katonáskodást, de nem jönnek át Magyarországra. Nem sok, de biztos van. Így szerintem a 97 000 fő helyett nyugodtan számítsunk 80 000-et. Szóval akkor van 30 000 főnk, 40 000 tartalékosunk és 500 000 székely partizánunk, ellenben a románok 80 000 főjével, 45 000 tartalékosával, és max. 2000 partizánjával, akik átköltöztek. És még azt se felejtsük el, hogy bármikor bevezethetik a sorozást. Itt azt olvasom a wikin, Romániának van ötmillió, de ebből nyugodtan vonjuk le a székelyeket szerintem. 4 000 000 fő. Nézzük a miénket. Itt kerek 2 milliót ír, a 9 milliós lakosságnál... Szerintem egy ilyen nagy háborúnál nem nagyon számít a törvény. A kérdés mi volt? Ha a NATO és az ENSZ nem szállna be... Ha a szövetség haderejét nem számítjuk, akkor a haderős korlátozást sem kéne. Írjunk 4 milliót. Na, akkor összegzés:
Magyarország:
Katona: 30 000
Tartalékos: 40 000
Partizán: 500 000
Harcba vihető nép: 4 000 000
Összesen: 4 570 000
Románia:
Katona: 80 000
Tartalékos: 45 000
Partizán: 10 000
Harcba vihető nép: 4 000 000
Összesen: 4 135 000
Szóval legyőznénk a románokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!