Mi a valódi külömbbség a Fidesz meg az MSZP között?
A különbség a két párt között -ebből a szempontból- az, hogy az MSZP tisztában van azzal, hogy Magyarország függ a nyugattól, és az ország gazdasági fejlődése csak az EU-val történő együttműködés keretein belül lehetséges. A Fidesz álomvilágban él, rázza a nagy mellényét, miközben a hátsója kilóg a gatyából.
Köztünk pedig az a különbség, hogy én vettem a fáradságot arra, hogy saját anyanyelvemet hibátlanul megtanuljam. Pedig nem is vagyok "nagymagyar".
""Azért nem ilyen egyszerű.
Ahogy mondod, ez nem ilyen egyszerű!
Lehet hogy van valami igazságtartalma amit leírtál, de sajnos a felületet a támadásra Orbánék adták!
Mindíg megfeledkeznek sokan egy apróságról, hogy a minősítők nem csak azt vizsgálják mit csinált egy adott kormány, hanem hogy mi lesz a következménye!
Ok hogy Orbánék hatalmas pénzeket toltak az adósságfizetésbe, de milyen pénzeket és milyen áron?
1, A mnyup egy egyszeri lehetőség volt, amire jövőre nem lehet alapozni.
2, Sajnos szétverték a reálgazdaságunkat, ami recesszióba fog fordúlni, az az a gazdaságunra sem lehet számítani.
3, A nemzetközi környezet befektetési hajlama a 0 hoz közelít, az az arra sem lehet számolni.
4, A Ft- t könnyű hektikus kilengésekre bírni, hisz nagyon valuta igényesek vagyun a lakosság valuta igénye miatt, ami hónapról hónapra jelentkezik. Ezért a rövidlejáratú állampapírokkal tudnak játszani, hiszen ha egy-két aukciót lenulláznak, akkor bázispont emelést tudnak elérni.
Mindent összevetve:
Orbánék hatalmasat hibáztak.
Jó magyar szokás "beidegződött 21 év" szerint a nyugati befektetőkbe bíztak, és a magyar reálgazdaságot egyszerüen beálldozták az adósságcsökkentés oltárán.
Az Eu viszont egy elhúzódó és elmálülő válságba szaladt bele. Ennek a következménye, hogy sem belső, sem külső, lehetőség nincs az ország finanszírozhatóságára.
Ezért van az hogy a FT-t úgy árazzák ahogy csak akarják és gyakorlatilag kivagyunk szolgáltatva.
Megjegyzés!
Ha Ov csak a mnyup 3000milliárdját a magyar gazdaság élénkítésére költi, lehetőleg klaszret beruházások megmozgatására, új szegmensek nyitására, akkor ezt nem tehették volna velük meg. Ma 76% körűl lenne az adósságunk és 1,5-2% os növekedésre áraznának be, 280Ft/eur áron, ami sokkal jobb mint a mai állapotok!
"<covenant> válasza:
Mit vergődsz már megint a helyesíráson?
Lehet hogy te is egy helyesírási programot használsz, mellette melette meg előadod magad.
Ez a nyagymagyarozás meg fárasztó!
A nyugati nagytőke nem kényszerít senkit a pénzcsapok megnyitására!
Az MSZP csak azért vett hitelt igénybe,hogy elkerüljük a válság hatásait.
A Fidesz azért vetett ki különadókat visszamenőlegesen, vesz igénybe kölcsönt,hogy a kritikán aluli rossz gazdaságpolitikája miatt ne menjen csődbe az ország.
Covenent nemhogy nem nagymagyar, de én abban sem vagyok biztos, hogy magyar.
Egyébként meg csak látszólag van különbség, gyakorlatilag mindkettő a nyugati tőke szolgálatában áll.
Annyi, hogy a Fideszben van azért nemzeti vonal, és biztosította a kettős állampolgárságot (amit annak idején a hazaáruló MSZP megtagadott a magyaroktól).
De ettől eltekintve egyik sem tud semmi újat felmutatni.
Még mindig százszor jobb a fidesz, mint az mszp.
Új alkotmányunk lesz és a Rákosi-féle alkotmány mehet a kukába.
Állampolgárságot adott magyar embereknek, kik a triannonnal elvesztették azt.
Féken tartja a bankokat, hogy ne élősködjenek az országon.
2014-ig nem lehet új hipermarketet nyitni. (elég lenne a mostani negyede)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!